Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αποκάλυψη – «βόμβα» Ράικου για ακόμη έναν πολιτικό που ενδεχομένως εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της-για δεύτερη μέρα- στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis η Ελένη Ράικου έκανε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί.

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της-για δεύτερη μέρα- στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis η Ελένη Ράικου έκανε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου ανέφερε ότι σε λίστα με εμβάσματα 118 εκατομμυρίων ευρώ από τη Novartis σε διάφορους παραλήπτες, υπήρχε το όνομα και η διεύθυνση ενός ατόμου που ταιριάζει με όνομα έλληνα πολιτικού, ο οποίος όμως δεν είναι ανάμεσα στα 10 πολιτικά πρόσωπα που ήρθαν αργότερα στη Βουλή για διερεύνηση.

Αναλυτικά ο διάλογος της κας Ράικου με τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής:

Κεγκέρογλου: Το Κίνημα Αλλαγής κ.Πρόεδρε ζητά να έρθει η λίστα με τους παραλήπτες των 118 εκατομμύριων € στην προκαταρκτική επιτροπή. Θυμάστε τώρα κ. Ράικου το όνομα από τους παραλήπτες που είχε τις περισσότερες καταβολές; Θυμάστε το εύρος των ποσών προς γιατρούς ή όποιους άλλους;

Ράικου: Ξεκινούσαν από 400 ή 500 € και αυξάνονταν μέχρι τα 1000€ ή και περισσότερα. Σε κάποιους επαναλαμβάνονταν ωστόσο οι καταβολές. Εγώ πάντως όταν έφυγα κάλεσα τους συνεργάτες μου και τους είπα να μην σταματήσουν ούτε λεπτό την έρευνα. Μετά είδατε τί έγινε. Είδατε πουθενά στοιχεία; Μόνο για τον άνδρα μου και τους πολιτικούς λένε. Το είπα και πριν, η έρευνα μετατράπηκε σε σκευωρία.

Κεγκέρογλου: Σε αυτή τη λίστα είδατε όνομα πολιτικού;

Ράικου: Ναι είχα δει ένα όνομα και διεύθυνση που ταίριαζε με όνομα έλληνα πολιτικού αλλά μετά έφυγα από την Εισαγγελία και δεν ξέρω τί έγινε

Κεγκέρογλου: Το όνομα αυτό ήταν ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα;

Ράικου: Όχι δεν ήταν από τους δέκα.

Send this to a friend