Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Απ. Πόντας: «Να αλλάξουμε την πεποίθηση ότι τίποτα δεν αλλάζει και τίποτα δεν εξαρτάται από εμάς!»

Απ. Πόντας: «Να αλλάξουμε την πεποίθηση ότι τίποτα δεν αλλάζει και τίποτα δεν εξαρτάται από εμάς!»

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του μεγάλου συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Μ Απόστολος Πόντας μίλησε στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πόντας έδωσε το παρόν ως ομιλιτής στην ημερίδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην συμπρωτεύουσα για την περιφερειακή ανάπτυξη της Kεντρικής Μακεδονίας.

«Η Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης είναι ένα ιδιότυπο στοίχημα για την πολιτική ζωή της χώρας. Είναι το πρώτο start-up κόμμα στην Ευρώπη. Είναι το πρώτο κόμμα που ξεκίνησε χωρίς πολιτικούς και αποτελείται, κυρίως, από ανθρώπους νέους κάθε ηλικίας» ανέφερε στην έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ.

«Ερχόμαστε και λέμε πως πολιτικοί αντίπαλοι το 2017 δεν υπάρχουν. Δεν μπορούν να υπάρχουν καθώς έχουν αποτύχει όλοι στις εφαρμοσμένες πολιτικές ιδιαιτέρως τα τελευταία 7 χρόνια. Σε μια αντικειμενική αποτυχία θα ήταν τουλάχιστον χάσιμο χρόνου να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε και να υποδεικνύουμε τις διαφορές μας με τους υπολοίπους από το να αρχίσουμε να τονίζουμε κάποιες ομοιότητες ή κάποιες αφετηρίες αναζήτησης μας στην ανοιχτή κοινωνία και κυρίως τους νέους ανθρώπους», υπογράμμισε ο κ. Πόντας.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων χρόνων, ο κ. Πόντας θέλησε να κάνει σαφές πως «μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες των μνημονιακών πολιτικών είναι στην οικονομία. Και η αποτυχία αυτή δεν είναι μόνο της Ελλάδας, αλλά συνολική. Ενδεχομένως η αποτυχία να είναι μια εύκολη λέξη και κακή, δεν περιγράφει την πραγματικότητα η οποία σε σχέση με την οικονομία της Δύσης σήμερα ονομάζεται αμφιβολία».

Ακολουθεί απόσπασμα από την ομιλία του Απόστολου Απ. Πόντα, Προέδρου της Ε.Δ.Ε.Μ, στην ημερίδα της ΔΗ.ΣΥ στην Θεσσαλονίκη:

Send this to a friend