Αθήνα

24 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Αποτελέσματα και όχι επικοινωνία»… το νέο δόγμα στο Μαξίμου

Το πρώτο crash test για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του αποτέλεσε, η τραγωδία της Χαλκιδικής.

Το πρώτο crash test για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του αποτέλεσε, η τραγωδία της Χαλκιδικής.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, προτού ακόμα καθίσουν στα γραφεία τους, ανέλαβαν τη διαχείριση, μιας πρωτοφανούς θεομηνίας με επτά νεκρούς και τεράστιες καταστροφές, για την τοπική κοινωνία και τον τουρισμό της χώρας.

Οι υπουργοί έσπευσαν επιτόπου, μέσα στη νύχτα για να συντονίσουν το έργο των κρατικών υπηρεσιών, όμως δύσκολο ήταν να συντονιστούν οι ίδιοι μεταξύ τους, καθώς η νέα κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με μια χαοτική κατάσταση. Δεν λειτουργούσαν τα τριψήφια τηλέφωνα του Μεγάρου Μαξίμου, το ηλεκτρονικό σύστημα του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν διάτρητο ύστερα από έλεγχο ειδικών, το σύστημα ενημέρωσης των πολιτών, το περίφημο 112 ,παρά την τραγωδία στο Μάτι, ήταν ανύπαρκτο και η ΔΕΗ στα όρια της κατάρρευσης της.

Μητσοτάκης: Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και όχι η επικοινωνία…

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ενεργοποίησε τους υπουργούς του από την πρώτη στιγμή και ανέστειλε κάθε άλλη δραστηριότητα του, για να ελέγχει ο ίδιος την έκτακτη κατάσταση που δημιουργήθηκε, αποτέλεσε, λένε οι δικοί του άνθρωποι, ένα δείγμα γραφής, για το πως θα πολιτεύεται ως κυβερνήτης της χώρας. Κατά τη χθεσινή επίσκεψη του στο υπουργείο Παιδείας έθεσε το στίγμα του με τα λόγια «Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και όχι η επικοινωνία».

Η οργάνωση και ο έλεγχος των ενεργειών των υπουργών , ξεπερνά ακόμα και το περίφημο μπλοκάκι του Σημίτη του 1996. Δίνει συγκεκριμένες οδηγίες και περιμένει μετρήσιμα αποτελέσματα και είναι έτοιμος, λιγότερο από ένα μήνα από την εκλογή του, να φέρει στη Βουλή σημαντικά νομοσχέδια για να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

«Ο κ Μητσοτάκης γνωρίζει πως οι πολίτες δεν του έδωσαν αυτοδυναμία επειδή «χαϊδεύει όμορφα τ αυτιά τους», δεν τον ψήφισαν γιατί λέει αληθοφανή παραμύθια. Χόρτασαν απλό αυτά και θέλουν έναν άνθρωπο να λύσει με σχέδιο και πρόγραμμα τα προβλήματα τους για να ζήσουν καλύτερα» επισημαίνουν στη ΝΔ.

Και όντως από τις πρώτες κιόλας μέρες, η λογική, που διέπει την πολιτική πρακτική του πρωθυπουργού, διαφέρει εντελώς, από τη λογική του προκατόχου του , που πρώτη του πράξη ήταν να καταθέσει στεφάνι στην Καισαριανή, δεύτερη να βγάλει τα κάγκελα από τη Βουλή, για να τα μεταφέρει αργότερα στην Ηρώδου Αττικού για τη δική του προστασία, τρίτη να εξαγγείλει την πώληση των υπουργικών αυτοκινήτων και πρωθυπουργικών αεροσκαφών ακόμα και τη μείωση της προσωπικής του φρουράς, χωρίς τίποτε από αυτά να κάνει.

Ζαλισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ

Για αυτό, επισημαίνουν στη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν μπορεί να... διαβάσει την πολιτική του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του, είναι πολύ ξένη για αυτούς και αναλίσκεται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και χαρακτηρισμούς , όπως το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» για την ΕΡΤ και τη Βόρεια Κορέα που προκαλούν γέλια στους πολίτες.

Προσπαθούν να πείσουν πως, όπως το ακραίο μπουρίνι στη Χαλκιδική, είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, έτσι ήταν και η φωτιά στο Μάτι για να δικαιολογήσουν την καταστροφή και τους 100 νεκρούς. Μόνο που εκεί η φωτιά, δεν ξέσπασε εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής, αλλά από έναν πολίτη που έκαιγε ξερόχορτα, η πυροσβεστική πήγε στον τόπο μισή ώρα αργότερα με αέρα οκτώ μποφόρ αι η επικοινωνιακή διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να καλύψει τις ευθύνες του και όχι να βοηθήσει τους κατοίκους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου όσο κι αν δίνουν σημασία στην παραγωγή έργου, γνωρίζουν πως μια πολιτική ηγεμονία, θέλει συναινέσεις με την κοινωνία , θέλει να εμπνεύσει τους πολίτες, να αποκτήσει την εμπιστοσύνη τους και να ξεδοντιάσει ιδεολογικά και όχι μόνο την αντιπολίτευση.

Σ’ αυτό το πλαίσιο , ο κ Μητσοτάκης θα προχωρήσει στο ξήλωμα του συριζαίικου καθεστώτος , θα αποκαλύψει το χάος που έχει παραλάβει και που καθημερινά γίνεται όλο και πιο καλός γνώστης του και θα αφοπλίσει την αξιωματική αντιπολίτευση και όσα συμφέροντα, περίεργα η μη, τη στηρίζουν. Με λίγα λόγια θα αναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε να στραφεί σε ακραίες ενέργειες και ρητορείες, ως αντιπολίτευση, κάτι που θα τον απομακρύνει από το στόχο του που είναι το πολιτικό κέντρο, είτε να γίνει ένα συστημικό κόμμα με καθωσπρεπισμό στη συμπεριφορά του και να αφήσει έτσι χωρίς την προστασία, τα αριστερά... γκρουπούσκουλα ,πιο ευάλωτα στην αστυνομία του κ Χρυσοχοΐδη.

Send this to a friend