• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου
  • 07:51

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αποχώρησε «μαινόμενος» από τη Βουλή ο Λεβέντης- Δε ψηφίζει το έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους η Ένωση Κεντρώων

Αποχώρησε «μαινόμενος» από τη Βουλή ο Λεβέντης- Δε ψηφίζει το έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους η Ένωση Κεντρώων

Η Ένωση Κεντρώων δε θα ψηφίσει την τροπολογία για την παροχή έκτακτου βοηθήματος σε συνταξιούχους, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης κατήγγειλε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι του απέστειλε προτάσεις, για τις οποίες δεν απάντησε ποτέ ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως η Ένωση Κεντρώων θα αποχωρήσει, με τον ίδιο να κατεβαίνει εκνευρισμένος από το βήμα.

«Μας ζητά ο πρωθυπουργός να ψηφίσουμε τι; Αυτά που ο ίδιος έκανε; Και που ξέρω τι έκανε;» είπε ο ίδιος σε άλλο σημειο συμπληρώνοντας «Θέλετε την συναίνεση αλα καρτ την ώρα που σας συμφέρει».

Αναφορικά δε με το περιεχόμενο της τροπολογίας εξέφρασε τους προβληματισμούς του εξηγώντας ότι το ύψος της σύνταξης δεν αποτελεί σίγουρο εισοδηματικό κριτήριο. «Θέλατε να δώσετε λεφτά στους φτωχούς;. Είναι φτωχοί αυτοί; Μπορεί κάποιος να έχει σύνταξη 600 ευρώ και εισοδήματα από ενοίκια. Γιατί δεν βάλατε εισοδηματικά κριτήρια; Το ύψος της σύνταξης δεν βαθμολογεί πάντα το ύψος του πλούτου» υπογράμμισε.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε μάλιστα απογοητευμένος για την στήριξη που έδωσε στην κυβέρνηση για την προώθηση της απλής αναλογικής σημειώνοντας πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ δε πιστεύει στην απλή αναλογική γιατί όποιος την πιστεύει έχει πνεύμα συναίνεσης».

Τέλος, σχολίασε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία στηρίζεται σε «βουλευτές που δηλώνουν πως αν μας πάρουν τα νησιά δεν χάθηκε και τίποτα. Που λένε για τις σημαίες και για την Χρυσή Αυγή. Με τέτοιους βουλευτές κρατά ο Τσίπρας την κυβέρνηση».

Send this to a friend