Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αποκάλυψη Καρσιώτη για δολοφονία Καραϊβάζ: Ο γιος του πλησίασε μέσα από τους αστυνομικούς στο σημείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Μολών Λαβέ” από τον Σφακιανάκη! Αρνείται να φύγει!

Η είδηση της καρατόμησης του Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Σφακιανάκη προκάλεσε “θύελλα” αντιδράσεων με μεγάλες πολιτικές παρενέργειες αμέσως μόλις διέρευσε η απόφαση της υποβάθμισής του, γεγονός που την ανάγκασε να κάνει πίσω, ανακαλώντας τελικά την μετάθεση. [adsense] Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο κ. Σφακιανάκης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/Α.Ε.Α. μετακινείται στον […]

Η είδηση της καρατόμησης του Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Σφακιανάκη προκάλεσε “θύελλα” αντιδράσεων με μεγάλες πολιτικές παρενέργειες αμέσως μόλις διέρευσε η απόφαση της υποβάθμισής του, γεγονός που την ανάγκασε να κάνει πίσω, ανακαλώντας τελικά την μετάθεση.

[adsense]

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο κ. Σφακιανάκης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/Α.Ε.Α. μετακινείται στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος. Ουσιαστικά όμως πρόκειται για καρατόμηση του ανθρώπου έστησε την Δ/νση αυτή από το μηδέν, του οποίου η προσφορά έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Είναι χαρακτηριστικό, πως ο ίδιος ο κ. Σφακιανάκης με το έργο του και την σταδιοδρομία του ανέδειξε τα τελευταία 20 χρόνια αυτή την Υπηρεσία, για αυτό και η εν λόγω κίνηση προκάλεσε μεγάλες απορίες…

Ωστόσο φαίνεται οτι υπάρχει εμπλοκή μιας και ο κ. Σφακιανάκης φέρεται εξοργισμένος από την απόφαση και την μεθόδευση αυτή και  είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η μετακίνηση.

Το χρονικό της απομάκρυνσης Σφακιανάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του thecaller.gr, η απομάκρυνση του κ. Σφακιανάκη οφείλεται πρωτίστως στο γεγονός ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε ως τμήμα, στη συνέχεια έγινε υποδιεύθυνση και μετά Διεύθυνση, κάθε φορά που ο –ομολογουμένως πολύ ικανός- κ. Σφακιανάκης έπαιρνε την αντίστοιχη προαγωγή.
Αυτή τη στιγμή, ο κ. Σφακιανάκης βρίσκεται στον βαθμό του Υποστρατήγου και ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται πλέον η παραμονή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος, μετά από 20 χρόνια όπου υπηρέτησε στην εν λόγω θέση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

[adsense]

Εκδοχή νο. 2: Δεν είχε προσβάσεις στο σύστημα Τσίπρα – Καμμένου

Μια άλλη εκδοχή ωστόσο που αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο thecaller.gr –σε συνδυασμό με την πρώτη-, είναι ότι ο κ. Σφακιανάκης δεν είχε αρκετές προσβάσεις στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και μπορεί ο κ. Τσίπρας να είχε χαρακτηρίσει τον κ. Σφακιανάκη ‘’βιτρίνα’’ για το ποιο θα έπρεπε να είναι το έργο της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι προσβάσεις του Υποστρατήγου στο κυβερνητικό σύστημα ήταν περιορισμένες.

Καραμανλικοί και παλαιοπασόκοι ‘’λύνουν και δένουν’’ στην ΕΛ.ΑΣ

Παράλληλα, κουμάντο στην αστυνομία φαίνεται πως κάνουν συγκεκριμένες ομάδες με σύνδεση στο πρώην ‘’βαθύ’’ ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των καραμανλικών της Νέας Δημοκρατίας μέσω του Πάνου Καμμένου, ο οποίος τοποθέτησε αναπληρωτή γενικό γραμματέα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τον Τζανέτο Φιλιππάκο.

Ξήλωσαν όποιον δεν τους άρεσε!

Στις αστυνομικές κρίσεις, η κυβέρνηση φρόντισε να ‘’ξεφορτωθεί’’ αστυνομικούς χωρίς διασυνδέσεις στο νέο σύστημα που έχει διαμορφωθεί. Ετσι, αποστατεύτηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής, Σταύρος Σταυρόπουλος, πρώην επικεφαλής των ‘’Αδιάφθορων’’ του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, τον οποίον είχαν υπερασπιστεί τόσο ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης, όσο και σχεδόν όλη η αντιπολίτευση. Παράλληλα, αποστρατεύθηκε ο πρώην διοικητής της Διεύθυνσης Διαβατηρίων, Ευθύμιος Χρυσανθάκης, με θητεία πάνω από 20 χρόνια στην Αντιτρομοκρατική και συμμετοχή στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.

Ιγνατίου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έδιωξε τον Σφακιανάκη για να ελέγξει το Διαδίκτυο!

Εξοργισμένος από την απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, ο οποίος υποστηρίσει ότι η εκπαραθύρωση του ίσωες οφείλεται σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα Διαδικτυακά ΜΜΕ.

[adsense]

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του:

Αν αληθεύει η είδηση ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης, απομακρύνθηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θεωρώ ότι τα όρια που έχει μια
κοινωνία απέναντι στο άκρατο κομματισμό και την παντελή έλλειψη αξιοκρατίας, μόλις παραβιάστηκαν.

Και λέω «εάν αληθεύει η είδηση» διότι αρνούμαι να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος σαν τον κ. Σφακιανάκη που έχει εργαστεί με μνημειώδη προσήλωση, συνέπεια και επαγγελματισμό όλα αυτά τα χρόνια, απομακρύνεται από ένα καίριο πόστο, σαν αυτό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Και γράφω αυτές τις γραμμές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια χώρα που δεν διανοείται να αντικαταστεί ότι καλύτερο διαθέτει από ένα τόσο νευραλγικό πόστο. Μια χώρα που δεν υποκύπτει ποτέ σε κομματικές πιέσεις, όταν διακυβεύεται η ασφάλεια της σε οποιονδήποτε τομέα. Μια χώρα που αξιοποιεί διαχρονικά το βαρύ πυροβολικό της και δεν το βάζει σε αποστρατεία για να ικανοποιήσει τις εκάστοτε κομματικές ορέξεις.

Αν ο κ. Σφακιανάκης πράγματι έχει απομακρυνθεί από την θέση του,θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι “σύντροφοι” του ΣΥΡΙΖΑ, τον λόγο. Και ο λόγος αυτός -εάν υπάρχει- θα πρέπει να είναι απολύτως πειστικός διότι σε αντίθετη περίπτωση απλώς επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι οδηγούν την χώρα που παρέλαβαν πριν από ένα χρόνο, στην απόλυτη παρακμή. Εκτός και αν οι κύριοι της κυβέρνησης, μετά το τηλεοπτικό τοπίο που σκοπεύουν να αλώσουν, επιθυμούν οργανωμένα και την άλωση του  διαδικτύου.

Ολοι γνωρίζουμε ότι ο Μανώλης και οι συνεργάτες του έσωσαν πολλά παιδιά από αυτοκτονίες, σταμάτησαν εκβιασμούς και έβαλαν μία τάξη στο Διαδίκτυο.

Ο Τόσκας προκαλεί απαξιώνοντας τον Σφακιανάκη! «Δημοσιοσχετίστας, που έβγαινε στις τηλεοράσεις…»

Μετά την πρωτοφανή και ανεξήγητη καρατόμηση του Μανώλη Σφακιανάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας «έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά», προσπαθώντας να απαξιώσει το έργο του κ. Σφακιανάκη.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει επί της ουσίας «δημοσιοσχετίστα» τον κ. Σφακιανάκη! Ειδικότερα απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη ο κ. Τόσκας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για τον κύριο Σφακιανάκη που έχει γίνει ντόρος, η αντίληψη της πολιτικής ηγεσίας και της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις πραγματικές ικανότητες και την προσφορά των στελεχών στην κοινωνία και όχι με βάση τις δημόσιες σχέσεις και τον χρόνο που τους προσφέρουν στα τηλεοπτικά μέσα».

 

Γιώργος Καραϊβάζ: Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χρυσοχοΐδη στο Μαξίμου για την γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου
Τσίπρας για δολοφονία Καραϊβάζ: Όταν ένας δημοσιογράφος δολοφονείται τότε η δημοκρατία τραυματίζεται
Δημοσκόπηση Prorata: Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 9 μονάδες – Ελαφρώς ενισχυμένο είναι το Κίνημα Αλλαγής
Χρυσοχοΐδης μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θα βρούμε τους ενόχους της δολοφονίας Καραϊβάζ πολύ σύντομα
Φώφη Γεννηματά: Σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού λαού η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς
Χρυσοχοΐδης σε Τσίπρα: «Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου»