Άρση του lockdown της Βουλής αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ – Τίθενται ζητήματα κακοποίησης της Δημοκρατίας, λέει ο Τσίπρας | TheCaller Άρση του lockdown της Βουλής αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ - Τίθενται ζητήματα κακοποίησης της Δημοκρατίας, λέει ο Τσίπρας - TheCaller

Αθήνα

29 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αναγνωστόπουλος-Σοκάρει η ψυχραιμία του: «Άντε να τελειώνουμε να μπούμε φυλακή να ασχοληθώ με το παιδί και την ανατροφή του»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση του lockdown της Βουλής αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ – Τίθενται ζητήματα κακοποίησης της Δημοκρατίας, λέει ο Τσίπρας

Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός για την συνεπιμέλεια διερωτάται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Όχι” στην καταστολή της λειτουργίας της Βουλής λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που από σήμερα αίρει με πρωτοβουλία του τους περιορισμούς στη συμμετοχή των βουλευτών του στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Αντιδρώντας στην παρατεινόμενη “καραντίνα” του κοινοβουλίου οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμμετέχουν κανονικά στις συνεδριάσεις της παρά τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς που επιβάλλονται με πρόσχημα την πανδημία.

Την σχετική ανακοίνωσε έκανε μιλώντας στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θέτοντας ευθέως ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Βεβαίως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε την υπολειτουργία της Βουλής στα εσωκομματικα προβλήματα της ΝΔ κι έδειξε τον πρωθυπουργό ως εκείνον που δίνει τις εντολές ώστε να περνούν ευκολότερα κρίσιμα νομοθετήματα.

Μάλιστα προηγουμένως κάλεσε τον Πρόεδρο του Σώματος να αποσύρει από σήμερα κιόλας τους περιορισμούς που δεν υφίστανται πλέον σε καμία άλλη δραστηριότητα. Στον αντίποδα ο κ. Τασούλας υποστήριξε ότι για υγειονομικούς λόγους η Βουλή θα συνεχίσει να λειτουργεί προσώρας τουλάχιστον με απαγορεύσεις κάτι που έκανε τον Αλέξη Τσίπρα να τού απαντήσει ότι πέραν από τον πρωθυπουργό θα έχει και ο ίδιος το στίγμα γι’ αυτήν την απόφαση χαρακτηρίζοντας υποκριτική όλη αυτήν την στάση. “Είναι πρόσχημα ο κορωνοϊός” είπε παίρνοντας για δεύτερη φορά τον λόγο για να σχολιάσει πως “πέρα από το εμβόλιο για την πανδημία χρήσιμο θα ήταν και το εμβόλιο της υποκρισίας”.

Λίγο νωρίτερα κι ενώ είχε ασκήσει σφοδρή κριτική τόσο στον Κ Μητσοτάκη όσο και στον κ. Τασούλα για την κακοποίηση της Δημοκρατίας στη Βουλή είχε πει:

“Έχω την τιμή να σάς ενημερώσω ότι από σήμερα και στο εξής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προσέρχονται στο σύνολό τους κανονικά στις συνεδριάσεις της Βουλής είτε το θέλετε είτε όχι. Κι εσείς αν θέλετε μπορείτε να συνεχίζετε τον αυτοεξελισμό” είπε απευθυνόμενος στην ΝΔ κι έχοντας τον Πρόεδρο της Βουλής απέναντί του στα βουλευτικά έδρανα.

Όταν δε ο κ. Τασούλας ανακοίνωσε αμέσως μετά ότι δεν θα αλλάξει προσώρας κάτι στην λειτουργία της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως από την στιγμή που αναλαμβάνετε την ευθύνη θα είναι στίγμα και για εσάς. Σημείωσε πως “πέρα από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα ήταν πλέον χρήσιμο κι ένα εμβόλιο κατά της υποκρισίας” διερωτώμενος εάν αποτελεί υγειονομική βόμβα το να ψηφίζουν οι βουλευτές διαδικτυακά όπως και παρεμβαίνουν τους τελευταίους μήνες διαδικτυακά.

Υπενθυμίζεται πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ζητήσει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα από τον Πρόεδρο της Βουλής την επιστροφή της στην κανονικότητα και κυρίως με την φυσική παρουσία των βουλευτών όμως εκείνος επικαλείτο τεχνικά προβλήματα που δεν μπορούσαν να ξεπεραστούν. Επιπλέον ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει ήδη από τον Δεκέμβριο να συζητηθεί ερώτησή του για θέματα Δημοκρατίας εν καιρώ πανδημίας, αίτημα που δεν υλοποιήθηκε παρότι διεξήχθησαν ερωτήσεις με ανάλογο περιεχόμενο που είχε καταθέσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

“Αυτό που συμβαίνει ιδιαίτερα από την έναρξη της πανδημίας απροσχημάτιστα είναι ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αναδειχθεί σε κακοποιητή-συνειδητά- της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και σε κακοποίηση της Δημοκρατίας” είπε ο Αλέξης Τσίπρας αποδίδοντας την απόλυτη ευθύνη στον πρωθυπουργό με εντολές του οποίου ασκείται η κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι είναι κακοποίηση της δημοκρατίας η χρήση ενός κοινοβουλίου σε καταστολή ώστε να περνούν με διαδικασίες “ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε” κρίσιμα νομοθετήματα για τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών ή απευθείας αναθέσεις που καταπατούν κάθε κανόνα χρηστής διαχείρισης που επιτρέπουν αν δεν προκαλούν κιόλας την διαφθορά. Μάλιστα δεν παρέλειψε να επικρίνει και στις “μεθόδους” της κυρίας Νικολάου και του κυρίου Πέτσα εκφράζοντας συγχρόνως τον φόβο του μήπως ανάλογες μέθοδοι ακολουθηθούν για τη διαχείριση των δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι περιφρονεί τη Βουλή και τα κόμματα καθώς βολεύεται με μονολόγους “αντί δημοκρατικού διαλόγου” και σχολίασε ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να εμφανιστεί στο κοινοβούλιο ούτε για το μέγα ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων για το οποίο έχει καταθέσει δύο φορές επίκαιρη ερώτηση αλλά αυτή αγνοείται. “Την μία τριήμερο στην Τήνο, την άλλη με πλοία την άλλη με ελικόπτερα, αλλά αρνείται να έρθει στη Βουλή” σχολίασε καυστικά σχολιάζοντας πως αυτό “δεν συνάδει στη Δημοκρατία”.

Απευθυνόμενος εμμέσως στον Πρόεδρο της Βουλής, είπε ότι “δεν συνάδει να μάς κοροϊδεύετε και να μάς λέτε ότι μπορεί να μιλάει διαδικτυακά ο βουλευτής, αλλά όχι να ψηφίζει διαδικτιακά”. Συνέχισε λέγοντας: “Σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε; Είναι ντροπή τα εσωτερικά σας προβλήματα να τα μετατρέπετε σε πρόβλημα της Δημοκρατίας”. Αναφέρθηκε δε πως αυτό που έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός είναι πώς θα γλιτώσει την κοινοβουλευτική διαδικασία για να περάσει νομοσχέδια όπως της συνεπιμέλειας, της φαρμακευτικής κάνναβης και τα τρία μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία, την χώρα που δεν έχει όνομα “γιατί δεν έχετε τα κότσια να αποκαλείτε τον κ. Ζάεφ πρωθυπουργό μιας χώρας”.

Τσίπρας: Συνεπιμέλεια με ηθικό αυτουργό και μεγάλα συμφέροντα

Αναφορικά με το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι αναχρονιστικό και επικίνδυνο για το παιδί το οποίο αντιμετωπίζει σαν βαλίτσα αλλά και την σύγχρονη οικογένεια και διερωτήθηκε: “Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός για την συνεπιμέλεια και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να διατάξεις αυτές τις ρυθμίσεις; Πού είναι ο κ. Μητσοτάκης; Κατέληξε λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης εξυπηρετεί μεγάλα συμφέροντα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ενώ έψεξε και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα λέγοντας ότι η απάντησή του στις βουλεύτριες της ΝΔ που αντιδρούν τις κυρίες Κεφαλογιάννη και Γιαννάκου εξέπεμπαν και λίγο μισογυνισμό.

Ροή Ειδήσεων

23/06/2021 | 21:50

Μονή Πετράκη: Αυτός είναι ο ιερέας-δράστης της επίθεσης με βιτριόλι (ΦΩΤΟ)

23/06/2021 | 21:45

Γλυκά Νερά: Κατερινόπουλος -«Υπήρχε συνεργός έξω από το σπίτι- Φώναζα από την αρχή ότι αυτός είναι» (ΒΙΝΤΕΟ)

23/06/2021 | 21:22

Euro 2020: Οι Ισπανοί… ξανάρχονται και με 5άρες! (ΒΙΝΤΕΟ)

23/06/2021 | 21:18

«Πόλεμος» κατά των crypto από την Κίνα – «Βυθίζεται» το bitcoin

23/06/2021 | 21:10

Ο Τσίπρας και οι αποστάσεις από τον Πολάκη για τα εμβόλια

23/06/2021 | 21:07

Euro 2020: Η Σουηδία πήρε την ματσάρα (3-2) με την Πολωνία και προκρίθηκε (ΒΙΝΤΕΟ)

23/06/2021 | 20:49

Μονή Πετράκη: Καθαιρέθηκε για ναρκωτικά ο ιερέας-δράστης της επίθεσης – Μαινόμενος πέταξε βιτριόλι σε 10 άτομα

23/06/2021 | 20:31

Μονή Πετράκη: Ιερέας ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι – Γιατί επιτέθηκε στους Μητροπολίτες

23/06/2021 | 20:29

Παπαχρήστος: Κουίζ για πολιτικό που ξεπλένει μαύρο χρήμα

23/06/2021 | 20:18

Βιασμός Πετράλωνα: Δύο κακουργήματα βαρύνουν τον 35χρονο

23/06/2021 | 19:58

Αδιανόητο αυτογκόλ στο Euro 2020! Ο τερματοφύλακας της Σλοβακίας «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (vid)

23/06/2021 | 19:53

Επίθεση με βιτριόλι κατά Μητροπολιτών μέσα στη Μονή Πετράκη

23/06/2021 | 19:43

Ο Βελόπουλος με άσχετες φωτογραφίες από το ίντερνετ προσπαθεί να πείσει πως η αλοιφή του «Απορροφητικόν» αδυνατίζει!

23/06/2021 | 19:33

Λάκης Λαζόπουλος: Με θρόμβωση λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό του με την δεύτερη δόση της Pfizer

23/06/2021 | 19:23

Καστοριά: «Γλυκατζού» αρκούδα σκαρφαλώνει φράχτη μαζί με το μωρό της και «κλέβει» κεράσια (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Παρασκευόπουλος για Πετράλωνα: Ο καταζητούμενος απολύθηκε το 2020 – Τα φερέφωνα της ΝΔ επιμένουν να λερώνουν τη δημοκρατία
Έρχεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα εργασιακά
Κωστής Χατζηδάκης: Πειθαρχικός έλεγχος στον ΕΦΚΑ για 10 περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας ασφαλισμένων
Δημοσκόπηση Alco: 12,9 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Εγκληματικότητα και Εργασιακό «αγκάθια» για την κυβέρνηση
Εξώδικο Παρασκευόπουλου σε Ρωμανό για τα περί αποφυλάκισης του 35χρονου βιαστή στα Πετράλωνα
«Πέφτουν»… οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους – Τα επόμενα βήματα στη στρατηγική των εμβολιασμών