Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Έφυγε ο Αλέξης Παππάς και ξεκίνησαν τα πανηγύρια – Στεναχωρήθηκε ο Τριαντάφυλλος! (vid)

OPINION

Γεννηματά: “Αδιαπραγμάτευτο ναι στο ευρώ”

“Η Ελλάδα ζει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές και όλοι ελπίζουμε, αλλά και προσπαθούμε να συμβάλουμε να μη γίνουν δραματικές οι επόμενες ημέρες και σφραγίσουν τραγικά τα επόμενα χρόνια για τους Έλληνες”, αναφέρει μεταξύ άλλων, σε σημερινό της άρθρο στην εφημερίδα «Τα Νέα», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. “Τώρα είναι η στιγμή για τα μεγάλα “ναι” […]

“Η Ελλάδα ζει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές και όλοι ελπίζουμε, αλλά και προσπαθούμε να συμβάλουμε να μη γίνουν δραματικές οι επόμενες ημέρες και σφραγίσουν τραγικά τα επόμενα χρόνια για τους Έλληνες”, αναφέρει μεταξύ άλλων, σε σημερινό της άρθρο στην εφημερίδα «Τα Νέα», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

“Τώρα είναι η στιγμή για τα μεγάλα “ναι” και τα μεγάλα “όχι”. Αδιαπραγμάτευτο “ναι” στο ευρώ”, υποστηρίζει η κ. Γεννηματά, και ζητά από τον πρωθυπουργό “άμεσα να πετύχει μια συμφωνία που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών”.

“Η ρήξη ισοδυναμεί με καταστροφή για την Ελλάδα, για όλους τους Έλληνες, για όλες τις γενιές, για όλες τις κοινωνικές δυνάμεις”, καταλήγει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Τέρμα οι μπλόφες.

Αδιαπραγμάτευτο το «ναι» στο Ευρώ.

Η Ελλάδα ζει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές και όλοι ελπίζουμε, αλλά και προσπαθούμε να συμβάλλουμε να μην γίνουν δραματικές τις επόμενες ημέρες και σφραγίσουν τραγικά τα επόμενα χρόνια για τους Έλληνες.

Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα πνίγουν την ελληνική κοινωνία. Η οικονομία βυθίζεται, η Κυβέρνηση πελαγοδρομεί χωρίς στόχους, χωρίς πυξίδα και κυρίως χωρίς αποτέλεσμα.

Έχει διαπράξει σοβαρά λάθη στρατηγικής και τακτικής, έχει χάσει πολύτιμο χρόνο και έχει κόψει γέφυρες με παραδοσιακούς φίλους της Ελλάδας.

Η χώρα πληρώνει την αμφίθυμη, αντιφατική και μετέωρη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, είναι θύμα της λαικιστικής, αντιμνημονιακής  ρητορίας του.

Στραγγίζουμε τις τελευταίες σταγόνες ρευστότητας για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της χώρας, επειδή η κυβέρνηση  διαπραγματεύεται δήθεν σκληρά, επιδιώκοντας να φανεί ότι κάτι έχει κερδίσει.

Ζητά μία απόφαση για το χρέος. Μα την έχει ήδη. Με τη ρητή απόφαση  των εταίρων    από το Νοέμβριο του 2012, με την οποία δεσμεύτηκαν να εξετάσουν και περαιτέρω απομείωση του κόστους εξυπηρέτησης του Ελληνικού χρέους. Έχουν πολιτική και ηθική υποχρέωση να το πράξουν. Πρόσφατα δε εμφανίζονται να συμφωνούν σε  χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Οι αριθμοί για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι τυχαίοι ως προς την εξέλιξη του χρέους. Αποτελούν τμήμα της ανάλυσης για την διαχείριση του.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Τώρα απαιτούνται αποφάσεις. Τέρμα οι μπλόφες. Τώρα είναι η στιγμή για τα μεγάλα  ΝΑΙ  και τα  μεγάλα  ΟΧΙ.

Αδιαπραγμάτευτο ναι στο ευρώ.

Ο κύριος Τσίπρας οφείλει άμεσα να πετύχει μια συμφωνία που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών.

Να πει το μεγάλο όχι στις ιδεοληψίες του κόμματός του για ρήξη.

Όπως και οι εταίροι μας οφείλουν να σταθούν με αλληλεγγύη και σεβασμό  στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Η ελπίδα είναι στην Ευρώπη.

Ο ελληνικός λαός, στη συντριπτική του πλειοψηφία, απαιτεί μια Συμφωνία, που θα συνιστά βιώσιμη λύση για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της εθνικής οικονομίας, για την ανάπτυξη και την αναδιάρθρωση και απομείωση του χρέους, τη συνοχή και την αλληλεγγύη της κοινωνίας μας.

Η ρήξη ισοδυναμεί με καταστροφή για την Ελλάδα, για όλους τους Έλληνες, για όλες τις Ελληνίδες, για όλες τις γενιές, για όλες τις κοινωνικές δυνάμεις.

Γιατί θα φτωχοποιήσει ακόμη περισσότερο όλους τους Έλληνες, τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μεσαία τάξη, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στην παραγωγή, στο εμπόριο, στη μεταποίηση και στις υπηρεσίες.

Επιπρόσθετα, η ρήξη αφήνει εκτεθειμένη τη χώρα μας, στις προκλήσεις και τις εντάσεις μιας ρευστής κατάστασης και μιας επικίνδυνης εποχής στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο.

Το ΠΑΣΟΚ με εθνική, δημοκρατική και κοινωνική ευθύνη θα κρίνει, θα αξιολογήσει και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που θα διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο Ευρώ.

Άλλωστε αυτή η θέση και επιλογή συμπορεύεται και ταυτίζεται με το αίσθημα, την επιθυμία και τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

 

Η αβάστακτη φτώχεια και ελαφρότητα της τομής λαϊκισμός-αντιλαϊκισμός βλάπτει σοβαρά
Η χώρα των πανηγυρισμών
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο που είχε το ΠΑΣΟΚ – Δεν χρειάζεται τον κολοβό δικομματισμό η χώρα
Κυκλική Οικονομία: Η Αθόρυβη Κοσμογονική Αλλαγή
Η κρίση μέσα στην κρίση
Δένδιας -Τσαβούσογλου: Ο σκοπός της επίσκεψης και ο τουρκικός αναθεωρητισμός