Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Χρυσή Αυγή: Ο Στέφανος Χίος πήρε συνέντευξη στον Χρήστο Παππά την ώρα που τον αναζητά η Αστυνομία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφαλιστικό: Σοκαριστικές απαιτήσεις από τους δανειστές – Θα υποχωρήσει (ξανά) η κυβέρνηση;

Αδιανόητες περικοπές

Σοκαριστικές είναι απαιτήσεις για το ασφαλιστικό που εξετάζουν οι δανειστές, κόβοντας έτσι τις ελπίδες της κυβέρνησης για ήπια προσαρμογή.

Όπως φαίνεται, η πλευρά των δανειστών δεν έχει καθόλου πεισθεί ότι οι περικοπές του 1,8 δισ. ευρώ μπορούν να προέλθουν μόνο από κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με το Mega, έχουν καταθέσει 3 σενάρια:
•Σενάριο 1: Να γίνει περικοπή -6% σε όλες τις συντάξεις από πρώτο ευρώ
•Σενάριο 2: Να γίνουν περικοπές -15% στις συντάξεις πάνω από 800 ευρώ
•Σενάριο 3: Να γίνουν περικοπές της τάξης του 30% (!) στις άνω των 1.000 ευρώ συντάξεις. Οπως υποστηρίζουν οι δανειστές, «μόνο έτσι βγαίνει ο λογαριασμός».

[adsense]

Aξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι το τρίτο σενάριο θεωρείται ακόμη και από τους ίδιους ακραίο, και έτσι εστιάζουν κυρίως στο δεύτερο σενάριο.

Oι εκπρόσωποι των δανειστών – με το ΔΝΤ να έχει την πιο σκληρή θέση – θεωρούν ότι το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών πρέπει να πέσει από το 75% που είναι σήμερα σε ένα ποσοστό μεταξύ 45-55%.

Οι ίδιοι στηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα ποσοστά ισχύουν στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης και δεν θα είναι εύκολο για εκείνες που θα ψηφίσουν για την βοήθεια στην Ελλάδα να δεχθούν να υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό αναπλήρωσης.

Τέλος, όπως όλα δείχνουν, οι δανειστές απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για ενιαίο μισθολόγιο καθώς λένε ότι δεν συνδέεται με την παραγωγικότητα.

Διπλωματία και Διεθνές Δίκαιο «οδηγούν» την Αθήνα απέναντι στην Άγκυρα- Τι είπε ο Μητσοτάκης για τα 12 μίλια και τους εξοπλισμούς
Προσωπική πρόσκληση Μητσοτάκη σε Πούτιν, Μακρόν και Πρίγκιπα Κάρολο για το 2021
Κορονοϊός: Τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα καθορίζουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης – Ανοικτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown
Σταύρος Κελέτσης: Αυτός είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό
Πέτσας για ιερείς χωρίς μάσκα: «Κανείς δεν εξαιρείται από τα μέτρα»
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, σήμερα στην Αθήνα