Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ομόφωνα αθώος για τη μη υποβολή πόθεν έσχες ο Γκίκας Χαρδούβελης!

Ομόφωνα αθώος για τη μη υποβολή πόθεν έσχες ο Γκίκας Χαρδούβελης!

Αθώο έκρινε με ομόφωνη απόφασή του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαδρούβελη για την παράλειψη υποβολής της δήλωσης πόθεν έσχες του, την περίοδο 2011 - 2012.

Σημειώνεται, πως εκείνη την περίοδο ο κ. Χαρδούβελης ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου. «Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να υποβάλλω δήλωση πόθεν έσχες. Δεν ξέρω τι έκαναν οι προηγούμενοι», ανέφερε στην απολογία του ο κ.Χαρδούβελης.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε τον προηγούμενο αν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης;

Χαρδούβελης: Δεν μου παρέδωσε κανείς. Παραλάβαμε χάος... μου ζήτησε ο κ. Παπαδήμος να αναλάβω. Δεν είχαμε παράδοση και παραλαβή. Μόλις κατάλαβα ότι υπήρχε περίπτωση να είμαι υπόχρεος, υπέβαλλα αμέσως. Υφίσταμαι έναν ανελέητο έλεγχο από τις αμερικανικές αρχές. Τα είχα έτοιμα. Επειδή είχα κάνει την ίδια δουλειά από το 2000-2004 και δεν έπρεπε να κάνω, έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι πρέπει να το κάνω. Εγώ στην κυβέρνηση πήγα με διάθεση να βοηθήσω».

Από την πλευρά του ο συνήγορος του Παναγιώτης Κουρελέας σημείωσε ότι ο πρώην υπουργός «δεν ήξερε, δεν είχε ενημερωθεί ότι είναι υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης ως προϊστάμενος γραφείου πρωθυπουργού το 2011/2012. Η περίπτωση του δεν αναφέρεται ρητά στο νόμο. Εν τέλει υπέβαλλε βέβαια. Για πέντε μήνες είχε τη θέση. Από Ιανουάριο μέχρι Μάιο του 2012. Επειδή η σύζυγος του είναι αμερικανίδα πολίτης είναι υποχρεωμένος να κάνει φορολογική δήλωση στην Αμερική. Άρα δεν του ήταν τίποτα, αν το ήξερε, να υποβάλλει και Ελλάδα» ανέφερε ο συνήγορος του Παναγιώτης Κουρελέας.

Την απαλλαγή του κ. Χαρδούβελη πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας, λέγοντας πως «δεν υπήρχε δόλια προαίρεση αλλά αμελής συμπεριφορά. Πρέπει να μείνει ατιμώρητος ενόψει αυτού του γεγονότος».

Send this to a friend