Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Δεν αρκεί η αυτοδυναμία για τον Μπακογιάννη! «Και 50% να πάρει η Ν.Δ. δεν φτάνει χρειάζεται συναίνεση»

Για το ενδχεχόμενο της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές μίλησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε πως και 50% να πάρει στις εκλογές δεν φτάνει και θα πρέπει την επομένη να επιχειρήσει συναινέσεις.

 

Κατά πόσο πιστεύετε ότι το όνομά σας συμβάλλει στην ευκολία με την οποία φαίνεται να κερδίζετε τις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες έχετε ως τώρα μετάσχει;

Το όνομα ό,τι δίνει παίρνει. Και ειδικά αυτές τις εποχές περισσότερο αφαιρεί παρά προσδίδει. Είναι λογικό να συναντάς μια δυσπιστία. Ο κόσμος έχει σιχαθεί τους επαγγελματίες πολιτικούς ή τους κληρονομικώ δικαίω άρχοντες. Αναρωτιέται εύλογα κάποιος «τι έχεις κατακτήσει και τι σου έχει χαριστεί». Ισως όμως αυτό τελικά να λειτουργεί και θετικά.

Διότι αν πραγματικά σε νοιάζει, απαιτείται υπερπροσπάθεια για να διαλύσεις αυτές τις επιφυλάξεις και γίνεσαι ακόμη πιο χρήσιμος. Γι’ αυτόν τον λόγο, λοιπόν, επιλέγω συνειδητά να ζω «σαν να είμαι άλλος», για να παραφράσω τον ποιητή. Αλλωστε, την ανάπλαση του Καρπενησίου, που βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό, δεν την έκανε η Ντόρα, όπως και το φυσικό αέριο σε όλα τα αστικά κέντρα της Στερεάς Ελλάδας δεν το φέρνει ο Μητσοτάκης, ούτε το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας που ήταν κολλημένο για χρόνια.

Τα σωστά δικά μου, τα λάθη δικά μου. Αφήστε που πρώτοι όλοι οι κεντροαριστεροί, με τους οποίους κατεβήκαμε μαζί στις εκλογές και συνεργαζόμαστε τόσο καλά στην καθημερινότητά μας, όταν θυμούνται την καταγωγή μου, κάνουν τον σταυρό τους! Ευτυχώς τη θυμούνται σπάνια!

Εμφανίζεστε υπέρ των ευρύτερων συναινέσεων, όταν η Ν.Δ. επιδιώκει την αυτοδυναμία. Και παρά την κομματική γραμμή, εσείς συμμετείχατε προ μηνός στα περιφερειακά συνέδρια που οργάνωσε η κυβέρνηση...

Μα αυτά είναι συμπληρωματικά! Και 50% να πάρει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές πάλι δεν φτάνει. Την επόμενη μέρα θα χρειαστεί να δημιουργήσει ευρύτερα πεδία κοινωνικής συνεννόησης, συνεργασίας και συναίνεσης. Αυτός είναι ο νόμος της ανάγκης αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Επιμένω στην ανάγκη ενός νέου διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού.

Μιας νέας κοινωνικής συνθήκης που θα ξεπεράσει τις διχαστικές λογικές του τύπου «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Φυσικά και θα αντιπαρατεθούμε, και θα συγκρουστούμε με σφοδρότητα αν χρειαστεί, αλλά πάντα μέσα σε ένα αυστηρά αξιακό πλαίσιο. Ακόμα και αν διαφωνούμε, δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε.

Εμείς, στην περιφέρειά μας, το κάνουμε πράξη αυτό από την πρώτη μέρα. Αν είμαι υπερήφανος για κάτι, δεν είναι μόνο που η παράταξή μας είναι υπερκομματική, αλλά που οκτώ στις δέκα αποφάσεις του περιφερειακού μας συμβουλίου λαμβάνονται με αυξημένες πλειοψηφίες. Οσον αφορά το συνέδριο, δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να λείψω. Είναι αυτονόητο ο περιφερειάρχης να είναι εκεί. Και για θεσμικούς λόγους, αλλά φυσικά και για λόγους αρχής. Τη δουλειά μου έκανα. Κι επειδή πολλά ειπώθηκαν, ευκαιρία να πω για ακόμη μία φορά ότι δεν μου ζητήθηκε από κανέναν να λείπω.

Send this to a friend