• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 22:26

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αυγενάκης: Οι επόμενες εκλογές θα είναι ένας «κεραυνοβόλος πόλεμος»

«Οι επόμενες εκλογές θα είναι ένας "κεραυνοβόλος πόλεμος" όπως λένε στη στρατηγική θεωρία. Κι αυτό διότι έχουμε απέναντί μας έναν αδίστακτο αντίπαλο που λειτουργεί χωρίς κανόνες, χωρίς δεοντολογία, χωρίς ηθική, έναν αποφασισμένο αντίπαλο να μείνει στην εξουσία με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, βανδαλίζοντας τους θεσμούς και υποβαθμίζοντας τη Δημοκρατία. Έναν αδίστακτο αντίπαλο που επιχειρεί συνειδητά να διχάσει την κοινή γνώμη. Που επιχειρεί την όξυνση όσο προχωράμε προς τις εκλογές, και εντείνει την πόλωση. Ποια είναι όμως, η εικόνα της χώρας, σήμερα; Η εικόνα της χώρας μας δείχνει μια Ελλάδα πληγωμένη, αβέβαιη, ανασφαλή και ηττημένη» τόνισε ο Λ. Αυγενάκης στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή (ΠΕ) της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι μια χώρα πληγωμένη διότι τα πάντα μπορούν να θυσιαστούν για μικρές πολιτικές σκοπιμότητες και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει οξύνει όλα τα μέτωπα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ η κυβέρνηση έχει μεταξύ άλλων «δημιουργήσει εγκληματικά τετελεσμένα στο Σκοπιανό, που θα ακολουθούν τη χώρα στο μέλλον, σοβαρά ζητήματα στις σχέσεις με την Τουρκία, στη λειτουργία της συμφωνίας για το προσφυγικό, στο θέμα των δύο στρατιωτικών μας που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, στην ένταση στο Αιγαίο και παράλληλα επιχειρεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα με την Αλβανία».

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση πως «εγκλωβίζει την εξωτερική πολιτική στον βωμό μιας τυχοδιωκτικής προσέγγισης» και πρόσθεσε πως «όσο προτάσσει το κομματικό έναντι του εθνικού συμφέροντος, όσο δημιουργεί σοβαρές εσωτερικές αντιπαραθέσεις, η χώρα θα βιώσει κι άλλες ήττες».

Όσον αφορά την οικονομία, ο βουλευτής Ηρακλείου τόνισε πως «το παραδεισένιο σενάριο της δήθεν καθαρής εξόδου από το μνημόνιο, δεν υπάρχει» και πως αντίθετα «πέρα από τις αντιαισθητικές φιέστες απίθανης αφέλειας και υποκρισίας, η Ελλάδα μπαίνει σε ένα νέο καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Δυστυχώς, όσους πανηγυρισμούς και να κάνει ο κ. Τσίπρας, η αλήθεια θα τον προσγειώνει πάντα στην πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Send this to a friend