Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Αυτό είναι το κυβερνητικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας

Στη 1 το μεσημέρι θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας σε ειδική εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη 1 το μεσημέρι θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας σε ειδική εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας που περιγράφεται με εύληπτο τρόπο σε ένα φυλλάδιο 18 σελίδων έχει ως τίτλο το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα «Ισχυρή Ανάπτυξη, Αυτοδύναμη Ελλάδα, Ενωμένοι μπορούμε”.

Ανάμεσα στις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι η δημιουργία πολλών και καλά αμειβομένων νέων θέσεως εργασίας, οι μειώσεις φόρων και εισφορών, η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις από 28% σε 20%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και η πάταξη της γραφειοκρατίας με τη θέσπιση π.χ. ρητών προθεσμιών στις διαδικασίες αδειοδότησης και με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής.

Στην τελική περιγραφή του προγράμματος της αποτυπώνονται οι κεντρικές επιλογές της επόμενη κυβέρνησης στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, την εξωτερική πολιτική, τις υποδομές, τη διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος και φυσικά την ασφάλεια των πολιτών που είναι άλλωστε απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι τον πρόεδρο της ΝΔ θα προλογίσει η νεότερη υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Πρόκειται για την 25χρονη Ελένη Ταπεινού που έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της πριν από λίγο καιρό στην Πληροφορική και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και διεκδικεί, βέβαια, για την πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών στην Αχαΐα.

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

Send this to a friend