Αθήνα

8 oC

αίθριος καιρός

Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για τις Προσυνδιασκέψεις του Κινήματος Αλλαγής – Αναλυτικά τα ονόματα

Στις 14 και 15 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής, ακόμη ένα κρίσιμο «σταυροδρόμι» για το κόμμα, μετά το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ  τον περασμένο Νοέμβριο.

Στις 14 και 15 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής, ακόμη ένα κρίσιμο «σταυροδρόμι» για το κόμμα, μετά το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ  τον περασμένο Νοέμβριο.

Μάλιστα, για τις ανάγκες της Συνδιάσκεψης έχει συγκροτηθεί κεντρική δομή προετοιμασίας της Συνδιάσκεψης, που συντονίζει ο στενός συνεργάτης της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Χρήστος Πρωτόπαπας, και στην οποία μετέχουν μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, που είναι επιφορτισμένα με την προετοιμασία των προγραμματικών – πολιτικών θέσεων ανά θεματική ενότητα, όπως ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, η Συλβάνα Ράπτη, η Έφη Χαλάτση και η Αφροδίτη Παπαθανάση.

Εν όψει της Συνδιάσκεψης θα γίνουν περιφερειακές συνδιασκέψεις πολιτικού, ιδεολογικού αυτοπροσδιορισμού με στόχο την αποσαφήνιση της ταυτότητας του κινήματος και της κατάθεσης λύσεων και προτάσεων σε 6 άξονες, όπως "Προοδευτική αντίληψη για τη νέα εποχή – ο δρόμος της σοσιαλδημοκρατίας", την "Νέα Αλλαγή και στην Ευρώπη: Η Ευρωπαϊκή Ένωση – Ομοσπονδία", "Ελλάδα στην Ψηφιακή Εποχή. Κράτος – Οικονομία – Έρευνα – Εκπαίδευση", "Το Κοινωνικό Κράτος ως δικαίωμα", "Η σοσιαλιστική μας ταυτότητα και ο Πολιτικός φιλελευθερισμός" και "Η Απάντηση στην Κλιματική Κρίση: Μια νέα Πράσινη Συμφωνία (New Green Deal) – Στοίχημα ζωής".

Συντονιστές της επιτροπής διαλόγου ανά περιφέρεια έχουν αναλάβει τα εξής στελέχη:

1.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ: ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διπλωματούχος Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μέλος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ 2004-2008, Δήμαρχος Κομοτηνής 2011-2019, Μέλος Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) 2011-2019.

  1. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΤΣΑΡΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σήμερα είναι:

-Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Θεσ/νίκης και Μέλος του Δ.Σ. της Γ.Σ.Ε.Ε.

-Μέλος Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ

Έχει διατελέσει:

-Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ωραιοκάστρου

-Μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θεσ/νίκης και

συντονιστής του γραφείου συνδικαλισμού

  1. ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΑΘ. ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολ. Μηχανικός (ΑΠΘ) Εργάστηκε στην ΔΕΗ α.ε

Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφ. Δυτ. Μακεδονίας

π. Πρόεδρος Κοινότητας Φιλώτα –Φλώρινας (1991-4)

π. Νομάρχης Φλώρινας (2003-6)

Μέλος Δ.Σ. ΕΝΑΕ (2003-10)

Μέλος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου Της Ευρώπης (2003-10).

  1. ΗΠΕΙΡΟΣ: ΖΑΡΜΠΑΛΑΣ ΝΙΚΟΣ

Δημοσιογράφος, εκδότης περιφερειακής εφημερίδας.

Υπήρξε εκλεγμένος Νομάρχης Ιωαννίνων (1995-2002), Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης και Μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος διετέλεσε μέλος της Κ.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

  1. ΘΕΣΣΑΛΙΑ: ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ

Διπλωματούχος Τοπογράφος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών (Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Πολ. Επιστημών).

Έχει εργασθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός (Μελετητής και Εργολήπτης),

Έχει μακρά εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση αφού έχει θητεύσει σε όλες τις βαθμίδες της και από το 2014-2019 διετέλεσε Δήμαρχος Καρδίτσας.

Στις διπλές εκλογές του 2012 ήταν 1ος σε ψήφους υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καρδίτσας.

  1. ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Οικονομολόγος, πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτής και Ευρωβουλευτής(2004-2012)

Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Επικεφαλής της παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά»(2019-2023)

Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνη για τον Τομέα της Αυτοδιοίκησης.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ως σύμβουλος σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, βιομηχανικής ανάπτυξης, αγροδιατροφικού τομέα και επενδύσεων αλλά και συνεργασιών με τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Έχει συγγράψει, ατομικά ή σε συνεργασία, τρία βιβλία. Γνωρίζει την Αγγλική, Γαλλική και Ισπανική γλώσσα

  1. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιαλό τίτλο στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στη σεισμική μηχανική και στις αντισεισμικές κατασκευές και Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου. Διετέλεσε Α Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το έτος 2000, μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ από το έτος 1990 -2012

Σήμερα ζει και εργάζεται σαν μελετητής μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας στη Σπάρτη

  1. ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Δικηγόρος, Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και Ειδικός Γραμματέας στο ίδιο Υπουργείο. Είναι μέλος διεθνών και εθνικών επιστημονικών και κοινωνικών φορέων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ποινική δικαιοσύνη. Από το Δεκέμβριο του 2019 είναι Γραμματέας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής.

  1. ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Δάσκαλος και υπηρετεί ως διευθυντής στο 10/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μηνά Θυμιανών.

Ασχολείται με το συνδικαλισμό από το 1987 και σήμερα είναι μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.

Εκλέγεται από το 1994 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄βαθμού και σήμερα είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου.

  1. ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Από το 1978 εργάζεται ως Αρχιτέκτονας - Πολεοδόμος. Διατηρεί αρχιτεκτονικά γραφεία στα νησιά της Ρόδου και της Καρπάθου. Είναι κάτοχος μελετητικού πτυχίου Γ’ τάξης Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών Δωδεκανήσου. 1979-1982 Ημερ. Γέννησης: Τόπος Γέννησης: 5 Δεκεμβρίου 1954 Αδδις Αμπέμπα , Αιθιοπίας Σπουδές: Πτυχίο Αρχιτεκτονικής από το ΕΜΠ Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Αιθιοπικά

11.ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ: ΔΙΒΑΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Οκονομολόγος. Υπήρξε για περισσότερα από 20 χρόνια στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ από το 2009 μέχρι και το 2012 χρημάτισε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σήμερα είναι Πρόεδρος του ΔΣ της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου «Φίλαιος» και ασχολείται με θέματα που άπτονται της Πράσινης Συμφωνίας

  1. ΚΡΗΤΗ: ΤΑΒΕΡΝΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πολιτικός Μηχανικός, Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Μέλος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

M.Sc. Μηχανικός Περιβάλλοντος, Πολυτεχνείου Κρήτης

Μελετητής ιδιωτικών έργων με πληθώρα μελετών οικοδομικών έργων , κατοικίες και ξενοδοχειακά συγκροτήματα, αλλά και ειδικές χρήσεις γραφεία καταστήματα , πρατήρια υγρών καυσίμων, εργοστάσια πλαστικών κ.λ.π.

Στο Δήμο Ηρακλείου ως Πολιτικός Μηχανικός και ως Προϊστάμενος συνέταξε και επέβλεψε μελέτες και έργα , που αφορούσαν στην Ανάπλαση της Παλιάς Πόλης και τα Ενετικά Τείχη του Δήμου Ηρακλείου, ενώ ήταν συντονιστής σε χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα για τα έργα αυτά, και τον καθορισμό νέων περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών στόχων για το ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Με έντονη και συνεχή κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα από τα μαθητικά και τα φοιτητικά του χρόνια στον χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην συνέχεια, στο ΤΕΕ ΤΑΚ αλλά και στην ΕΜΔΥΔΑΣ έχοντας θέσεις αιρετές τόσο ως μέλος όσο στα εκάστοτε ΔΣ. Σήμερα ως αντιπρόεδρος του ΤΕΕ ΤΑΚ δραστηριοποιείται στον χώρο των Μηχανικών.

Send this to a friend