Χατζηδάκης στην εκδήλωση της BLINK Charging Hellas: Αυτά είναι κίνητρα για την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης για ηλεκτροκίνηση - TheCaller

Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

«Πήγε να βοηθήσει και μου τον έφεραν νεκρό» – Θρήνος στο τελευταίο «αντίο» στον 48χρονο Dj που πέθανε από ηλεκτροπληξία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης στην εκδήλωση της BLINK Charging Hellas: Αυτά είναι κίνητρα για την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης για ηλεκτροκίνηση

Σημαντικά κίνητρα για την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης για ηλεκτροκίνητα οχήματα ανακοινώθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της εταιρίας BLINK Charging Hellas, στο Ζάππειο, παρουσία των υπουργών Υποδομών Κώστα Καραμανλή, Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και ΥΠΕΝ, Κωστή Χατζηδάκη.

Δείτε επίσης

Πατησίων: Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ! Αντιεξουσιαστές μπήκαν μέσα στο Πανεπιστήμιο (ΒΙΝΤΕΟ)
Τουλουπάκη: Την ποινική δίωξή της ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για 5 κακουργήματα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, περιγράφοντας τα κίνητρα για την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης ανέφερε: «Mέσω της δράσης “Κινούμαι Ηλεκτρικά” επιδοτούμε με 500 ευρώ την αγορά έξυπνων οικιακών φορτιστών από πολίτες».

Όπως πρόσθεσε: «Δίνουμε επίσης σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρείες για την εγκατάσταση φορτιστών, μέσω παροχής έκπτωσης δαπάνης και θεωρούμε το κόστος φόρτισης για τους εταιρικούς στόλους ως έξοδο, μειώνοντας έτσι τον φόρο που καταβάλλει η εταιρεία». Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, «ενδιαφερόμαστε πρωτίστως για την παραγωγική και αναπτυξιακή διάσταση της ηλεκτροκίνησης, μέσω της παροχής σημαντικών αναπτυξιακών-φορολογικών κινήτρων δηλαδή εκπτώσεις φόρων, επιδοτήσεις, μείωση εργοδοτικών εισφορών στις λιγνιτικές περιοχές». «Στόχος μα είναι η παραγωγή φορτιστών, μπαταριών – ακόμα και ηλεκτροκίνητων οχημάτων κάποια στιγμή στο μέλλον, γιατί όχι; – στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Θέλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας στις περιοχές αυτές και να τις καταστήσουμε πόλους ανάπτυξης», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Όπως έκανε γνωστό ο ΥΠΕΝ, αναπτύσσεται ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη λειτουργία της αγοράς της ηλεκτροκίνησης, με σαφή τον ρόλο του ΔΕΔΔΗΕ και των υπόλοιπων φορέων. Προτεραιότητα δίνεται σε πλατείες, λιμάνια, αεροδρόμια, ενώ έως το τέλος του 2021 οι εθνικές οδοί, οι βασικοί οδικοί άξονες της χώρας θα έχουν καλυφθεί πλήρως από φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Χατζηδάκη, «οι εταιρίες εισαγωγής αυτοκίνητων έχουν δεσμευθεί να λειτουργήσουν άμεσα 1200 σημεία φόρτισης, οι δε Δήμοι υποχρεούνται να χωροθετήσουν σημεία για τους φορτιστές μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους».

Ακόμη, ο υπουργός υπογράμμισε ότι για τα νέα κτίρια προβλέπεται υποχρέωση τοποθέτησης φορτιστών από το 2021 κι έπειτα, ενώ για τα παλιά θα ακολουθηθεί μοντέλο παρόμοιο με αυτό που ισχύει για το φυσικό αέριο, δεν θα χρειάζεται δηλαδή απόφαση της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας.

«Η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα», δήλωσε απ΄ την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση προχωρά με τόλμη και αποφασιστικότητα στην εφαρμογή ρηξικέλευθων πολιτικών». Έκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών, αναφέροντας ότι στόχος είναι ως το τέλος της δεκαετίας 1 στα 3 αυτοκίνητα να είναι ηλεκτρικό, με ταυτόχρονη παροχή κινήτρων για την αντικατάσταση ρυπογόνων οχημάτων και επεσήμανε τη συνεργασία του ΥΠΕΣ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του δικτύου ηλεκτροκίνησης.

«Η blink chargin Hellas έχει κάνει μία υποδειγματική δουλειά στην διαμόρφωση του δικτύου αστικής φόρτισης», τόνισε απ΄ την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. «Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί προσωπικό στοίχημα του ίδιου του πρωθυπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, ότι «έχουμε καταφέρει να συνεργάζονται γραφειοκρατίες και υπουργεία για να ετοιμάζουν την Ελλάδα για την νέα εποχή». Ο κ. Καραμανλής, υπενθύμισε τους τρεις στόχους του υπουργείου, που έχουν να κάνουν με την ανανέωση του γερασμένου στόλου αυτοκινήτων, τις υποδομές αστικής φόρτισης, αλλά και τη λεπτομερή παρακολούθηση του δικτύου ηλεκτροκίνησης, που περιλαμβάνονται στο σχετικό νομοσχέδιο.

«Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι απλά αυτοκίνητα και απλά φορτιστές. Είναι ένας σύγχρονος τρόπος ζωής που αποπνέει πολιτισμό, καθαρή ατμόσφαιρα, προσβάσιμες πόλεις και έτσι το αντιμετωπίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου. Επίσης, επεσήμανε ότι το εγχώριο δίκτυο της Blink αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για το πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί παραγωγική βάση στην Ελλάδα στον κλάδο της ηλεκτροκίνσης, με δεδομένο ότι οι φορτιστές κατασκευάζονται εξ΄ ολοκλήρου στην Ελλάδα για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρείας.

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να συνεργάζονται με την Ελλάδα σε πρωτοβουλίες αειφόρου ανάπτυξης», δήλωσε ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, τονίζοντας, τη δύναμη των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων των δύο χωρών στο παρόν αλλά και το μέλλον, ενώ καλωσόρισε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την προώθηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και ειδικότερα της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα, τόνισε ότι η Blink επιθυμεί να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη μέσω της επένδυσης στην Ελλάδα, και αυτό αποτελεί «απόδειξη εμπιστοσύνης στο μέλλον της Ελλάδας και της κυβέρνησης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε να είμαστε από αυτούς που διαμορφώνουν την αλλαγή», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Blink Hellas, Γιώργος Καλαβριζιώτης, και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φορτίζουμε το μέλλον, ενώνουμε τον κόσμο». Όπως τόνισε, «το πρώτο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από την Blink είναι πραγματικότητα, διαρκώς πυκνώνει, ενισχύεται και εντάσσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ηλεκτροκίνησης, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση».

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Δημοσκόπηση MARC: 21,2 μονάδες μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ- Στο 5,7% το ΚΙΝΑΛ

Οργή Ελπιδοφόρου για την Αγία Σοφιά: «Να πάρουν πίσω την απόφαση»-Κοινή δήλωση με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Ν. Υόρκης

Κορονοϊός: Σοκ για 18χρονη που πέθανε από επιπλοκές!

Ροή Ειδήσεων

24/07/2021 | 20:15

«Σε περίπτωση που δεν το είδατε προκρίθηκα πρώτος» – Απίστευτο τρολάρισμα Πετρούνια

24/07/2021 | 20:06

Ανείπωτη τραγωδία στην Αυλίδα: Πνίγηκε κοριτσάκι 5 χρονών – Είχε πάει για μπάνιο με τους γονείς του

24/07/2021 | 19:59

Ερντογάν για Συνθήκη Λωζάνης: «Δεν θα υποκύψουμε σε απειλές και εκβιασμούς»

24/07/2021 | 19:46

Λυκουρόπουλος: «Μεταφέραμε στο Λευτέρη τη συγγνώμη – Δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση»

24/07/2021 | 19:33

Έλλη Κοκκίνου: Γιόρτασε τα γενέθλιά της στην παραλιακή και έσβησε τα κεράκια με την ηλικία της (vid)

24/07/2021 | 19:22

Δημιουργείται Κέντρο Ικανοτήτων στο Πανεπιστήμιο Πατρών

24/07/2021 | 19:14

Οργή στην Ουγκάντα: Την ώρα που ο κορονοϊός «θερίζει» δίνονται 25 εκατ. ευρώ για αυτοκίνητα βουλευτών

24/07/2021 | 19:00

Συναγερμός στη Χαλκιδική: Κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά σε κατασκήνωση

24/07/2021 | 18:46

«Κάποιος κόσμος νομίζει ότι εγώ κάνω ντόλτσε βίτα» – Η απάντηση του Αντώνη Ρέμου για τις «αναγκαστικές διακοπές»

24/07/2021 | 18:39

Θρίλερ στην Κρήτη: Ζευγάρι τουριστών αγνοείται στα ανοιχτά του Ηρακλείου

24/07/2021 | 18:27

Άγριες Μέλισσες: Έτοιμος… να εξοριστεί στη Λέρο ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος (ΦΩΤΟ)

24/07/2021 | 18:08

Μεγάλη φωτιά στην Κορινθία: Μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού Ρυτό (ΒΙΝΤΕΟ)

24/07/2021 | 17:54

Ο χάρτης του κορονοϊού: Παραμένει πρώτη η Αττική με 985 νέα κρούσματα – Η γεωγραφική κατανομή

24/07/2021 | 17:49

Θήβα: Μαφιόζικο «χτύπημα» βλέπουν οι Αρχές – Γάζωσαν τον 44χρονο επιχειρηματία έξω από το σπίτι του

24/07/2021 | 17:34

Κορονοϊός: 2.472 κρούσματα και 8 νέοι θάνατοι – Ανεβαίνουν οι διασωληνωμένοι
ΣΥΡΙΖΑ για φωτιά στο Μάτι: «Ο Μητσοτάκης να ζητήσει συγνώμη για τότε – Δεν αποκλείεται νέο Μάτι»
Βελόπουλος: Δεν θα παραστεί στη δεξίωση της Προεδρίας – Η απάντηση της ΠΤΔ
Γεωργιάδης: Ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο
Μητσοτάκης: Aπαντά στους αντιεμβολιαστές με το άρθρο 25 του Συντάγματος
ΝΔ για Μάτι: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του θράσους
Δόμνα Μιχαηλίδου για νέο πρόγραμμα προσχολικής αγωγής: Είναι επένδυση για το αύριο, αφορά κάθε παιδί