Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Χρυσή Αυγή: Ο Στέφανος Χίος πήρε συνέντευξη στον Χρήστο Παππά την ώρα που τον αναζητά η Αστυνομία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηστίδης: Η ΝΔ είναι και Δεξιά και… αδέξια

«Αιχμηρός» έναντι της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, στην τοποθέτησή του σε κοπή βασιλόπιτας τοπικής οργάνωσης του κινήματος.

Δείτε επίσης

Επίθεση Πολάκη σε Πορτοσάλτε: «Αντε από δω παπαγάλε της πλάκας»
Αμερικανός Πρέσβης: Επανέλαβε την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα έναντι της «συμφωνίας» Τουρκίας-Λιβύης

Ο Παύλος Χρηστίδης σημείωσε πως «οκτώ μήνες τώρα η ΝΔ αποδεικνύεται όχι μόνο Δεξιά, άλλα και αδέξια, όταν έρχεται μπροστά σε σημαντικές πολιτικές επιλογές» τονίζοντας πως «δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα πολιτικά θέματα».

Μεταξύ άλλων, μιλώντας για για τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν και περίμεναν τα ψίχουλα των Ευρωπαίων και διεθνών παραγόντων» και τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν επιδιώκει καμία συνεννόηση με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα».

Μιλώντας για το προσφυγικό- μεταναστευτικό πρόβλημα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, επιτέθηκε στη κυβέρνηση της ΝΔ για την διαχείριση του ζητήματος, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για τη αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης».

«Όποιος καταλάβει τι λέει κάθε μέρα στα ΜΜΕ ο κ. Μηταράκης, να έρθει να μας το πει και εμάς γιατί εμείς και πολύ περισσότερο οι νησιώτες μας στο Βόρειοανατολικό Αιγαίο, αδυνατούμε να καταλάβουμε το σχέδιο της Ν.Δ» τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

Για τα θέματα της καθημερινότητας και τις πολιτικές της κυβέρνησης είπε ότι εφαρμόζει πολιτικές τις οποίες τις χαρακτήρισε «ο ορισμός της Δεξιάς και της συντηρητικής αντίληψης», ενώ αναφέρθηκε στα ζητήματα της Παιδείας, της Υγείας, αλλά και της της εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παύλος Χρηστίδης είπε ότι «η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική στην Παιδεία η οποία χαρακτηρίζεται ως παιδεία για λίγους», ενώ επιτέθηκε στην υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως ότι «κάνει το χατήρι λίγων που λένε ότι προσφέρουν Παιδεία».

«Μέσα σε ένα βράδυ έρχεται η αρμόδια υπουργός και εξισώνει τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων με τα πτυχία των δημόσιων πανεπιστημίων, χωρίς καμία αξιολόγηση. Έτσι τα παιδιά που έχουν πάει σε δημόσιο σχολείο, σπούδασαν σε δημόσια πανεπιστήμια, μπαίνουν στην ίδια κατηγορία και έχουν τα ίδια επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα, με ανθρώπους που έχουν κάνει επιλογές σε πανεπιστήμια αμφιβόλου ποιότητας» σημείωσε.

Αναφορικά με την κατάσταση στην Υγεία, ο κ. Χρηστίδης είπε «ότι το χάος που δημιούργησε στην Υγεία, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται η Ν.Δ και το κάνει απολύτως πράξη», σημειώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ άφησε ένα Σύστημα Υγείας το 2010 λειτουργικό και αποτελεσματικό για όλους παρά τα λάθη που είχαν γίνει».

Μιλώντας για τα σοβαρό ζήτημα της εργασίας της νέας γενιάς, είπε ότι «οι νέοι άνθρωποι με πολλά πτυχία αμείβονται πολύ χαμηλά και χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα», ενώ επιτέθηκε στη κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει προσανατολισμό στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

«Αν δεν δοθεί λύση προς αυτή την κατεύθυνση, όσα ”Ελληνικά” και να δημιουργηθούν, ούτε η ανεργία θα αντιμετωπιστεί, ούτε οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης θα αντιμετωπιστούν, ούτε τα παιδιά της δικιάς μας γενιάς θα βρουν καλές δουλειές, ούτε ανάσχεση της φυγής στο εξωτερικό θα υπάρξει» είπε ο κ. Χρηστίδης.

Τέλος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ είπε ότι «χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο», σημειώνοντας ότι αυτό θα είναι το πεδίο σύγκρουσης από εδώ και εμπρός. Μεταξύ άλλων είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει DNA πρωταγωνιστή», ενώ τόνισε ότι «πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους αυτούς που χτυπήθηκαν από την κρίση».

«Οφείλουμε ως φορέας να ακολουθήσουμε τον δρόμο που φεύγει από τα συστήματα που αφορούν τους λίγους και πηγαίνει σε μια μάχη εδάφους – εδάφους» είπε ο κ. Χρηστίδης και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μια μάχη η οποία έχει ως στόχο να πει στους ανθρώπους που προβληματίστηκαν, πληγώθηκαν αλλά και απογοητεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια και από εμάς, ότι η πολιτική είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η ζωή μας. Και η Κεντροαριστερά, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ είναι αυτό το κόμμα που έχει στον DNA του τις μικρές και μεγάλες αλλαγές, μια πολιτική που οδηγεί σε διόρθωση πορείας, αλλά και τους ανθρώπους που μπορούν να ξανά εμπνεύσουν μεγάλες αλλαγές».

Διπλωματία και Διεθνές Δίκαιο «οδηγούν» την Αθήνα απέναντι στην Άγκυρα- Τι είπε ο Μητσοτάκης για τα 12 μίλια και τους εξοπλισμούς
Προσωπική πρόσκληση Μητσοτάκη σε Πούτιν, Μακρόν και Πρίγκιπα Κάρολο για το 2021
Κορονοϊός: Τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα καθορίζουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης – Ανοικτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown
Σταύρος Κελέτσης: Αυτός είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό
Πέτσας για ιερείς χωρίς μάσκα: «Κανείς δεν εξαιρείται από τα μέτρα»
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, σήμερα στην Αθήνα