Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πέτρος Φιλιππίδης: «Παρέμβαση» του Ρουβίκωνα στο σπίτι του ηθοποιού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΑΠΟΨΕ – ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΣΑΣ

Σήμερα το απόγευμα, ακριβώς την ίδια ώρα (δηλαδή στις 19:30), στο κέντρο της πρωτεύουσας και σε απόσταση αναπνοής προγραμματίζονται δύο συγκεντρώσεις του «Nαι» και του «Όχι» (στο Καλλιμάρμαρο και το Σύνταγμα αντίστοιχα) για το επικείμενο δημοψήφισμα της Κυριακής. Εννοείται ότι όλοι απεύχονται να συμβούν εντάσεις ή έκτροπα, δεδομένου του φανατισμού που υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Προβληματίζονται έντονα οι διοργανωτές, […]

Σήμερα το απόγευμα, ακριβώς την ίδια ώρα (δηλαδή στις 19:30), στο κέντρο της πρωτεύουσας και σε απόσταση αναπνοής προγραμματίζονται δύο συγκεντρώσεις του «Nαι» και του «Όχι» (στο Καλλιμάρμαρο και το Σύνταγμα αντίστοιχα) για το επικείμενο δημοψήφισμα της Κυριακής. Εννοείται ότι όλοι απεύχονται να συμβούν εντάσεις ή έκτροπα, δεδομένου του φανατισμού που υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Προβληματίζονται έντονα οι διοργανωτές, οι οποίοι επιχειρούν με εκκλήσεις να αποτρέψουν τα …παρατράγουδα.

Όχι» στο Σύνταγμα, όπου η Κουμουνδούρου καλεί τον κόσμο με ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει: «Στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ο ελληνικός λαός καλείται να πάρει στα χέρια του το μέλλον του τόπου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στα τελεσίγραφα των δανειστών και στους εγχώριους υποστηρικτές της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων».

Στην ίδια διαδήλωση υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα καλούν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στελέχη και βουλευτές των οποίων θα βρίσκονται στο Σύνταγμα.

Στο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για τραγούδια και φωνές, καθώς η εκδήλωση την οποία θα ανοίξει ο Γ. Κιμούλης και ο Π. Τσαρούχας θα ολοκληρωθεί με μεγάλη συναυλία. «Η μεγάλη συγκέντρωση του ”Όχι” – Η μεγάλη γιορτή του λαού» την αποκαλούν οι διοργανωτές και την προτάσσουν ως απάντηση «στο σκηνικό φόβου που θέλουν να επιβάλουν με τα τραγούδια μας, με τη δυνατή φωνή μας».

Σε απόσταση αναπνοής, στο Καλλιμάρμαρο θα συγκεντρωθούν οι υπέρμαχοι του «Ναι», που στηρίζουν η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, η ΔΗΜΑΡ κ.ά. Στόχος των διοργανωτών είναι να μην κομματικοποιηθεί η εκδήλωση, οπότε ομιλητές θα είναι όχι μόνο πολιτικά πρόσωπα, αλλά άνθρωποι των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών. Παρόντες θα είναι και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί εκ της Νέας Δημοκρατίας, οι κ. Α. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής. Είναι προφανές ότι το «παρών» θα δώσουν επίσης πολιτικά στελέχη και από τα άλλα κόμματα και ίσως οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κ. Σημίτης και Γ. Παπανδρέου.

 

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Διέρρευσαν τα πρακτικά – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ, τι απαντά το υπ. Υγείας
Δένδιας: «Να μην κρύψουμε τις διαφορές με την Άγκυρα κάτω από το χαλί»
Κρίσιμη εβδομάδα για… Πάσχα στο χωριό – Τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι γενικότερες συνθήκες καθυστερούν τις αποφάσεις
Μπακογιάννη για μετακίνηση εκτός Νομού το Πάσχα: Να ανοίξουμε με τεστ για να πάει ο κόσμος στα εξοχικά και τα χωριά του
ΣΥΡΙΖΑ: «Τα πρακτικά επιβεβαιώνουν πως μοναδικός υπεύθυνος για το εξάμηνο lockdown είναι ο κ. Μητσοτάκης
Σακελλαροπούλου: Τιμάμε σήμερα τους Φιλέλληνες, που είδαν την Ελληνική Επανάσταση ως πηγή έμπνευσης και προσδοκιών και τάχθηκαν στο πλευρό της