Δευτερολογία Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή: Nομιμοποιείτε την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία - TheCaller

Αθήνα

25 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Επικός Αντετοκούνμπο: Tραγουδάει Χαρά Βέρρα και… «θα κάνω ζημιές» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δευτερολογία Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή: Nομιμοποιείτε την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία

Δευτερολογία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η έξαρση της πανδημίας στη δημόσια υγεία, την οικονομία, στους εργαζόμενους και για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Δείτε επίσης

Άρθρο Τούρκου καθηγητή: «Από το 1923 τα νησιά έμειναν στην Ελλάδα. Τελεία»
Ξεκάθαρος ο Γερουλάνος για τις προσλήψεις-εξπρές στον δήμο Αθηναίων: Δεν ψηφίσαμε ποτέ να γίνει προκήρυξη 24 ωρών

Ζήτησα στην πρωτομιλία μου, κύριε Μητσοτάκη, να λάβετε την ευκαιρία να κάνετε και μία αυτοκριτική, να πείτε «εντάξει, κάναμε και λάθη». Αντιθέτως, διαπίστωσα -αν και ήσασταν πιο μαζεμένος από άλλες φορές, είναι η αλήθεια- ότι βασικός στόχος της παρέμβασής σας ήταν να μας κουνήσετε ξανά το δάχτυλο και να μας κατηγορήσετε όλους όσους σας ασκούμε κριτική, περίπου, με αυτούς οι οποίοι είναι αμετροεπείς, δεν έχουν τίποτα να πουν και μιλάνε, λένε πολλά, ακόμα και με αυτούς οι οποίοι έχουν αναδείξει απόψεις και θεωρίες συνωμοσιολογίας και αμφισβήτησης ακόμα και της ύπαρξης του ιού, τους αρνητές δηλαδή της μάσκας, τους αρνητές του ιού κλπ.

Εν πάση περιπτώσει, τους αρνητές της μάσκας εμείς δεν τους είχαμε ποτέ συναντήσει. Εσείς τους είχατε συναντήσει από κοντά στα συλλαλητήρια των Πρεσπών πριν από δύο χρόνια.

Εμείς και η δική μας παράταξη έχουμε ένα διαρκές μέτωπο απέναντι στον σκοταδισμό και βρισκόμαστε πάντοτε στο πλευρό της επιστήμης.

Ασκούμε, όμως, κριτική. Και η βασική κριτική που σας ασκήσαμε σήμερα, μεταξύ άλλων, ήτανε στο άνοιγμα του τουρισμού. Στο άνοιγμα του τουρισμού με πολλά και διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα από πύλη εισόδου σε πύλη εισόδου. Διαβάσατε μια τοποθέτησή μου τον Μάιο όπου ακριβώς αυτό έλεγα, ότι «ανοίγει χωρίς σχέδιο», «είμαστε στο Μάιο και δεν έχουμε το σχέδιο». Σας ασκήσαμε κριτική γιατί δεν κάνατε αυτό που κάνατε στον Προμαχώνα -το κάνατε τελικά- σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας.

Μας είπατε «μα, ποια άλλη χώρα ανταγωνιστική στον τουρισμό το έκανε;». Με ποια θέλετε να συγκριθούμε; Ποια ανταγωνιστική με εμάς χώρα στην περιοχή είχε αυτό το υψηλό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη φετινή χρονιά και μόνο, την εικόνα της υγειονομικά ασφαλούς χώρας; Ποια; Η Τουρκία; Η Ισπανία; Η Ιταλία; Η Αίγυπτος; Ποια; Εμείς έπρεπε να το κάνουμε αυτό.

Σας ασκήσαμε κριτική διότι αυξήσατε στο 85% την πληρότητα στα πλοία την περίοδο που είχε αρχίσει να διαφαίνεται η πορεία της πανδημίας. Ήταν απολύτως εμφανής η πορεία της πανδημίας. Σας ασκήσαμε κριτική διότι δεν φροντίσατε να αποσυμφορήσετε τους πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς βάζοντας επιπλέον δρομολόγια στο μετρό, στα αστικά λεωφορεία. Σας ασκήσαμε κριτική για το άνοιγμα των σχολείων.

Δεν είμαστε της άποψης να μην ανοίξουν τα σχολεία. Μη διαστρεβλώνετε. Ασκήσαμε κριτική για τα δημοτικά πέρυσι τον Μάιο, γιατί άνοιξαν για είκοσι μέρες μέσα στον Ιούνιο και είχαμε πει ότι είναι αχρείαστο. Αλλά δεν λέμε να μην ανοίξουν φέτος τα σχολεία. Σας ασκήσαμε, όμως, κριτική διότι σε άλλες χώρες φροντίζουν και μειώνουν στο μισό τους μαθητές ή μειώνουν τους μαθητές ανά τάξη, ενώ εδώ εσείς τους αυξάνετε. Και μάλιστα, θεωρούμε -και θέλω εδώ, κύριε Μητσοτάκη, να σας πω κάτι- ότι, επειδή δεν μπορεί να έχει σχέση με την κοινή λογική, δεν μπορεί να έχει σχέση και με την επιστημονική τοποθέτηση της επιτροπής η άποψη που εκφωνήθηκε δημόσια, ότι το ίδιο μας κάνει στη διασπορά του ιού είτε είναι δεκαπέντε είτε είναι τριάντα πέντε σε μία τάξη! Για καθίστε, πώς θα γίνει εδώ; Και η επιστήμη στην υπηρεσία της πολιτικής σκοπιμότητας; Πάει πολύ!

Σας ζητώ λοιπόν επισήμως, επειδή εδώ κάνουμε έναν απολογισμό, και πρέπει αυτός ο απολογισμός να γίνει με όλα τα στοιχεία εν γνώσει μας, εν γνώσει του ελληνικού κοινοβουλίου, να μας δώσετε τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιστημονικής επιτροπής να τα δούμε. Γιατί για όλα αυτά που σας ασκήσαμε κριτική, εσείς λέτε ότι τα είπαν οι ειδικοί, οι επιστήμονες. Οι ειδικοί μας είπαν να πάνε στο 85% τα πλοία, οι ειδικοί μας είπαν να μην αυξήσουμε τα δρομολόγια στο μετρό και στα αστικά λεωφορεία, οι ειδικοί μας είπαν να ανοίξουμε τα σχολεία με τριάντα μαθητές ανά τάξη! Φέρτε μας τα πρακτικά. Εγώ το διαψεύδω, κύριε Μητσοτάκη, ότι οι ειδικοί και οι επιστήμονες σας έκαναν τέτοιες προτάσεις.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, μη μας λέτε ότι δεν έχουμε εμείς προτάσεις και δεν καταθέτουμε εμείς προτάσεις. Και από την πρώτη στιγμή με θετικό πνεύμα -όπως όλα τα κόμματα- στις 23 Ιουλίου καταθέσαμε δέκα συγκεκριμένες προτάσεις για το άνοιγμα των σχολείων. Σήμερα, εδώ σας λέμε: Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας; Ανησυχούμε και εμείς και η ελληνική κοινωνία!

Κάνατε προσλήψεις ειδικής αγωγής που τις είχαμε προκηρύξει πριν ενάμιση χρόνο. Αυτές κάνατε. Έχετε καταλάβει όμως ότι η πανδημία είναι μια συνθήκη που τα αλλάζει όλα και δεν μπορούμε να υλοποιούμε με καθυστέρηση μάλιστα όλα όσα η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προγραμματίσει;

Σας είπα κάτι πάρα πολύ σημαντικό σήμερα. Δεν με διαψεύσατε. Σας έδωσα τα στοιχεία. Σήμερα, παρά την πανδημία, είναι λιγότεροι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας έκτακτοι και μόνιμοι απ’ ό,τι ήταν όταν παραλάβατε. Και δεν διαψεύσατε και ορθώς. Πώς να διαψεύσετε; Δικά σας στοιχεία είναι αυτά.

Και βεβαίως, για άλλη μια φορά βγήκατε και είπατε ότι σε λίγους μήνες έγινε στο ΕΣΥ ό,τι δεν έγινε σε δεκαετίες. Αμετροεπής στάση για άλλη μια φορά και προσβλητική για τη νοημοσύνη της κοινωνίας αυτή η έπαρση. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δεκαπέντε μήνες μετά τις εκλογές και επτά μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας έχουν γίνει μόνο προσλήψεις συμβασιούχων και δεν έχει δρομολογηθεί ούτε μία προκήρυξη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με σχεδιασμό και έγκριση της δικής σας Κυβέρνησης.

Αντίθετα, εμείς σε μία περίοδο μνημονίων δημοσιονομικής προσαρμογής, λιτότητας και χωρίς να είμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση όπως η σημερινή, επενδύσαμε πραγματικά στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Προσλάβαμε πάνω από επτά χιλιάδες μόνιμους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Δρομολογήσαμε πάνω από τρεις χιλιάδες πεντακόσιες μόνιμες προκηρύξεις που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Μιλάμε για μόνιμη στήριξη, πέραν των χιλιάδων συμβασιούχων που παράλληλα προσελήφθησαν για να καλύψουν τα κενά των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας. Ταυτόχρονα προχωρήσαμε μια σημαντική μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προσθέτοντας 127 νέες δημόσιες δομές και 1.100 επιπλέον υγειονομικούς στο ΕΣΥ.

Αυξήσαμε κατά 120 τα διαθέσιμα κρεβάτια. Εσείς τα αυξήσαμε περισσότερο στην πανδημία, ναι αλλά πώς θα στελεχωθούν αυτά, όμως; Με τι προσωπικό;

Εμείς αυξήσαμε κατά 0,5% του ΑΕΠ τις δημόσιες δαπάνες υγείας σε μια περίοδο δημοσιονομικής ασφυξίας. Διασφαλίσαμε, διότι είχαμε έντιμη διαχείριση, την επιβίωση της δημόσιας περίθαλψης που παρέπαιε και καλύψαμε υγειονομικά όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, θωρακίζοντας πραγματικά τη δημόσια υγεία.

Είναι αδιανόητο σήμερα να έχουμε 5% λιγότερους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας -που έχουμε πανδημία- από ό,τι όταν παραλάβατε. Είναι αδιανόητο! Βεβαίως, τα ίδια ισχύουν και για την παιδεία.

Σχετικά με τα τεστ: Δεν διεκδικήσατε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα κοινό ευρωπαϊκό πρωτόκολλο για υποχρεωτικά τεστ που θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά. Σχετικά με αυτά που γίνονται: Τα τεστ που γίνονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία τα πληρώνει ο κόσμος από την τσέπη του διπλά και τριπλά. Το ΕΚΕΑ είχε δυναμικότητα 3.500 με 4.000 τεστ ανά ημέρα, που δεν αξιοποιήθηκε και έμεινε στα 1000 τεστ, που ούτε για αυτά, όμως, μεριμνήσατε έγκαιρα ώστε να προμηθευτείτε αντιδραστήρια. Άρα, μάλλον, ο στόχος ήταν να σπρώξετε τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα, στα ιδιωτικά κέντρα, σε συγκεκριμένα ιδιωτικά κέντρα.

Επιτρέψτε μου δύο, τρεις παρατηρήσεις για τα ζητήματα της οικονομίας -θα κλείσω σε πέντε λεπτά, κύριε Πρόεδρε-διότι υποσχέθηκα ότι θα μιλήσω για την οικονομία στη δευτερομιλία μου και δεν θα μιλήσω επί μακρόν. Θα πω, όμως, δύο σκέψεις που νομίζω ότι είναι κρίσιμες. Σας είπα ότι δεν είναι για να πανηγυρίζετε με αυτά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Κάνατε και άλλη μια λαθροχειρία σήμερα εδώ. Μας είπατε ότι είμαστε καλύτερα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Υπολογίσατε στο εξάμηνο γιατί έτσι σας βόλευε. Το δεύτερο τρίμηνο του 2015…

Έρχεται, όμως, και το τρίτο τρίμηνο, κύριε Μητσοτάκη. Και στο τρίτο τρίμηνο, όσοι μπορούν να γνωρίζουν την πορεία της οικονομίας χρόνο με τον χρόνο, είναι το τρίμηνο το ισχυρό που αποτυπώνεται η ανάπτυξη στη χώρα μας εξαιτίας του τουρισμού. Άρα, εάν ο τουρισμός δεν πήγε καλά, θα είναι το τρίμηνο, που από χρόνο σε χρόνο θα φανεί και η μεγάλη υστέρηση.

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Να μην πανηγυρίζουμε γιατί βρισκόμαστε σε ελεύθερη πτώση. Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 με 15,2%, που εσείς πανηγυρίζετε ήταν η πέμπτη χειρότερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι η πρώτη, πράγματι, αλλά εσείς φέρατε την ύφεση πριν τον κορωνοϊό.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2019 η χώρα μας είχε ύφεση και ήταν μέσα στις τρεις μόνες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε ύφεση. Βρισκόμαστε, λοιπόν, σε ελεύθερη πτώση.

Θα σας θυμίσω ένα ρητό από μια ενδιαφέρουσα γαλλική ταινία που έλεγε «σημασία έχει η πρόσκρουση και όχι η πτώση». Το θέμα είναι τι θα γίνει με την πρόσκρουση, με τις κοινωνικές επιπτώσεις που θα έρθουν μετά.

Θα σας πω και δύο ακόμη στοιχεία. Πτώση ιδιωτικής κατανάλωσης 11,6%. Αναμενόμενο. Της δημόσιας, γιατί 3,2%;

Γιατί η δημόσια κατανάλωση, που καταγράφει μεταξύ άλλων τα έξοδα του Δημοσίου σε είδος, παραδείγματος χάρη σε υγειονομικό υλικό για την υγεία, για τις ανάγκες των σχολείων, γιατί να μειωθεί σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρονιάς, το δεύτερο τρίμηνο; Εδώ θα περίμενε κανείς να είναι αυξημένη, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και έχουμε μείωση 3,2%. Φαίνεται, λοιπόν, καθαρά από τα νούμερα, όχι από τις εκτιμήσεις μας, αυτό που γίνεται αντιληπτό και όταν περπατήσει κανείς στην αγορά, συνομιλήσει με επιχειρηματίες, που κανείς βεβαίως δεν έχει δει κάποια ουσιαστική βοήθεια, γιατί όταν μιλάς με επιχειρηματίες ή με μαγαζάτορες, «μα, πού πήγαν αυτά τα λεφτά», τα οποία δήθεν έχετε εξαγγείλει.

Φαίνεται καθαρά στα νούμερα ότι κάνετε εξαιρετικά λίγα, εξαιρετικά αργά και χωρίς σχέδιο ή με σχέδιο τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Διότι έχουν βγει εδώ και οι βουλευτές σας και μας λένε κάποιοι ότι για την ανεργία φταίνε οι νέοι που δεν ξέρουν να συντάσσουν βιογραφικά και δεν γκουγκλάρουν στο internet, αλλά και εσείς κάνετε ό,τι μπορείτε. Και κάνετε ό,τι μπορείτε –σας το έχω πει- διότι θέλετε να αντιμετωπίσετε αυτήν την κρίση ως ευκαιρία για μια μεγάλη αναδιάρθρωση και στην αγορά και στην εργασία.

Με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων νομιμοποιείτε την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία, θεσπίζοντας απλήρωτες υπερωρίες για τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε καραντίνα. Μειώνετε το δώρο Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή συμβάσεων. Καθυστερείτε και άλλο την αύξηση του κατώτατου μισθού, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2021, η οποία έχει ήδη ακυρωθεί για φέτος που είχατε υποσχεθεί προεκλογικά. Παρατείνετε το καθεστώς αναστολής συμβάσεων, δηλαδή την επιδότηση της ανεργίας. Παρατείνετε το αποτυχημένο πρόγραμμα συνεργασίας μειώσεων μισθών στην ουσία και μετατροπής της πλήρους σε μερική και εκ περιτροπής εργασία. Επεκτείνετε τη δυνατότητα υπερωριακής απασχόλησης, με μονομερή απόφαση των επιχειρήσεων. Επιτρέπετε ελεύθερες απολύσεις για εργαζόμενους σε εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίοι ήταν σε αναστολή εργασίας στις 30 Ιουνίου, ακόμα και αν η επιχείρηση επιδοτείται πλήρως από το κράτος για τις εργοδοτικές εισφορές. Τι άλλο να κάνετε; Και το πιο ανησυχητικό είναι αυτά που έρχονται.

Αυτά που έρχονται είναι το πιο ανησυχητικό και θα αναφερθώ βεβαίως στις συντάξεις και στο ασφαλιστικό. Είπαμε ότι θα μιλήσουμε για το σχέδιο Πισσαρίδη, αλλά εν τοιαύτη περιπτώσει είδα και συμβούλους σας να μιλάνε γι’ αυτούς τους σχεδιασμούς. Εδώ έχουμε μια ευθεία στοχοποίηση του κοινωνικού κράτους. Η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, ευκολότερες απολύσεις, φθηνότερες υπερωρίες χωρίς προηγούμενη δήλωση, μείωση των παροχών προς τους άνεργους και παροχών μητρότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους, συρρίκνωση του πλαισίου προστασίας των εργαζομένων. Μα, αυτές είναι παλιές ιδέες, δεν είναι καινούργιες. Μνημονιακές ιδέες. Και βεβαίως, είστε αποφασισμένοι να οδηγήσετε τους νέους ασφαλισμένους και τις εισφορές τους σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτό, όμως, θα προκαλέσει, εκτός των άλλων, άμεσο πρόβλημα καταβολής των σημερινών επικουρικών συντάξεων και τεράστιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό. Κατά συνέπεια, είτε θα μειωθούν οι συντάξεις είτε το έλλειμμα θα το πληρώσουν οι πολίτες, με αύξηση φόρων, εισφορών και περικοπή μισθών και επιδομάτων. Δεν υπάρχει άλλη εκδοχή. Και όλα αυτά στο όνομα του ότι δεν πρέπει να πληρώνουμε τους ηλικιωμένους, αλλά πρέπει να ασχοληθούμε με τους νέους. Καταργείτε και κάθε έννοια διαγενεακής αλληλεγγύης, δηλαδή.

Κλείνω με το θέμα της πρώτης κατοικίας. Τέλος η δικαστική προστασία. Πτωχευτικό δίκαιο καινούργιο. Ακόμα και αν είσαι στον νόμο Κατσέλη και έχει βγει δικαστική απόφαση, δεν υπάρχει προστασία. Οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να γίνουν ενοικιαστές στα ίδια τους τα σπίτια, ενώ στις επιχειρήσεις που θα πτωχεύουν, θα απολύονται οι εργαζόμενοι δίχως αποζημίωση. Δεν το καταλαβαίνετε ότι έτσι επιταχύνετε και την ύφεση ακόμη περισσότερο; Αυτά έρχονται, κύριοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Εγώ εδώ θα είμαι, εδώ θα είμαστε, θα τα κουβεντιάσουμε, θα τα συζητήσουμε ξανά και ξανά.

Ένα μόνο θα σας πω. Χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής για να υπάρξει ανάκαμψη. Και χρειάζεται στήριξη της οικονομίας, στήριξη και της ζήτησης και της προσφοράς -τα έχουμε πει από τον Μάρτη- με ένα εμπροσθοβαρές πακέτο το οποίο το αρνηθήκατε. Τώρα βλέπετε τις συνέπειες.

Και χρειάζεται κι ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο. Δεν ήταν βιώσιμο το παραγωγικό μοντέλο ούτε την περίοδο της ανάπτυξης, πριν τα μνημόνια, τα οποία ήταν και μνημόσυνα της κοινωνίας ουσιαστικά.

Άρα, τώρα πρέπει να συνδυάσουμε την ανάκαμψη της οικονομίας, όταν αυτή θα έρθει, και με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Δεν αρκεί μονάχα να μιλάμε για ανάπτυξη, τόσο προς την κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης, αλλά και του εκσυγχρονισμού στο πλαίσιο νέων τεχνολογιών κατά της βιομηχανικής επανάστασης.

Κλείνω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, λέγοντας το εξής: Η κυβέρνηση δείχνει ότι αποτυγχάνει και στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης έτσι κι αλλιώς, αλλά και της υγειονομικής. Δεν αρκεί σήμερα να έχετε την έπαρση, την αλαζονεία, τον κυνισμό, λες και δεν έχετε καταλάβει τίποτα από ό,τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, επειδή στους τηλεοπτικούς δέκτες οι πολίτες βλέπουν μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που ζουν στην καθημερινότητά τους.

Και εν τοιαύτη περιπτώσει, σήμερα μας δείξατε ότι μάλλον έχετε πειστεί και εσείς από αυτήν την καθημερινή προπαγάνδα. Έπιασαν τόπο τα χρήματα της λίστας Πέτσα. Μας είπατε ότι θα φέρετε και δεύτερο γύρο. Φέρτε και δεύτερο και τρίτο. Δεν θα σας σώσει αυτό όσο η καθημερινότητα των πολιτών θα γίνεται δυσοίωνη.

Εκλεγήκατε τάζοντας ισχυρή ανάπτυξη– αυτό τάξατε- και δουλειές. Έχετε φέρει μέσα σε έναν χρόνο όχι απλά την ύφεση, αλλά την υπανάπτυξη, θα πω εγώ, όχι μόνο στους ρυθμούς της οικονομίας, αλλά και στην παιδεία, στην υγεία, στα δημοκρατικά δικαιώματα. Κυβερνάτε με το ψέμα και τον φόβο, με την εξαπάτηση και τον αυταρχισμό. Ο αυταρχισμός σας, όμως, δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια, ούτε τα ψέματα για πολύ να επιβάλουν τον φόβο.

Θα μας βρείτε απέναντι, με σκληρή αντιπολιτευτική κριτική, γιατί πιστεύουμε ότι αυτός ο τόπος και ιδιαίτερα η νέα γενιά αξίζει ένα καλύτερο μέλλον.

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου

Tι τηλεθέαση έκανε το Big Brother μετά το χυδαίο σχόλιο του Αντώνη Αλεξανδρίδη

Ροή Ειδήσεων

23/07/2021 | 23:37

Τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα: Πατέρας ενός βρέφους ο οδηγός της μηχανής – Μάνα και γιος τα άλλα δύο θύματα

23/07/2021 | 23:21

Γιάννης Μαντζουράνης: Ο «Εθνικάρας» νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κορονοϊό

23/07/2021 | 22:59

«Πήγε να βοηθήσει και μου τον έφεραν νεκρό» – Θρήνος στο τελευταίο «αντίο» στον 48χρονο Dj που πέθανε από ηλεκτροπληξία

23/07/2021 | 22:45

Κορονοϊός: 150% αύξηση νοσηλειών σε ένα μήνα στα νοσοκομεία της Κρήτης – 7 ακόμα νησιά στο μικροσκόπιο

23/07/2021 | 22:34

Πνιγμοί, η “πληγή” καλοκαιριού

23/07/2021 | 22:21

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

23/07/2021 | 21:58

Σοκαριστικό τροχαίο στην Καβάλα με τρεις νεκρούς – Προσοχή! Σκληρές εικόνες

23/07/2021 | 21:46

Μυρτώ της Πάρου – Συγκλονίζει η μητέρα της: «Κάποτε ευχόμουν να μην υπάρξει άλλη Μυρτώ»

23/07/2021 | 21:35

Σάλος με τις δηλώσεις της Λίτσας Πατέρα για την Καρολάιν: «Είχε χτυπημένη Αφροδίτη – Θα το πάθαινε σε όποια χώρα κι αν ήταν»

23/07/2021 | 20:50

Έγκλημα στη Φολέγανδρο – Κούγιας: «Ο δράστης είναι υγιέστατος – Σχεδίασε με ηρεμία τη δολοφονία»

23/07/2021 | 20:33

Μαρία Κορινθίου: Τι απαντά στα επίμαχα σχόλια για τη φωτογραφία δίπλα από την Παναγία

23/07/2021 | 20:23

Μείωση ενοικίου τον Ιούλιο: Αυτοί είναι οι ΚΑΔ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

23/07/2021 | 20:19

Φολέγανδρος: «Κόλαφος» η ιατροδικαστική έκθεση – Μαρτυρικές οι τελευταίες στιγμές της Γαρυφαλλιάς

23/07/2021 | 20:08

Ρένια Λουιζίδου: Ούτε εμείς κάναμε το εμβόλιο γλεντώντας αλλά το κάναμε για λόγους κοινωνικής υπευθυνότητας

23/07/2021 | 19:57

Μάτι: Όταν οι φλόγες ξεκλήρισαν μια οικογένεια – Η τραγική ιστορία με τα δίδυμα κοριτσάκια που συγκλόνισε τη χώρα
ΣΥΡΙΖΑ για φωτιά στο Μάτι: «Ο Μητσοτάκης να ζητήσει συγνώμη για τότε – Δεν αποκλείεται νέο Μάτι»
Γεωργιάδης: Ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο
Μητσοτάκης: Aπαντά στους αντιεμβολιαστές με το άρθρο 25 του Συντάγματος
ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να αναλάβει τις εγκληματικές ευθύνες του για την κατάσταση της χώρας
ΝΔ για Μάτι: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του θράσους
Γερουλάνος: «Είναι ανάγκη να αρθρώσουμε πειστικό λόγο απαντώντας στις ανάγκες της κοινωνίας. Τώρα»