Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Δεν αλλάζει το Εξεταστικό Σύστημα, παράταση στα Μηχανογραφικά – Δεν θα ιδρυθεί Νομική στην Πάτρα

Ειδήσεις έβγαλε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη νέα υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στο υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι.

Μεταξύ άλλων, όπως ανακοίνωσε η κα Κεραμέως δεν θα αλλάξει προς το παρόν το Εξεταστικό Σύστημα, επίσης ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση στην υποβολή μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους στις Πανελλήνιες 2019 που κανονικά θα έληγε σύντομα, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει η ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα που δρομολογούσε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου.

Για την κατάργηση του ασύλου, είπε ότι η σχετική ρύθμιση θα έρθει με το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η νέα κυβέρνηση, στις 23 Ιουλίου.

Περιληπτικά η κα Κεραμέως είπε:

  • Δίνεται παράταση στην υποβολή μηχανογραφικών δελτίων.
  • Διασφάλιση ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου χωρίς ελείψεις σε δυναμικό και βιβλία.
  • Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η ανάκληση της απόφασης για την ίδρυση της 4ης Νομικής στην Πάτρα. Κανονικά θα προχωρήσουν οι 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή.
  • Δεν  αλλάζει το σύστημα των Πανελληνίων για τα παιδιά που εισάγονται φέτος, δεν θα αιφνιδιαστεί κανένας μαθητής αλλά θα υπάρξει εξορθολογισμός στην ύλη.
  • Το θέμα κατάργησης του ασύλου περιλαμβάνεται στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή.

Μητσοτάκης: Στόχος είναι το πώς θα κάνουμε τις ζωές όλων καλύτερες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως ενδεικτικό της «απόλυτης προτεραιότητας που δίνει ο ίδιος στην Παιδεία», όπως επισήμανε στις δηλώσεις που έκανε μετά τη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με τη συμμετοχή της υπουργού, Νίκης Κεραμέως, των δύο υφυπουργών, Σοφίας Ζαχαράκη και Κώστα Διγαλάκη και του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, που τον συνόδευε στην επίσκεψή του.

«Είναι μεγάλη χαρά που ξεκινώ τις επισκέψεις από το υπουργείο Παιδείας», ανέφερε ξεκινώντας ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε στη νέα υπουργό και στους υφυπουργούς καλή επιτυχία και δύναμη στην επιτέλεση του έργου τους.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις δράσεις του υπουργείου για μία ποιοτική δημόσια εκπαίδευση για όλα τα Ελληνόπουλα και για αναβαθμισμένα πανεπιστήμια με σύνδεση με την αγορά εργασίας.

«Έχουμε θέσει -ως πρωθυπουργικό γραφείο- στόχους και χρονοδιαγράμματα για όλα τα υπουργεία», σημείωσε και εξέφρασε την απόλυτη «εμπιστοσύνη του σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εκτελούν με αυταπάρνηση και αγάπη το καθήκον τους». «Είναι σύμμαχοί μας στην προσπάθεια να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερη παιδεία στα παιδιά για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου κόσμου που αλλάζει συνεχώς», πρόσθεσε.

Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μετά τη σημερινή πρώτη επίσκεψη θα ακολουθήσει κύκλος επισκέψεων σε όλα τα υπουργεία, επισημαίνοντας ότι έκλεισε η πρώτη εβδομάδα στην κυβέρνηση και υπογράμμισε πως η έμφαση δίνεται πάντα στο αποτέλεσμα και όχι στην επικοινωνία, και «στόχος είναι το πώς θα κάνουμε τις ζωές όλων καλύτερες».

Send this to a friend