Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Μπουτάρης πήρε τελικώς την απόφαση να μην είναι ξανά υποψήφιος στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Μπουτάρης πήρε τελικώς την απόφαση να μην είναι ξανά υποψήφιος στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Την απόφασή του ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής του Επιτροπής, σε κλειστή συνάντηση, δηλαδή με τους αντιδημάρχους και τους κοντινούς του συνεργάτες.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος θα εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης για τον επικεφαλής που θα προκύψει, ενώ αύριο στις 12 ο κ. Μπουτάρης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του φαίνεται να έπαιξαν άνθρωποι του στενού οικογενειακού του κύκλου, οι οποίοι του έλεγαν εδώ και καιρό να μην συνεχίσει και να ξεκουραστεί.

Σημειώνεται, ότι αργότερα θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη της δημοτικής ομάδας της “Πρωτοβουλίας”, όπου δεν είναι λίγα τα στελέχη της δημοτικής του ομάδας που αναμένεται να υποστηρίξει ότι πρεπε να είναι ξανά υποψήφιος ο ίδιος.

Εφόσον και η δημοτική ομάδα επικυρώσει την απόφαση Μπουτάρη να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, οι Καλυψώ Γούλα και Σπύρος Πέγκας είναι δυο από τα φαβορί για τον επικεφαλής της παράταξης, που θα διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι την στήριξη τους στον Γιάννη Μπουτάρη είχαν εκφράσει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το Κίνημα Αλλαγής και μετά από αυτή την απόφαση θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη και της ThessNews, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε τηλεφωνικές επαφές με τους Φώφη Γεννηματά και Σταύρο Θεοδωράκη ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν υπήρξε επαφή και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Send this to a friend