Αθήνα

13 oC

αραιές νεφώσεις

ΔΗΜΑΡ για την συνέντευξη τύπου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ: Ο αγώνας για ισότητα, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή δεν είναι μάταιος

ΔΗΜΑΡ για την συνέντευξη τύπου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ: Ο αγώνας για ισότητα, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή δεν είναι μάταιος

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΔΗΜΑΡ σημειώνει στο δελτίο τύπου:

"Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι “η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο και ότι είναι ένα λαϊκό κόμμα υπέρ της αλληλεγγύης, ενώ επεσήμανε ότι οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια”. Μόλις χθες όμως σε μία τοποθέτηση με εξαιρετικά ταξικό πρόσημο είπε ότι “δεν τρέφει αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες καθώς κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση και όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν την ίδια τη Δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα”.

Συνεπώς για τον κ. Μητσοτάκη δεν έχει κανένα νόημα η προσπάθεια μείωσης των ανισοτήτων καθώς αυτές είναι δεδομένες. Ο αγώνας όμως για ισότητα, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή δεν είναι μάταιος. Αυτή ακριβώς εξάλλου είναι η θεμελιώδης διαφορά της προοδευτικής από την συντηρητική παράταξη. Η δίκαιη κατανομή του πλούτου και η συνεχής προσπάθεια άρσης των ανισοτήτων είναι στον πυρήνα της δικής μας πολιτικής, της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας.

Τελικά η φετινή ΔΕΘ αποδεικνύεται εξαιρετικά αποκαλυπτική. Ο κ. Τσίπρας την μία ημέρα μιλάει υπέρ των επενδύσεων και την άλλη οι επενδύσεις τον διαψεύδουν, ο κ. Μητσοτάκης την μία ημέρα μιλάει με ταξικό πρόσημο υπέρ των ανισοτήτων και την άλλη μέρα αυτοδιαψεύδεται. Δεν αξίζει, όμως, στην χώρα αυτό το τεχνητό δίπολο, αυτή η καρικατούρα δικομματισμού. Για αυτό εργαζόμαστε συστηματικά για μία ισχυρή κεντροαριστερά που θα ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς και θα προωθήσει προοδευτικές πολιτικές προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας και όχι των ολίγων."

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι συνεδριάζει η Κεντρικη Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για την εκλογή ηγεσίας στην Κεντροαριστερά.

Πιο συγκεκριμένα, τo ερχόμενο Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ για τις  τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Στην συνεδρίαση θα συζητηθεί και το ζήτημα της στάσης του κόμματος στην ψηφοφορία για τον επικεφαλής του φορέα της Κεντροαριστεράς. Στην Αγ Κωνσταντίνου εκτιμούν πως με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποψηφιοτήτων θα πρέπει να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτημάτων  τόσο για τη μορφή φορέα της Σοσιαλδημοκρατίας  και την επόμενη ημέρα  της κεντροαριστεράς όσο και με σαφείς προτάσεις εξόδου της χώρας από την κρίση που αναμένει η κοινωνία.

Στη ΔΗΜΑΡ εμμένουν ότι ο νέος  φορέας θα σημάνει  ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα και υπέρβαση των κομμάτων.  καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.

Send this to a friend