Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Δημοσκόπηση-ράπισμα του ΠΑΜΑΚ: 87,5% πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση

Ράπισμα για την κυβέρνηση αποτελεί η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, η τελευταία της χρονιάς που επιβεβαιώνει την διάχυτη δυσαρέσκεια των πολιτών για την κατεύθυνση της χώρας.

screenshot_1

Πιο συγκεκριμένα, το 87,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα που διεξήχθη σε σταθμισμένο δείγμα 1.072 ατόμων, πιστεύει ότι "τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση", ενώ μόλις το 8,5% θεωρεί ότι οδεύουμε προς τη σωστή.

screenshot_4

Μάλιστα, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για την κυβέρνηση, όταν το ερώτημα που τίθεται στους πολίτες είναι "κατά πόσο ικανοποιημένοι είστε από την κυβέρνηση", με το 87,5% να παραμένει αρνητικό, αλλά να μειώνονται κι άλλο οι θετικές απόψεις, με 7,5%.

screenshot_2

Εξίσου απογοητευμένοι εμφανίζονται οι πολίτες και για την χρονιά που πέρασε σε σχέση με το 2015, δηλώνοντας κατά 77% ότι το 2016 ήταν χειρότερο από την προηγούμενη χρονιά, ενώ κατά το ρητό "κάθε πέρσι και καλύτερα", το ίδιο απαισιόδοξος είναι ο ελληνικός λαός και για το 2017, με το 66% να πιστεύει ότι θα είναι χειρότερο από το 2016.

screenshot_3

Η δυσαρέσκεια αυτή απεικονίζεται και στην πρόθεση ψήφου, όπου σταθερά πρώτη και με αυξημένα τα ποσοστά της είναι η Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνοντας το 32% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί, σε μεγάλη απόσταση, στο 16%, ενισχυμένος ωστόσο κατά μια μονάδα. Η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων βρίσκεται πλέον στις 16 μονάδες, αυξημένη κατά μια μονάδα.

screenshot_8

Αύξηση κατά μια μονάδα παρουσιάζει και το ποσοστό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που σύμφωνα με τη σημερινή μέτρηση βρίσκεται στο 5,5%, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8% και στην τέταρτη θέση το ΚΚΕ με 6%.

«Ακέφαλη» παραμένει η θέση του καταλληλότερου πρωθυπουργού αφού η πρώτη, αυθόρμητη απάντηση του 41,5% των ερωτηθέντων ήταν «κανένας». Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% ενώ τον νυν πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προτιμά το 19,5%.

screenshot_5

Την ίδια ώρα, οι πολίτες δείχνουν να μην επιθυμούν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με το 51% να θεωρεί ότι η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ 38,5% να το επιθυμεί.

 

Send this to a friend