Αθήνα

23 oC

ελαφρές νεφώσεις

Καταρρέει η δημοφιλία Τσίπρα

Δημοσκόπηση κόλαφος για ΣΥΡΙΖΑ: 14% η διαφορά από τη ΝΔ- Τρίτη με 8,8% η ΔΗΣΥ

Ακόμη μια δημοσκόπηση έρχεται να... πτοήσει τις όποιες τελευταίες αισιοδοξίες της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα σε έρευνα της Metron Analysis για την εφημερίδα «Τα Νέα», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 36,7% στην εκτίμηση ψήφου, έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκτίμηση ψήφου στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με άλμα στο 8,8%.

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7,3%, ΚΚΕ με 7,1%, Ένωση Κεντρώων με 3,4%, το Ποτάμι με 2,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,9%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,7%.

Στην δημοτικότητα των πολιτων αρχηγών προηγείται ο κ. Μητσοτάκης, δεύτερη είναι η κ. Γεννηματά ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται πλέον στην έκτη θέση.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, το 68% προβλέπει επικράτηση της ΝΔ (40% με μικρή διαφορά, 28% με μεγάλη διαφορά) και μόλις το 17% «βλέπει» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (1% με μεγάλη διαφορά, 16% με μικρή).

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 25% έναντι 13% του Αλέξη Τσίπρα, αλλά το 43% απαντά «Κανένας». Ακόμη, το 75% κρίνει ως αρνητικό το έργο της κυβέρνησης και το 71% έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο κ. Τσίπρας.

Αρνητική εικόνα για την οικονομική κατάσταση της χώρας έχει το 80% των ερωτηθέντων, ενώ το 53% πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψουν οι οικονομικές συνθήκες.