Αθήνα

10 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορωπί: Ανατροπή στο θρίλερ με την εξαφάνιση της 19χρονης Άρτεμις (vid)
Ο Βερναρδάκης ανεβάζει στο Facebook τραγούδι με τίτλο «Ξανθό ανήλικο μωρό»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δια…βουλευτικής τροπολογίας περασε η κυβέρνηση τον διορισμό 33 γραμματέων

Με βουλευτική τροπολογία και σε άλλο νομοσχέδιο τελικά, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης κατάφερε και πέρασε τον διορισμό των 33 γραμματέων.  [adsense] Το θέμα είχε προκαλέσει την προηγούμενη εβδομάδα κοινοβουλευτικό σάλο όταν ο υπουργός είχε εντάξει , λίγες ώρες πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση, διάταξη- αποσύροντας σχετικό άρθρο-  με την οποία διόριζε […]

Με βουλευτική τροπολογία και σε άλλο νομοσχέδιο τελικά, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης κατάφερε και πέρασε τον διορισμό των 33 γραμματέων. 

[adsense]

Το θέμα είχε προκαλέσει την προηγούμενη εβδομάδα κοινοβουλευτικό σάλο όταν ο υπουργός είχε εντάξει , λίγες ώρες πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση, διάταξη- αποσύροντας σχετικό άρθρο-  με την οποία διόριζε «από το παράθυρο» 33 διοικητικούς γραμματείς υπουργείων που θα εργάζονταν με τους υπάρχοντες 60 γενικούς γραμματείς.

Η διάταξη δεν είχε καμιά αναφορά στα κριτήρια επιλογής των 33 αλλά και δεν συνοδευόταν από Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Σήμερα o Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε αποδεκτή, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, τροπολογία που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η τροπολογία υπογράφεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θαλερίτη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Ελένη Σταματάκη, Φωτεινή Βάκη και Αιχάν Γιουσούφ Καραχασάν.

Η τροπολογία αναφέρει οτι οι θέσεις των διοικητικών γραμματέων θα πρέπει να προκηρυχθούν έως την 30η Σεπτεμβρίου του 2016.

Νέα Δημοσκόπηση: Ποιο είναι το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Γεραπετρίτης: Να βάλουν «πλάτη» οι πολίτες σε μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια – Θα είμαστε πολύ καλύτερα το Πάσχα
Τσίπρας από τις σεισμόπληκτες περιοχές: Να γίνουν άμεσα οι αυτοψίες και να δοθούν οι αποζημιώσεις
Γεννηματά: Η ανάρτησή της για τα 27 χρόνια από τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη
Βουλή: Κατατέθηκε η επενδυτική συμφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός» – Τι περιλαμβάνει
Θεοχάρης στο CNN: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού “διαβατήριο” για ελευθερία μετακινήσεων