Αθήνα

15 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Διαμαντοπούλου: Η απόφαση Κεραμέως-Διγαλάκη για τα ΑΕΙ υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον- Απαιτούσε τόλμη

Την ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας για κατάργηση 38 νέων τμημάτων ΑΕΙ σχολίασε με ανάρτησή της στο facebook η Άννα Διαμαντοπούλου.

Την ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας για κατάργηση 38 νέων τμημάτων ΑΕΙ σχολίασε με ανάρτησή της στο facebook η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η πρώην υπουργός Παιδείας επισημαίνει μεταξύ άλλων πως: «Η απόφαση της κ. Κεραμεως και του κ. Διγαλάκη υπηρετεί αυτονόητα το δημόσιο συμφέρον και απαιτούσε τόλμη και συγκρούσεις και εσωτερικά μέτωπα. Μπράβο τους».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου:

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας το 2019, της μελλοντικής δημιουργίας δεκάδων πανεπιστημιακών τμημάτων, χωρίς μελέτη, χωρίς σύνδεση με το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, χωρίς υποδομές χωρίς προϋπολογισμό για την πρόσληψη ακαδημαϊκού προσωπικού ήταν η επιτομή της πελατειακής λειτουργίας. Εξυπηρετήσεις με γεωγραφική, κλαδική και προσωπική διάσταση σε αναμονή ανταποδοτικής ψήφου στις επερχόμενες εκλογές. Ξένες με την διεθνή πρακτική της αυτοδιοίκησης των Πανεπιστημίων. Η κατάργηση τους είναι μια αυτονόητη πολίτικη πράξη!Αυτονόητη;

Όχι και τόσο...Πολιτικές αποφάσεις που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ομάδες έχουν ζωηρούς και δραστήριους χειροκροτητές όσο εξόφθαλμα κι αν λειτουργούν εναντίον του δημοσίου συμφέροντος. Πολιτικές αποφάσεις που θιγούν κακώς εννοούμενα συμφέροντα έχουν ισχυρούς φωνασκούντες αντιπάλους και ελάχιστους συμπαραστάτες. Η απόφαση της κ. Κεραμεως και του κ. Διγαλάκη υπηρετεί αυτονόητα το δημόσιο συμφέρον και απαιτούσε τόλμη και συγκρούσεις και εσωτερικά μέτωπα. Μπράβο τους.

Θέλω μόνο να βάλουμε σε μια άκρη του μυαλού μας ότι όταν μετά από πλήρη αξιολόγηση το 2011 κλείσαμε 35 υπολειτουργούντα τμήματα, με την αλλαγή Υπουργού ξανάνοιξαν σε μια νύχτα....και δεν κουνήθηκε φύλλο.

Send this to a friend