Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αποκάλυψη Καρσιώτη για δολοφονία Καραϊβάζ: Ο γιος του πλησίασε μέσα από τους αστυνομικούς στο σημείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαύγεια: Σε δημόσια διαβούλευση το έργο για αναβάθμιση της

Ανακοινώθηκε η διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης για το έργο «Ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ» από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) ΑΕ.

Δείτε επίσης

Αλέξης Κούγιας: Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του- H ανακοίνωση της ΕΠΟ
Μπόρις Τζόνσον για τον κορονοϊό: Αδυνατίστε όπως εγώ για να γλιτώσετε

Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία διαβούλευσης θα διεξαχθεί μέσω του Συστήματος ΕΣΗΔΗΣ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.promitheus.gov.gr, για χρονικό διάστημα έως και τις 25-8-2020, από την ανάρτηση του προς Διαβούλευση Τεύχους Διακήρυξης στο ΕΣΗΔΗΣ.

Ο Πολάκης λέει πως η Διαύγεια φτιάχτηκε για να «τα τρώνε» κάποιοι- Σφοδρή αντίδραση ΚΙΝΑΛ

«Η αναβάθμιση της υφιστάμενης εφαρμογής Διαύγεια θα συνδράμει καθοριστικά στη δημιουργία του νέου προσώπου της σύγχρονης διοίκησης, μέσω της ενίσχυσης της διαφάνειας, της ενημέρωσης και της διάχυσης της πληροφορίας», τόνισε ο γγ Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος και συμπλήρωσε: «Σκοπός μας είναι οι πολίτες να απολαμβάνουν στο μέγιστο, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για απρόσκοπτη πρόσβαση στην πληροφόρηση. Γεγονός, που συνεπάγεται την ουσιαστική συμμετοχή τους στην κοινωνικο- οικονομική ζωή της χώρας».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΚτΠ ΑΕ, Σταύρος Ασθενίδης, δήλωσε πως «η νέα έκδοση της Διαύγειας θα εμπλουτίσει τις εφαρμογές του ήδη υπάρχοντος πληροφοριακού συστήματος και θα του προσδώσει προστιθέμενη αξία, ενισχύοντας παράλληλα την ανοικτότητα των δεδομένων του, με πρωταρχικό γνώμονα τη συμμετοχική και προσωποποιημένη πληροφόρηση πολιτών και επιχειρήσεων. Με τον τρόπο αυτόν θα ενισχυθεί ο ρόλος του συστήματος μέσα σε ένα ευρύτερο οικοσύστημα ψηφιακής διακυβέρνησης, που στηρίζει και προάγει τις προσπάθειες της Πολιτείας για μία σύγχρονη διοίκηση».

Ειδικότερα, πρόκειται να υλοποιηθεί επέκταση των εφαρμογών με την προσθήκη λειτουργικοτήτων, που θα επιτρέπουν την ανάρτηση περισσότερων τύπων πράξεων, γεγονός που θα οδηγήσει στην περαιτέρω διαφάνεια της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και τη διεύρυνση του υφιστάμενου ρόλου της πλατφόρμας ως κεντρικό αποθετήριο δημόσιων εγγράφων. Ταυτόχρονα, προς ενίσχυση της εξωστρέφειας του συστήματος, θα υλοποιηθεί επέκταση/αναμόρφωση του υποσυστήματος αναζήτησης της πληροφορίας, τόσο σε τεχνικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο. Θα εκσυγχρονιστεί το σύστημα ευρετηρίασης των πράξεων, ώστε να επεκτείνεται ή να συρρικνώνεται δυναμικά ανάλογα με τον καθημερινό φόρτο, ενώ πλέον διαχωρίζεται από το υποσύστημα των αναρτήσεων, ώστε να παραμένει πλήρως διαθέσιμο ακόμα και σε συνθήκες υψηλού φόρτου.

Τέλος, θα υπάρξει ενίσχυση του υποσυστήματος πληροφόρησης με την ενσωμάτωση διευρυμένων στατιστικών χρήσης.

Αναλυτικά, οι κύριοι άξονες παρεμβάσεων είναι οι εξής:

– Επέκταση των δυνατοτήτων αποθήκευσης και διάθεσης δημοσίων εγγράφων: Θα δοθεί η δυνατότητα διεύρυνσης των αποφάσεων που αναρτώνται καθώς και των περιγραφικών δεδομένων που κρατούνται, ώστε να βελτιωθεί η διαχείριση της πληροφορίας που η Διαύγεια υποδέχεται, καθώς και η διάθεσή τους σε τρίτους.

– Ανοικτά Δεδομένα: Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η αναδόμηση των υφιστάμενων υποδομών όπως το υποσύστημα αναζητήσεων σε επίπεδο διεπαφής χρήστη (UI) αλλά και σε μηχαναγνώσιμο επίπεδο (API).

– Εποπτεία λειτουργίας και ενίσχυση πληροφόρησης στα στελέχη του φορέα λειτουργίας και την επιτελική διοίκηση. Περιλαμβάνεται ανάπτυξη ειδικού υποσυστήματος ενημέρωσης καθώς και η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποσυστημάτων διαχείρισης του πληροφοριακού συστήματος.

– Ενίσχυση των συμμετοχικών χαρακτηριστικών του συστήματος: Αναβάθμιση του υφιστάμενου υποσυστήματος αναζήτησης, αναμόρφωση της διαδικτυακής πύλης με δυνατότητες προσωποποίησης των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Στέφανος Χίος: Πυροβόλησαν στον λαιμό τον δημοσιογράφο!

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου- Πότε θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

Ζώδια: Ημερήσιες προβλέψεις (27 Ιουλίου 2020)

Γιώργος Καραϊβάζ: Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χρυσοχοΐδη στο Μαξίμου για την γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου
Τσίπρας για δολοφονία Καραϊβάζ: Όταν ένας δημοσιογράφος δολοφονείται τότε η δημοκρατία τραυματίζεται
Δημοσκόπηση Prorata: Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 9 μονάδες – Ελαφρώς ενισχυμένο είναι το Κίνημα Αλλαγής
Χρυσοχοΐδης μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θα βρούμε τους ενόχους της δολοφονίας Καραϊβάζ πολύ σύντομα
Φώφη Γεννηματά: Σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού λαού η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς
Χρυσοχοΐδης σε Τσίπρα: «Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου»