Αθήνα

15 oC

αίθριος καιρός

Διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο θα ζητήσει η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής

Μετά και την κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή η πλειοψηφία της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την «υπόθεση Παπαγγελόπουλου» θα ζητήσει διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Μετά και την κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή η πλειοψηφία της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την «υπόθεση Παπαγγελόπουλου» θα ζητήσει διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας της Επιτροπής της Βουλής, τα στοιχεία εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικά.

Ήδη προς αυτή την κατεύθυνση έχει κινηθεί με κατά πλειοψηφία ληφθείσα απόφαση της η Ειδική Προκαταρκτική Επιτροπή υποβάλλοντας στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, σχετική επιστολή με την οποία του ζητά η Επιστημονική Επιτροπής της Βουλής να γνωμοδοτήσει με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή η διεύρυνση του κατηγορητηρίου, πέρα από αυτό για το οποίο έχει λάβει εντολή από την Ολομέλεια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής το πρωί της Τετάρτης (26/02/2020), απέστειλε και την σχετική επιστολή στον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής καθηγητή Κώστα Μαυριά προκειμένου να γνωμοδοτήσει τον τρόπο.

Τρία είναι τα ενδεχόμενα:

Το πρώτο να χρειάζεται αίτημα με την υπογραφή 30 βουλευτών που θα κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής και θα το εισάγει στην Ολομέλεια προκειμένου να υπάρξει οργανωμένη συζήτηση και η απόφαση θα ληφθεί με ονομαστική ψηφοφορία. Τρόπος που είναι και ο επικρατέστερος καθώς υπάρχει σχετικό προηγούμενος την υπόθεση Παπακωνσταντίνου.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να μπορεί να μην χρειάζεται υπογραφή 30 βουλευτών αλλά το αίτημα στην Ολομέλεια για να αποφασίσει να γίνει από την Επιτροπή.

Και το τρίτο, στο πόρισμα της πλειοψηφίας που θα αναφέρει ότι προέκυψαν και νέα συναφή αδικήματα κατά του ελεγχόμενου προσώπου για τα οποία θα πρέπει να ελεγχθεί  και θα τεθούν στην ψηφοφορία για την τελική απόφαση της Ολομέλειας.

Η ανάγκη της γνωμοδότης του Επιστημονικού Συμβουλίου, έχει προκύψει ως «πρόνοια» προκειμένου να μην υπάρξει κάποια ενέργεια ως προς την εγκυρότητα των διαδικασιών της προανακριτικής που θα μπορούσαν να ακυρώσουν την όλη διαδικασία από το Δικαστικό Συμβούλιο που θα επιληφθεί σε τυχόν ενστάσεις που θα προβληθούν από την πλευρά του ελεγχόμενου αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Send this to a friend