Αθήνα

12 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Να γιατί δεν αποχωρεί οικειοθελώς ο Τριαντάφυλλος – Η ρήτρα για τα μισά λεφτά στο συμβόλαιο (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Ο πρωθυπουργός να αναλάβει τώρα τις ευθύνες του – Συμφωνία αμέσως

Να σεβαστούν τη βούληση του λαού καλεί κυβέρνηση και δανειστές , λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Ο λαός εκφράστηκε – έστω και με μια διαδικασία, που δεν σεβάστηκε τους κανόνες της Δημοκρατίας. Κυβέρνηση και εταίροι – δανειστές, οφείλουν να σεβαστούν τη βούλησή του. Να υπηρετήσουν το όραμα της […]

Να σεβαστούν τη βούληση του λαού καλεί κυβέρνηση και δανειστές , λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Ο λαός εκφράστηκε – έστω και με μια διαδικασία, που δεν σεβάστηκε τους κανόνες της Δημοκρατίας. Κυβέρνηση και εταίροι – δανειστές, οφείλουν να σεβαστούν τη βούλησή του. Να υπηρετήσουν το όραμα της ενωμένης Ευρώπης, να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης, του Ελληνικού λαού», λέει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.Υποστηρίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός έχει τη στήριξη που ζήτησε από τους πολίτες, ο κ.Παπανδρέου, υποστηρίζει ότι τώρα είναι η δική του ώρα να ανταποκριθεί στη δέσμευση που ανέλαβε απέναντί τους και να φέρει μια συμφωνία μέσα σε 48 ώρες. Μιλά μάλιστα για μία συμφωνία που θα υπηρετεί τις επιτακτικές ανάγκες της χώρας και τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, ενώ παράλληλα θα εγγυάται τη Δημοκρατία και τη σταθερότητα της χώρας και θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα ανατρέπουν οριστικά τις παθογένειες του πελατειακού, παρασιτικού πολιτικο-οικονομικού συστήματος, που μας οδήγησαν στην κρίση.

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός στέλνει σαφές μήνυμα και στους εταίρους-δανειστές της χώρας, καλώντας τους να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας, καθώς και την αλληλεγγύη τους προς τον Ελληνικό λαό. «Να αναλογιστούν τα δικά τους μεγάλα λάθη και να πράξουν κάθε τι που θα οδηγήσει σε μια βιώσιμη πορεία την ΕΕ, την Ευρωζώνη και σε ήρεμα νερά την Ελλάδα», λέει, υποστηρίζοντας πως κάθε λεπτό που περνά είναι πολύτιμο και πως απαιτείται αμέσως συμφωνία.

«Ο Πρωθυπουργός να αναλάβει τώρα τις ευθύνες του έναντι της χώρας και του Ελληνικού λαού», καταλήγει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Μπακογιάννη: Τα κορονοπάρτι στις πλατείες δεν είναι τυχαία-Από πίσω κρύβονται πολύ συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα
Κίνημα Αλλαγής: Οργανωμένοι στη Χρυσή Αυγή οι ψαράδες που χτύπησαν τον Βαλυράκη
Πελώνη: Όχι σε μετακίνηση εκτός Νομού το Πάσχα – Πιθανό άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων στις 10 Μαΐου
Διάγγελμα Μητσοτάκη: «Όχι» σε διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα- Στις 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση
Με μήνυμα Μητσοτάκη το… Πάσχα στο σπίτι
Διάβημα της Αθήνας προς την Άγκυρα για το γαλλικό ερευνητικό πλοίο