Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Δήλωση- «βόμβα» Αναστασιάδη για το Σκοπιανό! «Ας λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα» (vid)

Για το Σκοπιανό τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, κάνοντας μια αν μη τι άλλο δήλωση, που θα συζητηθεί.

«Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό», ανέφερε αρχικά.

«Είναι το όνομα», είπε, «που έχει σημασία ή η ταυτότητα του καθενός;». «Διερωτώμαι», πρόσθεσε, «γιατί να γίνεται καβγάς για ένα όνομα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος, τη δυνατότητα και τις προοπτικές της Ελλάδας, μέσα από επενδύσεις να ασκεί επιρροή και να ελέγχει ένα λιλιπούτειο γειτονικό κράτος».

«Γιατί, η Ελλάδα να μην τα αξιοποιήσει όλα αυτά και να έχει έναν στενό συνεργάτη; Επειδή θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία; Μα φοβόμαστε αν ο Μέγα Αλέξανδρος ήταν ή όχι Έλληνας; Δεχόμαστε να μπούμε στο διάλογο της αμφισβήτησης ενός γεγονότος», επισήμανε ο ίδιος.

«Σε συνομιλία, που είχα με Σκοπιανούς, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μου έλεγαν, ότι σημαία δεν είχαν, λόγω του φανατισμού, όμως, που προκλήθηκε, απέκτησαν, εθνική ταυτότητα ή συνείδηση δεν είχαν, και απέκτησαν εξαιτίας του φανατισμού, που καλλιεργούταν στην Ελλάδα, στη Μακεδονία», τόνισε ο Πρόεδρος της Κύπρου.

«Αν στη διαπραγμάτευση διαγραφούν τα άρθρα, που μπορεί να παρενοχλούν ή να αποτελούν έστω απομακρυσμένη απειλή για την Ελλάδα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να συμπληρώσει: «Το όνομα δεν έχει καμία σημασία, καθώς δεν θα χάσει ο ελληνισμός την ταυτότητά του».

Send this to a friend