Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Οι καλλιτέχνες που τραγούδησαν τον ύμνο της χούντας!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Απαισιοδοξία για κορονοϊό και οικονομία- Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Απαισιοδοξία επικρατεί στην κοινωνία σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο του Mega.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση Marc: 15,6% μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ- Όχι στις διαδηλώσεις λένε 7 στους 10

Αναφορικά με τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη οι πολίτες καταδικάζουν και την αστυνομική βία και την βία που προέρχεται από τα ακραία στοιχεία και τους χούλιγκαν.

Στην ερώτηση για το αν η χώρα κινείται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση το 56% λέει πως την λάθος, το 36% προς τη σωστή ενώ ούτε λάθος, ούτε σωστή ένα 5%.

Όσον αφορά για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα το 37% λέει πως είναι ο κορονοϊός και η ιατρική περίθαλψη, το 27% η οικονομία, το 11% οι πολιτικοί και το πολιτικό σύστημα συνολικά, το 7% η ανεργία και το 3% η εξωτερική πολιτική.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και από τους δυο. Συγκεκριμένα το 53% κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση ενώ το 40% θετικά ενώ ακόμη χειρότερα είναι τα νούμερα για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς μόλις το 16% τον κρίνει θετικά και το 74% αρνητικά.

Σε ερώτηση για τις εντυπώσεις για τις κινήσεις της κυβέρνησης για τον κορονοϊό και τη δημόσια υγεία το 51% την κρίνει μάλλον αρνητικά, το 43% μάλλον θετικά ενώ ένα 5% ούτε θετικά, ούτε αρνητικά.

Για το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού και στο ερώτημα να τα χειρότερα είναι μπροστά μας ή τα έχουμε αφήσει πίσω, οι απαντήσεις είναι μοιρασμένες. Συγκεκριμένα το 47% θεωρεί πως τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω μας και το 45% πως τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Στην ερώτηση για το πότε εκτιμάται πως θα επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική κανονικότητα το 63% απαντά μετά το 2021, το 25% μέχρι το τέλος του 2021 και ένα 10% μέχρι τα μέσα του 2021.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των πολιτών για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη και τα φαινόμενα αστυνομικής βίας. Στο ποιος φταίει οι απαντήσεις είναι οι εξής:

-Με την πρόταση «κάποιοι αστυνομικοί ασκούν υπερβολική βία» συμφωνεί το 77% και διαφωνεί το 20%.

-Με την πρόταση «ακραία στοιχεία και χούλιγκαν» συμφωνεί το 72% και διαφωνεί το 25%.

-Με την πρόταση «η κυβέρνηση που γίνεται όλο και πιο αυταρχική» το 47% συμφωνει και το 50% διαφωνεί

-Με την πρόταση «τα κόμματα της αντιπολίτευσης που επιδιώκουν την φθορά της κυβέρνησης» το 42% συμφωνεί και το 53% διαφωνεί.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει το 40%, ο Αλέξης Τσίπρας το 17% ενώ ο κανένας παίρνει 27%.

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παραμένει στην κορυφή με 32,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,5%. Το ΚΙΝΑΛ παραμένει τρίτο κόμμα με 6 % και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,4%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜεΡΑ25 με 3,4%. Όσον αφορά την αδιευκρίνιστη ψήφο φτάνει στο 10,5%.

Κίνημα Αλλαγής: Οργανωμένοι στη Χρυσή Αυγή οι ψαράδες που χτύπησαν τον Βαλυράκη
Μπακογιάννη: Τα κορονοπάρτι στις πλατείες δεν είναι τυχαία-Από πίσω κρύβονται πολύ συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα
Διάγγελμα Μητσοτάκη: «Όχι» σε διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα- Στις 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση
Πελώνη: Όχι σε μετακίνηση εκτός Νομού το Πάσχα – Πιθανό άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων στις 10 Μαΐου
Με μήνυμα Μητσοτάκη το… Πάσχα στο σπίτι
Διάβημα της Αθήνας προς την Άγκυρα για το γαλλικό ερευνητικό πλοίο