Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Οριστική «ταφόπλακα» στα όνειρα ΣΥΡΙΖΑ για νίκη στις εκλογές- Σχεδόν 15 μονάδες η διαφορά σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η έρευνα της Metron Analysis, που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και προδημοσιεύει η ιστοσελίδα της εφημερίδας, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγράφει στην εκτίμηση ψήφου διαφορά 14,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3-5 Ιουλίου 2ο17.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2% και ακολουθούν, Χρυσή Αυγή 8,3%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,1%, ΚΚΕ 8%, Ένωση Κεντρώων 3,8%, το Ποτάμι 2,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,6% και άλλο κόμμα 3,6%.

Με μια πρώτη ανάγνωση τα ποσοστά της ΝΔ είναι ικανά να την οδηγήσουν ακόμη και στην αυτοδυναμία, την ίδια στιγμή που ΑΝΕΛ και Ποτάμι μένουν εκτός Βουλής, ενώ ενισχυμένοι εμφανίζονται Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατατάσσεται πρώτος με 27% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 14%, ωστόσο το 45%, που  συγκεντρώνει ο «κανένας», σίγουρα πρέπει να ανησυχεί αμφότερους!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ίδια μέτρηση έχουν και οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς, σύμφωνα με τις οποίες η πλειοψηφία των πολιτών την κρίνει αρνητικά.

Στην έρευνα της Metron Analysis οι πολίτες καλούνται επίσης να τοποθετηθούν σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές και η οικονομική κατάσταση της χώρας.

Send this to a friend