Αθήνα

24 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Οι 11 προτάσεις Τσίπρα για έξοδο από την κρίση – Προσλήψεις σε υγεία-παιδεία, μείωση φόρων και στήριξη της εργασίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll για Α’ Αθηνών: 13 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Τρίτο το ΚΚΕ και τέταρτο το ΚΙΝΑΛ

Υψηλό ποσοστό καταγράφει η ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Opinion Poll, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας tomanifesto.gr.

Δείτε επίσης

Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε χώρα στο χείλος του γκρεμού και με τον Σαμαρά να θέλει «αριστερή παρένθεση»
Πάτρα: 52χρονος πατέρας τριών παιδιών πέθανε κατά το χειρουργείο – Θρήνος για το στέλεχος της Amstel

Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου στην έρευνα τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

-ΝΔ 37%

-ΣΥΡΙΖΑ 24%

-ΚΚΕ 5,9%

-Κίνημα Αλλαγής 4,8%

-Χρυσή Αυγή 2%,

-ΜΕΡΑ25 1.8%,

-Ελληνική Λύση 1,7%

-Δημιουργία Ξανά 1,2% και

-Ένωση Κεντρώων 1%

Τα αποτελέσματα αυτά, αν κάνουμε αναγωγή δίχως Λευκά , Άκυρα και Αποχή γίνονται: Ν.Δ 39%, ΣΥΡΙΖΑ 25,4%, ΚΚΕ 6,2%, Κίνημα Αλλαγής 5%, Χρυσή Αυγή 2,1%, ΜΕΡΑ25 1,9%, Ελληνική Λύση 1,8%, Δημιουργία Ξανά 1,3% και Ένωση Κεντρώων 1%.

Εμφανίζεται δηλαδή μία αύξηση της διαφοράς ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ κατά 1%, αφού η Ν.Δ αυξάνει σημαντικά τις δυνάμεις της σε σχέση μ΄αυτές των Ευρωεκλογών, αυξάνει όμως τις δυνάμεις του έστω και σε μικρότερο βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών ήταν: ΝΔ 36,48% , ΣΥΡΙΖΑ 23,87%, ΚΙΝΑΛ 6,32%, ΚΚΕ 6,03%, Χρυσή Αυγή 4,98%, ΜΕΡΑ25 3,32% και Ελληνική Λύση 2,76%. Με βάση αυτά φαίνεται να ενισχύεται σημαντικά η ΝΔ, λιγότερο ο ΣΥΡΙΖΑ και οριακά το ΚΚΕ που περνάει στην τρίτη θέση στην συγκεκριμένη Εκλογική Περιφέρεια περνώντας το ΚΙΝΑΛ, ενώ τις πιο σημαντικές αναλογικά απώλειες εμφανίζει το ΚΙΝΑΛ και η Χρυσή Αυγή.

Σημειώνεται, πως αν υποτεθεί ότι θα έχουμε εξακομματική Βουλή, με το ΜΕΡΑ25 να περνάει το κατώφλι του 3% στην Επικράτεια, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι 14 έδρες της εκλογικής περιφέρειας της Α’ Αθηνών θα κατανεμηθούν ως εξής: ΝΔ 6 βουλευτές, ΣΥΡΙΖΑ 4 βουλευτές, ΚΚΕ 1 βουλευτή, ΚΙΝΑΛ 1 βουλευτή, Χρυσή Αυγή 1 βουλευτή και ΜΕΡΑ25 1 βουλευτή.

Ωστόσο, η έρευνα αναδεικνύει και άλλα σημαντικά ευρήματα. Το 73,1% δηλώνει δυσαρεστημένο για την Κυβερνητική πολιτική έναντι ενός 26,6% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Το 82,2% πιστεύει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές

Η παράσταση νίκης παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις υπέρ της Ν.Δ αφού το 82,2% των ερωτώμενων πιστεύει ότι η Ν.Δ θα νικήσει με την ίδια, μεγαλύτερη ή μικρότερη διαφορά σε σχέση μ΄αυτή των Ευρωεκλογών. Μόνο το 9,8% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς που καταγράφησαν στις Ευρωεκλογές και να νικήσει. Είναι προφανές, ότι αυτό το πολιτικό κλίμα θα ενισχύσει αν δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο, την δύναμη της Ν.Δ παραπέρα.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αξιοσημείωτη είναι η πλήρης επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση για προτίμηση για Πρωθυπουργός αφού το 43,1% δηλώνει τον Πρόεδρο της ΝΔ έναντι του 27,8% που δηλώνει τον νυν Πρωθυπουργό. Αναφερόμαστε σε ένα προβάδισμα 15,3% που είναι μεγαλύτερο από το ήδη μεγάλο προβάδισμα της Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Το 27,7% δηλώνει τον Κανένα, ενώ εντύπωση ότι μόνο το 1% δεν απαντά και μόλις το 0,4% « βλέπει » κάποιον άλλο.

Σημαντικό όμως είναι και το εύρημα στην ερώτηση ποιος μπορεί σαν Πρωθυπουργός να διαπραγματευθεί καλύτερα με τους εταίρους – δανειστές καλύτερους όρους για σειρά Μνημονιακών Δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την χώρα με την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, όπως για παράδειγμα για το ύψος των πλεονασμάτων.

Οι 11 προτάσεις Τσίπρα για έξοδο από την κρίση – Προσλήψεις σε υγεία-παιδεία, μείωση φόρων και στήριξη της εργασίας
«Ιανός»: Στην Καρδίτσα ο Μητσοτάκης – Αυτοψία και εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων
Live: Η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
Τσίπρας: «Θα ήταν πολύ ανεύθυνο σε συνθήκες πανδημίας να ζητήσω εκλογές»
Φώφη Γεννηματά: Αναβάλλεται η συνέντευξη τύπου στις 23/9 στο Ζάππειο
Πέτσας για συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα: «Άλλαξε στον ΣΥΡΙΖΑ logo, αλλά δεν άλλαξε λόγο»