Αθήνα

15 oC

αίθριος καιρός

Δημοσκόπηση Pulse για τον ΣΚΑΙ: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- Στο 7% το ΚΙΝΑΛ

Δημοσκόπηση για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ διενήργησε η εταιρεία Pulse, δίνοντας τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις 8,5 μονάδες, ενώ το Κίνημα Αλλαγής στην τρίτη θέση με 7% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή.

Δημοσκόπηση για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ διενήργησε η εταιρεία Pulse, δίνοντας τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις 8,5 μονάδες, ενώ το Κίνημα Αλλαγής στην τρίτη θέση με 7% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφο με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά είναι στις 8,5 μονάδες (34,5% με 26%) με το ΚΙΝΑΛ να πηγαίνει στο 7%, το ΚΚΕ στο 5,5% και την Χρυσή Αυγή στο 5%.

Η Pulse δίνει κι ένα ακόμη στοιχείο ως προς την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς λευκό, άκυρο, αποχή). Η ΝΔ παίρνει ποσοστό από 32 έως 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 23,7% έως 28,3% που φαίνεται να είναι το ταβάνι, η Χρυσή Αυγή από 3,8% έως 6,2%, το ΚΙΝΑΛ από 5,6% έως 8,4% και το ΚΚΕ από 4,3% έως 6,7%.

Πώς κατανέμονται οι έδρες

Η Pulse δίνει δύο σενάρια για την κατανομή των εδρών, ανάλογα με το εάν θα είναι εξακομματική ή επτακομματική η ελληνική Βουλή μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

1. Σε εξακομματική βουλή με αυτά τα ποσοστά η ΝΔ παίρνει 156 έδρες και καθαρή αυτοδυναμία, ο ΣΥΡΙΖΑ 80 βουλευτές, το ΚΙΝΑΛ 21, το ΚΚΕ, 17, η Χρυσή Αυγή 15 και 11 ο Βαρουφάκης.

2. Στο δεύτερο σενάριο με 7κομματική βουλή η ΝΔ παίρνει 152 έδρες, οριακή πλειοψηφία, ο ΣΥΡΙΖΑ 77 και το ΚΙΝΑΛ 21 έδρες.

Τι λένε οι πολίτες αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία

Οι πολίτες σε ποσοστό 32% λένε ότι πρέπει να προκύψει αυτοδυναμία της ΝΔ, 12% αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ, 15% συνεργασία με κορμό τη ΝΔ, 18%, συνεργασία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 9% ζητά μεγάλο συνασπισμό ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα.

Οι συσπειρώσεις μετά τις Ευρωεκλογές

Την ίδια ώρα διαμορφώνονται και οι συσπειρώσεις για τα δύο μεγάλα κόμματα, την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Με δέκα μονάδες διαφορά προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ενώ το κανένας από τους δύο καταλαμβάνει το ποσοστό του 32%, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει το 36%.

Send this to a friend