Αθήνα

24 oC

αίθριος καιρός

Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση και αύξηση του κονδυλίου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Τους στόχους της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον δημογραφικό πρόβλημα περιέγραψε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Τους στόχους της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον δημογραφικό πρόβλημα περιέγραψε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Μιχαηλίδου μίλησε για χορήγηση επιδόματος, ύψους 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση, καθώς και αύξηση του κονδυλίου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στο 1 δισ. ευρώ, από τα 760 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα.

Σημειώνεται, πως η υφυπουργός Εργασίας είχε σειρά συσκέψεων με τη διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) με στόχο την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα βελτιώσουν το σύστημα απονομής των επιδομάτων, σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας και της δικαιοσύνης, το ζήτημα της εντατικοποίησης των ελέγχων, ώστε τα επιδόματα να χορηγούνται στους πραγματικούς δικαιούχους και την ανάγκη εξορθολογισμού των κριτηρίων χορήγησης.

Μετά την επίσκεψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΑ την Τετάρτη, η υφυπουργός σημείωσε ότι «προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η ενίσχυση των επιδομάτων που έχουν αποτύπωμα στις πλέον ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των δικαιούχων στην πληροφόρηση».

Send this to a friend