Αθήνα

7 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου- Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραματική έκκληση της Διαμαντοπούλου: Συμφωνία τώρα!

«Λίγες ώρες μας έμειναν. Συμφωνία τώρα!», είναι το δραματικό μήνυμα-έκκληση της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άννας Διαμαντοπούλου. «Oι πολίτες στις ουρές των ΑΤΜ. Οισυντάξεις με το σταγονόμετρο. Οι μικρές επιχειρήσεις καταδικασμένες ημιθανείς.Η αγορά νεκρή. Είναι εικόνες από το μέλλον, όπως το αφήνουμε να εξελιχθεί σεπαρόντα χρόνο», λέει, θυμίζοντας ότι σε λίγες ώρες και ενώ ζητάμε […]

«Λίγες ώρες μας έμειναν. Συμφωνία τώρα!», είναι το δραματικό μήνυμα-έκκληση της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άννας Διαμαντοπούλου.

«Oι πολίτες στις ουρές των ΑΤΜ. Οισυντάξεις με το σταγονόμετρο. Οι μικρές επιχειρήσεις καταδικασμένες ημιθανείς.Η αγορά νεκρή. Είναι εικόνες από το μέλλον, όπως το αφήνουμε να εξελιχθεί σεπαρόντα χρόνο», λέει, θυμίζοντας ότι σε λίγες ώρες και ενώ ζητάμε στο όνομα τωνδημοκρατικών δικαιωμάτων ενός Λαού, ουσιαστικά την επαναβεβαίωση τηςεκπεφρασμένης και αδιαμφισβήτητης βούλησης του – ναιστο ευρώ, ναι στη σκληρή διαπραγμάτευση για ό,τι καλύτερο πετύχουμε – η Χώρα παραδίδεται άνευ όρων στις διαθέσεις τουΔιεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Παραδίνουμε τα κλειδιά της οικονομίας και μαζί της εθνικής μας κυριαρχίας», λέει κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

[adsense]

«Σε λίγες ώρες, χάνουμε και το τελευταίο δίκτυ προστασίας, παρέχοντας στους δανειστές τηνδυνατότητα να μας οδηγήσουνστην χρεοκοπία και την έξοδο της Χώρας από το ευρώ, κατά την ελεύθερη βούλησητους και ανεξάρτητα από το τι εμείς θα τους καταλογίζουμε. Οι ελληνικέςτράπεζες έχουν ήδη βρεθεί σε κατάσταση selective default,όπερ σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό οι Τράπεζες μας από αύριο χωρίς συμφωνία ναμην υφίστανται», σημειώνει, τονίζοντας πως μία συμφωνία έστω και τώρα θαμπορούσε να μας γλιτώσει από την προοπτική μίας χρεοκοπίας ή διπλού νομίσματοςκαι τελικά Grexit.

«Χωρίς συμφωνία παραιτούμεθα απότην τελευταία διαπραγματευτική μας δυνατότητα. Από τους μεν«φίλους» στερούμε δυνατότητες πειθούς των δικών τους λαών για την δική μαςστήριξη, στους δε «αντιπάλους» παρέχουμε όπλα για οποιουδήποτε εκβιασμό!», λέει, τονίζονταςότι μία τέτοια εξέλιξη υπηρετεί θαυμάσια όσους πιστεύουν ή αδιαφορούν γιατην επιστροφή στη δραχμή και δεν ανησυχούν για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενηςάτακτης χρεοκοπίας. «Υπηρετεί τους κάθε είδους πλουτοκράτες, τους κερδοσκόπουςκαι μαυραγορίτες», τονίζει, κάνοντας λόγο για καταστροφική εξέλιξη για τηνσυντριπτική πλειοψηφία του Λαού που υπομονετικά θέλει να ελπίζει σε μια έξοδοαπό την κρίση, συσσωρεύοντας οργή,που αναπόφευκτα θα εκδηλωθεί εάνοδηγηθούμε σε ανώμαλες καταστάσεις, ειδικά στο κλίμα διχασμού που καλλιεργείται.

«Εδώ που φθάσαμε – λίγες ώρες πριν τηνεκπνοή της συμφωνίας – ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοίμας ηγέτες οφείλουν νααδράξουν την όποια ευκαιρία καινα συμφωνήσουν μεταξύ τους, ώστε να μην βρεθούμε εκτός πλαισίου κάποιαςσυμφωνίας.

Δεν είναι ώρα γιαμικροκομματικές διεκδικήσεις, για προσωπικές και κομματικές στρατηγικές. Δεν αρκούνοι κορώνες πατριωτισμού και εθνικής υπερηφάνειας», υποστηρίζει η πρώην υπουργός,σημειώνοντας πως οι κλειστές τράπεζες – ανεξάρτητα από το ποιός φταίει – είναιμια πραγματικότητα που βιώνει ο κάθε πολίτης, και η Κυβέρνηση δεν μπόρεσε νααποφύγει. Είναι ένα καθαρό δείγμα που οδηγεί η λάθος εκτίμηση των αντικειμενικώνδυνατοτήτων που διαθέτει η Χώρα και του ρόλου που μπορεί να παίξουν οι άλλοι,προειδοποιεί. «Αν χάσουμε σήμερατην τελευταία ευκαιρία,από αύριο η διαπραγμάτευση (εάν υπάρξει) θα γίνεται σε αντικειμενικά πολύδυσμενέστερες συνθήκες και το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας του ΑΥΡΙΟ θαείναι πολύ χειρότερο, από το όποιο αποτέλεσμα του ΣΗΜΕΡΑ. Η πολιτική, άλλωστε, είναι η τέχνη των αποδεκτών, προωθητικών συμβιβασμών», καταλήγει.

Πηγή: www.matrix24.gr

Γιώργος Καραϊβάζ: Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χρυσοχοΐδη στο Μαξίμου για την γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου
Τσίπρας για δολοφονία Καραϊβάζ: Όταν ένας δημοσιογράφος δολοφονείται τότε η δημοκρατία τραυματίζεται
Χρυσοχοΐδης μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θα βρούμε τους ενόχους της δολοφονίας Καραϊβάζ πολύ σύντομα
Φώφη Γεννηματά: Σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού λαού η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς
Δημοσκόπηση Prorata: Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 9 μονάδες – Ελαφρώς ενισχυμένο είναι το Κίνημα Αλλαγής
Γεραπετρίτης για lockdown: Είμαστε όλοι στα πρόθυρα εξάντλησης- Εύχομαι το Πάσχα να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση