
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, βρέθηκε χθες καλεσμένος στη «Μεγάλη Εικόνα» του MEGA με παρουσιάστρια τη Νίκη Λυμπεράκη.
Ο ίδιος θέλησε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, μετά τις αναφορές του στον Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν ξέρει να διαλέγει συμβούλους» αλλά και το ότι είναι ανασφαλής. Κάτι που είχε προσπαθήσει και νωρίτερα, με γραπτή ανακοίνωσή του.
«Δεν ανοίγω εγώ εσωκομματικά μέτωπα. Λέω την άποψή μου» υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της παρουσιάστριας.
Όπως είπε, στεναχωρήθηκε για τις αντιδράσεις συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα τα ΜΜΕ.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξήγησε ότι δεν έγινε ξαφνικά ελιτιστής, επειδή επικαλέστηκε στην επίμαχη συνέντευξη τις σπουδές του σε αγγλικό πανεπιστήμιο.
Αναφερόμενος στην δήλωσή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ξέρει να διαλέγει συμβούλους (ενώ ο κ. Μητσοτάκης ξέρει), είπε ότι ίσως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει άλλη φράση και πως αυτό που πραγματικά εννοούσε δεν διαφέρει από εκείνο που είχε προς ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα (σ.σ. ότι δεν διαλέγει πάντα τα σωστά πρόσωπα). Είναι καλό για κάθε ηγεσία να έχει ανθρώπους, που να λένε αυτά που πιστεύουν και να μην προσπαθούν μόνο να γίνουν αρεστοί, πρόσθεσε.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε με θετική έννοια τον χαρακτηρισμό «τακτικιστής» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει καλύτερο πολιτικό κριτήριο από τον ίδιο και βλέπει πλευρές και γωνίες στα πράγματα, που εκείνος δεν διακρίνει.
Όπως τόνισε ο ίδιος «οι έξυπνοι άνθρωποι διαφωνούν».
Σημειώνεται ότι πριν την τηλεοπτική του εμφάνιση, o Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δεχθεί τη στήριξη του Νίκου Φίλη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης του κ. Τσίπρα.
Ακόμη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με την εκλογή αρχηγού από τη βάση, επικαλούμενος και την παράδοση της αριστεράς.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ετοιμάζει ένα βιβλίο για το τι συνέβη το 2015 και το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα.
Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρθηκε στα δημοσιονομικά και το πώς τα χειρίζεται η κυβέρνηση. Δείτε το σχετικό βίντεο:
Ροή Ειδήσεων

28/09/2023 | 20:49
Μιχαηλίδου για Κασσελάκη: Με έσπρωχναν οι άνθρωποί του για να μην φανώ στην κάμερα
28/09/2023 | 20:38
Κασσελάκης: «Καλύτερα ο Μητσοτάκης να ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και όχι με εμένα»
28/09/2023 | 20:25
Επαφές και περιοδείες Σγουρού σε Σαλαμίνα και Ανατολική Αττική: «Η ακρίβεια πριονίζει το εισόδημα των νοικοκυριών»
28/09/2023 | 19:57
Θεσσαλονίκη: Νεκρός 26χρονος σε τροχαίο – Το ΙΧ του καρφώθηκε σε τσιμεντένιο τοίχο!

28/09/2023 | 19:50
ΓΣΕΕ για τριετίες: Ξεπάγωμα των μισθολογικών παροχών χωρίς όρους και προϋποθέσεις
28/09/2023 | 19:38
Δημοσκόπηση ALCO: Στο 32,3% η ΝΔ, στο 15,3% ο ΣΥΡΙΖΑ και στο 11,8% ΠΑΣΟΚ- Χειρότερη η εικόνα μετά την εκλογή Κασσελάκη λέει το 40%
28/09/2023 | 19:00
Νίκος Κοτζιάς: Άνοιγμα του «Πράττω» σε ΣΥΡΙΖΑ και… ΠΑΣΟΚ- Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση
26/09/2023 | 00:01
Παύλος Μπακογιάννης: Η ζωή και το έργο του μέχρι την εκτέλεσή του από τη «17 Νοέμβρη»
26/09/2023 | 08:14
Άφησαν έξω από το πλοίο για Κρήτη μητέρα με 2 παιδιά γιατί… δεν είχε πιστοποιητικά ότι ήταν δικά της
28/09/2023 | 00:04
Μπριζίτ Μπαρντό: Η πανέμορφη σταρ που αφιέρωσε τη ζωή της στην υπεράσπιση των ζώων

26/09/2023 | 11:11
«Πλακώθηκαν» on air Μικρούτσικος-Γεωργακοπούλου: «Είσαι αγενέστατη!» – «Αγενέστατος είσαι εσύ!»
26/09/2023 | 16:18