Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Αποβάλλουν James Καφετζή και Νίκο Μπάρτζη;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Ανοίγει διάλογος με τις προοδευτικές δυνάμεις

Χωρίς ιδιαίτερες ενστάσεις και αντιρρήσεις με εξαίρεση ίσως τα ζητήματα ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής για τα οποία έγινε μεγάλη συζήτηση  εγκρίθηκε το νέο πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική-Συμμαχία.

Το πρόγραμμα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη Δευτέρα. Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του σημείωσε πως οι αρνητικές εξελίξεις στο πεδίο της πανδημίας σε συνδυασμό με τα οικονομικά αποτελέσματα της τεράστιας ύφεσης που έφεραν οι κυβερνητικές επιλογές ” μας αναγκάζουν να κινηθούμε πιο γρήγορα ” υπονοώντας  εμμέσως πως ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία πρέπει  να είναι έτοιμος για πρόωρες εκλογές θέμα που έχει συζητηθεί και θεωρήθηκε άλλωστε πιθανό και σε προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου.  Ο Αλέξης  Τσίπρας ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα ένας μεγάλος ανοιχτός διάλογος με καθε δημιουργική και προοδευτική δύναμη της κοινωνίας διαπιστωνοντας ότι η χώρα  δεν μπορεί  να προχωρήσει στο δρομο των χρεοκοπημένων επιλογών του κ. Μητσοτάκη. Το the caller παρουσιασε χθες τις σχεδιαζομενες φορολογικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  και σήμερα παρουσιάζει τις βασικές θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την  εργασία που είναι : η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η διατήρηση των θέσεων εργασίας μετά την πανδημική κρίση, η δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, η αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων και η δημιουργία ενός συνεκτικού πλαισίου εργασιακής ασφάλειας.

Νομοθετικές ρυθμίσεις για προστασία των εργαζομένων σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης:  Θέσπιση πλαισίου  για την κατάργηση της εικονικής εργολαβίας. Ρύθμιση και  προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όσων εργάζονται σε αποσχίσεις κλάδων. Μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων όσων εργάζονται με μπλοκάκια ή διαρκώς ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Αναγνώριση των εργαζομένων σε πλατφόρμες ως μισθωτών, για τη στοιχειώδη  κατοχύρωση τους στα θέματα ωραρίου, μισθού και προστασίας της υγείας και ασφάλειας.
Θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης της τηλεργασίας ως μισθωτής εργασίας από απόσταση με απαγόρευση μονομερούς μετατροπής της εργασίας σε τηλεργασία, διασφάλιση ωραρίου εργασίας και δικαιώματος αποσύνδεσης, διασφάλιση προϋποθέσεων ελέγχου, προστασία της προσωπικής ζωής και των ατομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μεταρρύθμιση του συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης και σύνδεσή του με τις υπηρεσίες εξατομικευμένης υποστήριξης ανέργων του ΟΑΕΔ.

Αναβάθμιση του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας με σκοπό την παρακολούθηση των τάσεων της απασχόλησης και της ανεργίας, την έγκαιρη διάγνωση των αναγκών σε ειδικότητες και δεξιότητες και την αξιοποίησή της για το σχεδιασμό και την αξιολόγηση των ενεργητικών πολιτικών αγοράς εργασίας. Ισχυρά προγράμματα επιδότησης της διατήρησης θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό και κοινωνικό τομέα στο διάστημα αμέσως μετά τη λήξη της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας. Αναβάθμιση και αύξηση της κλίμακας των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και δημιουργίας προσωρινών θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα. Ειδικά προγράμματα νέων θέσεων εργασίας για νέους επιστήμονες στο δημόσιο τομέα προς υλοποίηση συγκεκριμένων έργων και στον ιδιωτικό τομέα για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.
Ολοκληρωμένα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης-κατάρτισης-επιχειρηματικότητας σε περιφερειακό/τοπικό επίπεδο.

Μπακογιάννη για μετακίνηση εκτός Νομού το Πάσχα: Να ανοίξουμε με τεστ για να πάει ο κόσμος στα εξοχικά και τα χωριά του
Κρίσιμη εβδομάδα για… Πάσχα στο χωριό – Τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι γενικότερες συνθήκες καθυστερούν τις αποφάσεις
Γερουλάνος κατά κυβέρνησης: Τα έχει κάνει μαντάρα- Πιστεύει ότι θα αγοράσει τη χαμένη αξιοπιστία της με τα χρήματα της ΕΕ
Γεννηματά κατά κυβέρνησης: «Επιδείξατε ανεπάρκεια και ανικανότητα» – 5 προτάσεις από το Κίνημα Αλλαγής για τον Τουρισμό
Μητσοτάκης – Ιερώνυμος: Συζήτησαν σε καλό κλίμα για τη λειτουργία των Εκκλησιών το Πάσχα
Κοτζιάς: «Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν για τα Σκόπια σκέτο το όνομα “Μακεδονία”»