Αθήνα

19 oC

αραιές νεφώσεις

Πετροπόλεμος προσφύγων - αστυνομίας στην Ειδομένη: Υποπτος ο ρόλος των αλληλέγγυων

Πετροπόλεμος προσφύγων - αστυνομίας στην Ειδομένη: Υποπτος ο ρόλος των αλληλέγγυων

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Ειδομένη μεταξύ προσφύγων και αστυνομίας, η οποία επιχείρησε να εκκενώσει τη σιδηροδρομική γραμμή που οι πρώτοι έχουν καταλάβει.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στην προσπάθεια των αστυνομικών να εκκενώσουν τις γραμμές, οι πρόσφυγες απάντησαν με πετροπόλεμο.

[adsense]

Ακολούθησε μικροσυμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας η αστυνομία έβαλε στο αυτοκίνητο για να προσαγάγει μία γυναίκα, αλλά οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες όρμηξαν και την έβγαλαν έξω.

Την ίδια στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί ότι οι διάφοροι αλληλέγγυοι που έχουν συγκεντρωθεί στην Ειδομένη, κάνουν μάλλον περισσότερο κακό παρά καλό, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις προτρέπουν τους πρόσφυγες να προχωρήσουν σε ακτιβιστικές δράσεις, οι οποίες τους θέτουν σε κίνδυνο.

Οπως σημειώνει και ο ΑΝΤ1, διάφοροι αλληλέγγυοι, έχουν καταφερθεί και εναντίον των δημοσιογράφων, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα ρίχνουν "γκάζια" στους πρόσφυγες.

Μάλιστα, χθες το βράδυ, οι αλληέγγυοι έφεραν...μικροφωνική εγκατάσταση προκειμένου να κάνουν ένα μικρό πάρτι οι πρόσφυγες.

Send this to a friend