Αθήνα

28 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν πάνω από 130.000 μέχρι τις 20.00– Ομιλία Τσίπρα στην πλατεία Κουμουνδούρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Όλα δείχνουν debate των 5 στην ΕΡΤ – Η διαφορετική πρόταση Παπανδρέου και η «αναρμόδια» ΕΔΕΚΑΠ

Debate των 5 στην ΕΡΤ, δίχως τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, φαίνεται πως θα λάβει χώρα για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς ο κ. Παπανδρέου έχει καταθέσει τη δική του άποψη για τη διεξαγωγή των προεκλογικών συζητήσεων, εμμένοντας σε αυτή και η ΕΔΕΚΑΠ δήλωσε «αναρμόδια» να λάβει απόφαση.

Δείτε επίσης

Παπανδρέου: Είμαι υπέρ των debate, αλλά με ουσιαστικό διάλογο – Επιμένω σε αυτό και έχω εμπειρία που θα έπρεπε να γίνει σεβαστή

Κάπως έτσι, λοιπόν, οι εκπρόσωποι των 5 από τους 6 υποψηφίους, που θέλουν να γίνει τηλεοπτικό debate, στέλνουν επιστολές στην ΕΡΤ για να γίνει η τηλεοπτική συζήτηση με τη συμμετοχή των 5 από τους 6 υποψηφίους αρχηγούς του ΚΙΝΑΛ.


Είναι χαρακτηριστικό, πως ήδη επιστολή έχει στείλει προς την ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη, Βαγγέλης Τσόγκας, όπως και ο εκπρόσωπος του Ανδρέα Λοβέρδου, Σπύρος Καρανικόλας, αλλά και ο εκπρόσωπος του Παύλου Χρηστίδη, Μιχάλης Λούπης. Στην ίδια κατεύθυνση, όπως προαναφέρθηκε, κινούνται και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων υποψήφιων αρχηγών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα 2 debates (εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα από τη δημόσια τηλεόραση) θα διεξαχθούν στις 22 και 26 Νοεμβρίου, ένα στην ΕΡΤ και ένα στην ΕΡΤ3 με τα περιφερειακά.

«Καρφιά» σε Παπανδρέου από την πλευρά Λοβέρδου

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου Σπύρος Καρανικόλας, με δήλωσή του, αφήνει αιχμές κατά της πλευράς Παπανδρέου.

«Προτείναμε τη διεξαγωγή των τηλεοπτικών αναμετρήσεων, όπως αυτή είχε καθοριστεί στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές του 2017 υπό την αιγίδα της επιτροπής Αλιβιζάτου. Στην τότε διαδικασία είχαν συμφωνήσει όλα τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΟΤΑΜΙ, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία της. Σήμερα όμως, η πλευρά του κ. Παπανδρέου αρνήθηκε εκείνο που η ίδια είχε συμφωνήσει το 2017. Όποιος δεν θέλει το διάλογο ή διστάζει μπροστά στα θέματά του, τον απαξιώνει και τον τορπιλίζει. Αυτό όμως δεν βοηθά την παράταξή μας», δήλωσε σχετικά ο κ. Καρανικόλας.

Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε στην ΕΡΤ ο Σπύρος Καρανικόλας:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Με δεδομένο το ενδιαφέρον σας για την οργάνωση και παραγωγή του debate, αλλά και την συμφωνία των πέντε υποψηφίων προέδρων για ένα ελεύθερο, ουσιαστικό και γόνιμο δια ζώσης διάλογο μεταξύ τους, για όλα τα θέματα που αφορούν τη Χώρα, τους πολίτες και την παράταξη, όπως ακριβώς έγινε και με την καθόλα αποδεκτή διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών του 2017, με τη διεξαγωγή δύο δια ζώσης τηλεοπτικών debates ενόψει του Α’ γύρου και ενός ενόψει του Β’ γύρου, σας παρακαλώ, εκ μέρους του κ. Ανδρέα Λοβέρδου να προχωρήσετε στην οργάνωση και παραγωγή του debate.

Η ΕΡΤ, με αίσθημα ευθύνης και υπηρετώντας το θεσμικό της ρόλο ως δημόσια ραδιοτηλεόραση, είμαστε βέβαιοι ότι θα διοργανώσει και πάλι με επιτυχία τις τηλεανετρήσεις.

Στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Σπύρος Καρανικόλας- Εκπρόσωπος Ανδρέα Λοβέρδου».

Η επιστολή του εκπροσώπου του Παύλου Γερουλάνου για το debate:

«Αγαπητοί κύριοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε εκ μέρους του υποψηφίου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, κ. Παύλου Γερουλάνου, ότι είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε στη διοργάνωση debate από την ΕΡΤ μεταξύ των υποψηφίων προέδρων, στη βάση του σχήματος που μας προτάθηκε κατά τη συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ του ΚΙΝΑΛ, στις 9 Νοεμβρίου. Η πρόταση εκείνη έκανε αναφορά στην επιτυχημένη διαδικασία του 2017, με 2 δια ζώσης τηλεοπτικά debates από την ΕΡΤ και την ΕΡΤ3, στις 22 και 29 Νοεμβρίου αντιστοίχως και ένα την εβδομάδα του Β’ γύρου μεταξύ των δύο υποψηφίων. Εφόσον η ΕΡΤ επιθυμεί να προχωρήσει στη διοργάνωση, σας γνωστοποιούμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε και τις επιμέρους λεπτομέρειες με όλα τα μέρη που θέλουν επίσης να συμμετέχουν. Επιθυμία μας είναι να διεξαχθεί ένας ανοικτός, δημοκρατικός και παραγωγικός διάλογος που θα συνεισφέρει στην ενημέρωση των πολιτών της χώρας για τις θέσεις και τις προτάσεις όλων, μια διαδικασία που βρίσκεται σε απόλυτη συνέπεια με τη δημοκρατική παράδοση της παράταξής μας.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Λούπης – εκπρόσωπος Παύλου Γερουλάνου».

Η επιστολή του Παύλου Χρηστίδη στην ΕΡΤ:

«Προς:

  1. i. κ. Φώτη Καφαράκη, γενικό διευθυντή Ενημέρωσης ΕΡΤ
  2. ii. κ. Γιάννη Τρουπή διευθυντή Ειδήσεων & Ενημέρωσης ΕΡΤ

Αγαπητοί κύριοι,

Εκτιμώ ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για την εν εξελίξει διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ και σας ευχαριστώ για την προθυμία διεξαγωγής debate με τους συνυποψήφιούς μου συντρόφους. Πρόθεσή μου είναι να συμμετάσχω σε debate με τους συνυποψηφίους μου ανοιχτά, δημοκρατικά και στα πρότυπα της αντίστοιχης διαδικασίας του 2017. Ευελπιστώ σε μια γόνιμη κι ενδιαφέρουσα συζήτηση, που θα αναδείξει τον πλούτο των προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής. Μια συζήτηση πολιτική που θα αφορά τον κάθε Έλληνα, κι όχι μια συζήτηση περιορισμένη σε εσωκομματικά διαδικαστικά θέματα. Μάλιστα, θα ήθελα να εξετάσετε και την δυνατότητα συμμετοχής πολιτών σε αυτή την συζήτηση. Παραμένω στη διάθεση σας.

Με εκτίμηση,

Παύλος Χρηστίδης».

Η πρόταση Παπανδρέου

Υπενθυμίζεται, πως η πρόταση της πλευράς Παπανδρέου ήταν η διεξαγωγή 3 θεματικών συζητήσεων (1.Δίκαιη μετάβαση στο νέο παραγωγικό πρότυπο – Πράσινη Ανάπτυξη, 2.Προκλήσεις για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς σήμερα, 3.Κοινωνικό Κράτος και Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία) με τη χρήση διαδικτύου και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση και με επαρκή χρόνο απαντήσεων για όλους τους υποψήφιους (4’ + 4’ + 1’ – εισαγωγική τοποθέτηση, δευτερολογία και κλείσιμο, αντιστοίχως), έτσι ώστε κάθε σημαντική θεματική ενότητα να μπορεί να συζητηθεί διεξοδικά σε επαρκή χρόνο αφιερώνοντας 75-90 λεπτά για κάθε θέμα και η δημόσια τηλεόραση να μεταδώσει με σύγχρονο τρόπο όλες τις συζητήσεις που θα αποφασιστούν.

Εξειδικεύοντας την πρόταση Παπανδρέου, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν στο TheCaller πως «ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να γίνει τηλεοπτική συζήτηση για τις εκλογές με άλλους όρους από αυτήν που έγινε το 2017». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, το 2017 δεν συζητήθηκαν διεξοδικά πολλά θέματα, όπως για παράδειγμα αυτό της μετάβασης στην Πράσινη Ανάπτυξη. «Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει συζήτηση και ουσία», ανέφεραν οι ίδιες πηγές και συμπλήρωναν: «Με τις 3 θεματικές συζητήσεις, ακόμη και εξ αποστάσεως, μπορεί να γίνει μια μεγάλη συζήτηση, με ουσία και επαρκή χρόνο για απαντήσεις για όλα τα μείζονα θέματα».

Ροή Ειδήσεων

16/05/2022 | 14:16

Μελάνια Τραμπ: Σε ποιο ερώτημα απάντησε «ποτέ μην λες ποτέ» αφήνοντας έκπληκτους τους Αμερικανούς τηλεθεατές

16/05/2022 | 14:12

ΠΑΣΟΚ για ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολίτες θέλουν να φύγει η ΝΔ, αλλά δεν φαίνεται να επιλέγουν Τσίπρα

16/05/2022 | 14:09

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας

16/05/2022 | 14:08

Ρωσία: Η ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν θα ενισχύσει την ασφάλεια – Παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις τους

16/05/2022 | 14:04

Αναβρασμός στην ΑΕΚ: Οπαδοί της Ένωσης στα γραφεία της ΠΑΕ

16/05/2022 | 14:00

«Επιμελώς Επιχειρείν 2022»: Την Τρίτη το συνέδριο στο ΕΒΕΑ

16/05/2022 | 13:57

Άγριες Μέλισσες spoiler: Η Δρόσω παίρνει μια σημαντική απόφαση που θα χαροποιήσει τον Κωνσταντή

16/05/2022 | 13:54

Σερβία: Προειδοποιήσεις για βόμβα σε 97 σχολεία στο Βελιγράδι

16/05/2022 | 13:52

Κορονοϊός: Η Σανγκάη επιστρέφει στην… κανονικότητα από την 1η Ιουνίου μετά το σκληρό lockdown

16/05/2022 | 13:48

Γενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου Αθηνών: Υποχωρεί κάτω από τις 860 μονάδες

16/05/2022 | 13:47

Γαλλία- Μακρόν: Ετοιμάζεται να ανακοινώσει την ή τον νέο πρωθυπουργό της Γαλλίας

16/05/2022 | 13:43

Αλεξανδρούπολη: Φρικτός θάνατος για 40χρονο άστεγο σε κάδο πολτοποίησης απορριμάτων – Κόπηκε στα δύο

16/05/2022 | 13:39

Λάκης Γαβαλάς: “Εγώ δεν θα είμαι στο GNTM γιατί δεν έχω κάνει διεθνή καριέρα”

16/05/2022 | 13:33

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Μια κενή καρέκλα για τη Φώφη Γεννηματά στην πρώτη σειρά

16/05/2022 | 13:30

Τσιμτσιλή: “Λάθος της Αλεξάνδρας”-Η τοποθέτηση της παρουσιάστριας στην παρεξήγηση Πασχαλίδου-Χρηστίδου
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν πάνω από 130.000 μέχρι τις 20.00– Ομιλία Τσίπρα στην πλατεία Κουμουνδούρου
Συνάντηση Μπάιντεν-Μητσοτάκη: Τι θα συζητήσουν-Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ- Τσίπρας: “Καλούμε στις κάλπες μας, κάθε δημοκρατικό πολίτη.Να έχει μια ευκαιρία να στείλει ένα δυνατό μήνυμα”
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μεταμεσονύχτιος καυγάς με ΝΔ για Τσίπρα εναντίον Τσίπρα, 15χρονους και συμμετοχή
Γιάννης Οικονόμου: “Είτε ο κ.Τσίπρας δεν κατανοούσε τι νομοθετεί, είτε τώρα κοροϊδεύει την κοινωνία”
Πάνω από 150.000 στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-Τι είπε ο Ηλίας Νικολακόπουλος