Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

«Λίγο τσίπα – Ο άνθρωπος χρειάζεται άλλης παρακολούθησης» – Έξω φρενών ο Γιώργος Λιάγκας με Παπαθωμά και Πετράκο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο εκλογικός χάρτης των υποψηφίων του Κινήματος Αλλαγής σε όλη την Ελλάδα

Το πάζλ των υποψηφιοτήτων στις εθνικές εκλογές, οι οποίες το πιθανότερο είναι να διεξαχθούν 6 μήνες νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2019, συμπληρώνει το Κίνημα Αλλαγής...
  • Οι υποψήφιοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, των Κινήσεων Πολιτών και της ΕΔΕΜ
  • Ποιοι θα είναι υποψήφιοι από το Ποτάμι που παρέμειναν στο Κίνημα Αλλαγής

Το πάζλ των υποψηφιοτήτων στις εθνικές εκλογές, οι οποίες το πιθανότερο είναι να διεξαχθούν 6 μήνες νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2019, συμπληρώνει το Κίνημα Αλλαγής με ονόματα που προέρχονται όχι μόνο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των υπολοίπων σχηματισμών που μετέχουν σε αυτό όπως η ΔΗΜΑΡ, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, οι Κινήσεις Πολιτών και η ΕΔΕΜ.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Στόχος της Φώφης Γεννηματά είναι η διατήρηση της τρίτης θέσης, ώστε να μπορέσει το ΚΙΝΑΛ να πάρει την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης την επόμενη των εκλογών στην περίπτωση που η επόμενη κυβέρνηση δεν καταφέρει να είναι αυτοδύναμη.

Ο χάρτης των υποψηφιοτήτων σε μεγάλα γεωγραφικά διαμερίσματα συμπληρώνεται καθημερινά με ονόματα από όλους τους χώρους που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής. Στις τελικές λίστες σίγουρα θα υπάρξουν πολλές  προσθήκες και οι συζητήσεις με υποψηφίους προχωρούν.

Ποια ονόματα ακούγονται έως σήμερα

Στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, όπως είναι η Β´ Αθηνών, η οποία χωρίζεται σε τομείς υποψήφιοι θα είναι μεταξύ άλλων στον Δυτικό Τομέα οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Νάντια Γιαννακοπούλου, ο νυν βουλευτής Γιώργος Καρράς, ο Χαράλαμπος Καρπούζος και Τάσος Δαρσινός, που προέρχεται από την ΔΗΜΑΡ.

Στο Βόρειο τομέα οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Πανταζής, Παναγιώτης ΒλάχοςΔημήτρης Χατζησωκράτης από την ΔΗΜΑΡ, Αλεξάνδρα Σαγρή, Γωγώ Καζά (από την ΕΔΕΜ) και ο Μιχάλης Παττακός (ενδεχομένως και στην Α’ Αθηνών).

Στο Νότιο τομέα ακούγονται τα ονόματα των Τόνιας Αντωνίου, Ζέφης Δημαδάμα, Λάμπρου Ρώση, Σπύρου Καρανικόλα, Θεολόγου Μίντζα και Κατερίνας Βαλαβάνη και από τη ΔΗΜΑΡ ο Γιάννης Αμοιρίδης. Η περίπτωση της υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη που έχει ακουστεί για τον συγκεκριμένο τομέα φαίνεται να αδυνατίζει και ίσως- αν τελικά δεν είναι υποψήφιος στο βόρειο τομέα της Β´ Αθήνας- τότε πιθανή είναι η παραμονή του στην Ευρωβουλή στην περίπτωση που επανεκλεγεί. Επίσης είναι πιθανό το  ενδεχόμενο τον Νότιο τομέα να επιλέξει και η Φώφη Γεννηματά.

[inline_article order=”1″]

Στη Φθιώτιδα ο Νίκος Τσώνης και ο Νίκος Αλαμπάνος.

Στο υπόλοιπο Αττικής, τα ονόματα που συμπληρώνουν τον «χάρτη» είναι της Εύης Χριστοφιλοπούλου, του Σπύρου Βρεττού και του Σωτήρη Ζώτου. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια ακούγεται και το όνομα του Δημήτρη Στάμου, δημοσιογράφου που προέρχεται από το χώρο της ΔΗΜΑΡ, ενώ στην Δυτική Αττική “ακούγεται” και ένα γνωστό στέλεχος, ο Άγγελος Κόκοτος.

Στη περιφέρεια της Α’ Αθήνας υποψήφιοι θα είναι ο νυν βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, που διαφώνησε με τον Σταύρο Θεοδωράκη και παρέμεινε στο ΚΙΝΑΛ.

Σε Α’ και Β´ Θεσσαλονίκης υποψήφιοι ακούγονται πως θα είναι ο Χάρης Καστανίδης, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών,  ο Αντώνης Σαουλίδης, ενδέχεται να είναι υποψήφιος και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χρήστος Παπαστεργίου, αλλά και ο Χάρης Τζίνεβης, ενώ σίγουρα στη Β´ Θεσσαλονίκης ο νυν βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης. Ερωτηματικό αποτελεί ακόμα το τι θα πράξει η Εύα Καϊλή. Υποψήφιος φαίνεται ότι θα είναι στη Β’ Θεσσαλονίκης και ο επιχειρηματίας Νίκος Νυφούδης.

Στην Α’ Πειραιά τα ονόματα που ακούγονται ως υποψήφιοι είναι του προέδρου της ΕΔΕΜ Απόστολου Πόντα, κάτι που το έχει επιβεβαιώσει και ο ίδιος, του πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη και του Στέλιου Μανουσάκη.

Στην Β´ Πειραιά το όνομα του Δημήτρη Λιντζέρη είναι ένα από αυτά που ακούγονται, όπως και του Δημήτρη Διαμαντίδη από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, του Νίκου Ιωσήφ (εκπρόσωπος της ΕΔΕΜ) και του δραστήριου δικηγόρου Παντελή Καμμά.

Για το Νομό Αχαΐας τα ονόματα που ακούγονται εκτός του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, που είναι νυν βουλευτής, είναι του Δημήτρη Κατσικόπουλου, αλλά και των κυρίων Δημήτρη Καλογερόπουλου, Δήμητρας Μπάστα, Ελένης Κωστοπούλου- Λυμπεράτου, Ολυμπίας Λόη, Βασιλικής Ψυχράμη και Δημήτρη Αβραμίδη.

Στο Νομό Ηλείας σίγουρος είναι ο νυν βουλευτής Γιάννη Κουτσούκος, καθώς και οι Μιχάλης Κατρίνης, Σάκης Κότσιφας και Εύη Βελγοπούλου.

Στην Αρκαδία εκτός  του νυν βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Πραχαλιά, Κοτσάνη αλλά και της κας Αναγνωστοπούλου όπως και της κας Αδάμη.

Στη Μεσσηνία ο Μενέλαος Γερονικολός.

Στην Αιτωλοακαρνανία υποψήφιοι βουλευτές θα είναι ο πρώην υπουργός Θάνος Μωραΐτης, ο Βασίλης Αντωνόπουλος και ο νυν βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Στην Κέρκυρα: Αλέξανδρος Αλεξάκης, Συλβάνα Ράπτη, Βλάσης Γεράσιμος και Χρυσόστομος Μπούκας.

Στην Κατερίνη οι κ.κ. Τσακιρίδης και Χιονίδης. Στην Κοζάνη θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Π. Αλειφέρης.

Στο Κιλκίς οριστική είναι η υποψηφιότητα του Στέφανου Παραστατίδη. Επίσης οι Θέμης Ανθρακίδης, Γιώργος Αναστασιάδης και Γιώργος Φραγγίδης.

Στα Ιωάννινα σίγουρος είναι ο υποψήφιος για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής Κωνσταντινος Γάτσιος,  ενώ ως υποψήφιοι έχουν ακουστεί τα ονόματα των Μιχάλη Κασσή, Νίκου Γκόλα και Αργύρη Νάκου.

Για τα Δωδεκάνησα εκτός του νυν βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού, ακούγονται ως υποψήφιοι ο πρώην υπουργός Γιώργος Νικητιάδης, η Κατερίνα Γαβαλά, ο Σάββας Χατζησάββας, ο Βάϊος Καλοπίτας και ο Βασίλης Χατζηγιακουμής.

Στη Λάρισα υποψήφιοι του νομού του θεσσαλικού κάμπου αναμένεται να είναι οι κ.κ. ο πρώην υπουργός  Φίλιππος Σαχινίδης, ο νυν βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, ο Βασίλης Έξαρχος και o Μιχάλης Τολίκας.

Η πρώην βουλευτής Αφροδίτη Παπαθανάση θα είναι υποψήφια στην Φωκίδα ενώ ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Άγγελος Τόλκας θα είναι υποψήφιος στην Ημαθία.

Στην Αργολίδα υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής Γιάννης Μανιάτης. Υπήρξε αρχικά μια σκέψη ο κ. Μανιάτης να είναι υποψήφιος για την περιφέρεια στη θέση του Πέτρου Τατούλη, αλλά δεν τελεσφόρησε (στη θέση του υποψήφιος στο νομό να ήταν ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης). Πιθανότατα ο κ. Χρηστίδης θα είναι τελικά υποψήφιος για την ευρωβουλή αν και ο ίδιος ακόμα δεν έχει αποφασίσει  κρατώντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Στην Ξάνθη ο Ανεστης Αντωνιαδης και ο Χρηστος Καρμπουνης ενω ακούγεται και το ονομα του Ιορδανη Χασαποπουλου.

Επίσης, από τον χώρο της ΔΗΜΑΡ υποψήφιοι θα είναι στην Άρτα ο Χρήστος Μέγας, στον Έβρο ο Στέλιος Παναγούτσος. Οι οριστικές αποφάσεις, ωστόσο θα ληφθούν στη  Διευρυμένη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Οκτωβρίου.

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά ως υποψήφιοι φέρονται οι κ.κ. Βουλγαράκης, Κλονιζάκης και Σοφιανός. Στο Ηράκλειο θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ ακούγεται επίσης το όνομα του πρώην βουλευτή Φραγκίσκου Παρασύρη, αλλά και των κ.κ. Μπουνάκη και Ινιωτάκη. Στο Λασίθι οι κ.κ. Αντώνης Βγόντζας, Εμμανουήλ Κλώντζας και η Άννα Ανδρουλάκη.

Τα ονόματα που συζητήθηκαν μεταξύ των οποίων οι Τανιμανίδης, Μπάρμπα και Χαρδαβέλας

Κατά καιρούς έχουν συζητηθεί και ονόματα που προέρχονται από το χώρο της τηλεόρασης, είτε αυτοί είναι δημοσιογράφοι ή παρουσιαστές, καλλιτέχνες και ηθοποιοί. Έτσι στο τραπέζι έπεσε το όνομα του δημοφιλούς παρουσιαστή Σάκη Τανιμανίδη για τη Θεσσαλονίκη, της Βάνας Μπάρμπα (που έδωσε το «παρών» στην πρόσφατη εκδήλωση για τα 44 χρόνια του ΠΑΣΟΚ) για την Θεσπρωτία, αλλά και του δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλα στη Β´ Αθήνας δυτικό ή Νότιο τομέα και μένει να φανεί κατά πόσο θα γίνουν πράξη τα σενάρια περί υποψηφιότητάς τους.

Ροή Ειδήσεων

20/10/2021 | 15:20

Την Πέμπτη το 2ο Συνέδριο Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία Τσίπρα

20/10/2021 | 15:04

Ζακ Κωστόπουλος: «Μακάρι να ήταν ληστής… θα ήταν εδώ κατηγορούμενος, ζωντανός» – Οργισμένος ο πατέρας του ακτιβιστή στη δίκη

20/10/2021 | 14:38

Ανδρέας Μικρούτσικος: Βγήκε από την καταστολή – Οι τελευταίες εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας του

20/10/2021 | 14:33

Άριελ Κωνσταντινίδη: «Στα 9 μου ηθοποιός με βούτηξε με τη βία και με φίλησε στο στόμα»

20/10/2021 | 14:20

Σέρρες: Πέθανε ανεμβολίαστος καθηγητής– Είχε υπογράψει να μην διασωληνωθεί

20/10/2021 | 14:14

Κατεχόμενα: Το ροζ βίντεο που έκαψε τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους και παραιτήθηκε μετά τη διαρροή του

20/10/2021 | 14:13

Σασμός: Ο Κώστας Νικούλι μίλησε για το κορίτσι του – Η τρυφερή εξομολόγηση on air

20/10/2021 | 14:06

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο επόμενος Τζέιμς Μποντ πρέπει να είναι… Έλληνας!

20/10/2021 | 13:52

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την πίεση Τσίπρα θυμήθηκε τους επιστήμονες και τον κ. Τσιόδρα

20/10/2021 | 13:51

Μαριτίνα Ζαφειριάδου για εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Πολύ δύσκολα δεν θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου» (ΒΙΝΤΕΟ)

20/10/2021 | 13:50

Βασιλική Τρουφάκου: Υπέρ της κίνησης Λιγνάδη να ανεβάσει παράσταση στη φυλακή – «Όποιος και αν είναι, δικαιούται τις καλύτερες συνθήκες»

20/10/2021 | 13:41

Σωτήρης Τσιόδρας: Με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους και 5.560 νοσηλείες στις ΜΕΘ

20/10/2021 | 13:34

Γρηγόρης Πετράκος: Άνοιξε νέο μέτωπο με τον Γιώργο Παπαδάκη – «Δε ζήτησα ποτέ να ασχοληθείτε μαζί μου, οι τηλεθεατές το ζήτησαν»

20/10/2021 | 13:23

Ξεσηκώνονται οι εργάτες στα φραουλοχώραφα Αχαϊας και Ηλείας: Διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίες

20/10/2021 | 13:16

Live η έκτακτη ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα (ΒΙΝΤΕΟ)
Κίνημα Αλλαγής: Αύριο οι ανακοινώσεις από Παπανδρέου- Το παρασκήνιο και η στάση των υποψηφίων
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έτοιμος για την «ανακοίνωση» ο Παπανδρέου – «Πήραν φωτιά» τα τηλέφωνα
Μήνυμα Φ. Γεννηματά μέσα από το νοσοκομείο: «Η παράταξη της Αλλαγής θα πρωταγωνιστήσει ξανά ενωμένη και δυνατή»
Χρηστίδης: Δε θα αποσύρω την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ- Τι είπε για Παπανδρέου
Στην Κωνσταντινούπολη ο Γιώργος Παπανδρέου – Συνάντηση με τον δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου
Καστανίδης: Η υποψηφιότητά μου είναι ισχυρή για την 5η και για την 12η Δεκεμβρίου