• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου
  • 02:01

Αθήνα

7 oC

σποραδικές νεφώσεις

Πήγε στους Ευρω- σοσιαλιστές για να «θάψει» τη Γεννηματά ο Τσίπρας! «Έκρηξη» ΚΙΝΑΛ: Όταν μιλάς για λαϊκισμό, κοίτα τον καθρέφτη σου

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, όπου μετείχε ως παρατηρητής, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την κυβέρνηση να βγάζει επιθετικό non paper τόσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και για τη Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα λοιπόν με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο υποστήριξε παρουσία και του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ότι «η Αθήνα έκλεισε λογαριασμούς του παρελθόντος και ότι η συμφωνία στις Πρέσπες με την ΠΓΔΜ και η συμφωνία του Eurogroup άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτακη τον οποίο χαρακτήρισε «αποτυχημένο διαχειριστή του παρελθόντος», έστρεψε τα πυρά του στη Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού. Δημαγωγούν, προσπαθώντας να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των κομμάτων τους. Η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες που ξεπέρασαν το παρελθόν και συνδιαμόρφωσαν ένα δίκαιο μέλλον».

Για το μεταναστευτικό ο κ.Τσιπρας ανέφερε πως «η Ευρώπη πρέπει να κατασταλάξει τι ακριβώς θέλει: συλλογικές ή μονομερείς λύσεις; Εμείς ζητάμε τη μεταρρύθμιση του Δουβλίνου, τη στήριξη των χωρών πρώτης γραμμής και την αναβάθμιση της δραστηριότητας της Frontex, καθώς, επίσης, και ένα ολιστικό πρόγραμμα στήριξης των χωρών προέλευσης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών».

Επίσης, σύμφωνα πάντα με όσα ανέφεραν από την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της Συνόδου όλοι οι συμμετέχοντες συνεχάρησαν την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχή και καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, όπως και για την συμφωνία των Πρεσπών που χαρακτήρισαν ιστορικό επίτευγμα που κάνει περήφανες όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος του PES Σεργκέι Στάνισεφ δεν παρέλειψε να επισημάνει την έντονη διαφωνία του PES για τη στάση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, η οποία δεν ήταν καν παρούσα στη συνεδρίαση.

Κίνημα Αλλαγής: Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Εθνικής

Από τη Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, αντέδρασαν με έντονο τρόπο στις διαρροές του Μαξίμου και τις αιχμές που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας στη σύνοδο Ευρωπαίων Σοσιαλιστών κατά της Φώφης Γεννηματά.

«Το Μαξίμου βγάζει non paper κατά της κ. Γεννηματά, για να καλύψει το paper Tσίπρα. Τη συνέντευξη του στους FT όπου είπε ναι σε όλα στην κ. Μέρκελ και για το προσφυγικό, σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας» σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής.

Όσον αφορά στα αρνητικά σχόλια του για την κ. Γεννηματά στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, το ΚΙΝΑΛ τονίζει: «Είναι σαφές ότι τον ενόχλησε η στάση της, ότι δεν δέχεται υποδείξεις, κάτι που στο PES γνωρίζουν από την ίδια. Ο κ. Τσίπρας όταν μιλά για λαϊκισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει τον καθρέφτη του. Όταν μιλά για εθνικισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει δίπλα του, τον συγκυβερνήτη του, κ. Καμμένο».

Για να καταλήξει: «Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Εθνικής».

Send this to a friend