Αθήνα

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Από την «αποθέωση» Παυλόπουλου στα εξώδικα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις γερμανικές οφειλές!

Εξώδικο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επέδωσαν η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς και άλλοι πολίτες για το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

Ειδικότερα, στο «δια ταύτα» του εξωδίκου ζητούν ειδικότερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προβεί «πάραυτα και μέχρι την 3/10/2018 σε δημόσια διακοίνωση διεκδίκησης του συνόλου των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας για τα διεθνή εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον της χώρας μας στον Β’ και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Έτσι, «η Πλεύση Ελευθερίας, με την πρωτοβουλία "Δικαιοσύνη για Όλους", συνεχίζει τις ενέργειες για την διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, για τις θηριωδίες του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, ύψους τουλάχιστον 341 δισεκατομμυρίων ευρώ», όπως αναφέρουν στο εξώδικο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σημειώνουν, τέλος, ότι «θα ακολουθήσουν εξώδικα προς τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας».

Ποιος να το’ λεγε αυτό πριν από περίπου 3,5 χρόνια όταν η κα Κωνσταντοπούλου συναγελαζόταν με τον κ. Παυλόπουλο, όταν ο τελευταίος αναλάμβανε καθήκοντα Προέδρου Δημοκρατίας και εξήρε στη στάση του η κα Κωνσταντοπούλου ως υπουργού Εσωτερικών στα Δεκεμβριανά του 2008, όταν και αφέθηκε να καεί η Αθήνα…

Send this to a friend