Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ένα... άλλο συνέδριο: Οι καινοτομίες και οι στόχοι του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ

Πόσο συνηθισμένο είναι ένα κόμμα που έχει κερδίσει τις εκλογές πριν από μόλις τέσσερις μήνες να προχωρεί σε συνέδριο; Την απάντηση δίνει το 13ο Συνέδριο της ΝΔ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα, από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου.

Πόσο συνηθισμένο είναι ένα κόμμα που έχει κερδίσει τις εκλογές πριν από μόλις τέσσερις μήνες να προχωρεί σε συνέδριο; Την απάντηση δίνει το 13ο Συνέδριο της ΝΔ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα, από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Το συνέδριο, ωστόσο, έχει έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από τα υπόλοιπα κομματικά συνέδρια. Είναι ένα συνέδριο διαλόγου, χωρίς εσωκομματικές διαδικασίες - αφού αυτές είχαν γίνει στο 12ο Συνέδριο πέρυσι τέτοια εποχή κι είχαν εκλεγεί τα μέλη των κομματικών οργάνων - ενώ συμβολίζει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει προεκλογικά ήδη η ΝΔ για άνοιγμα στην κοινωνία.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στο συνέδριο της ΝΔ θα συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι και ομιλητές πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους, προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, επιστήμονες, αθλητές και άλλοι, ενώ δεδομένη θεωρείται η παρουσία των υπουργών, υφυπουργών και άλλων κυβερνητικών στελεχών, οι οποίοι θα έχουν έτσι την ευκαιρία έστω και ανεπίσημα να τα πουν με στελέχη από τη βάση και απ' όλη την Ελλάδα που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο.

Οι θεματικές ενότητες για το 13ο Συνέδριο της ΝΔ θα είναι δύο:

– «Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον Λαϊκισμό».

– «Πολιτική για τους πολίτες: Δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας».

Ο διάλογος μεταξύ των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί έτσι αποκλειστικά πάνω στα θέματα που προκύπτουν από αυτές τις δύο ενότητες, με σύντομες παρεμβάσεις αυστηρά έως και τρία λεπτά και τα πάνελ των ομιλητών που θα συγκροτηθούν και θ' ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς, όπως έλεγε στο TheCaller.gr κομματικό στέλεχος, έχει επιβεβαιωθεί σχεδόν το 90% των συμμετεχόντων. Τυπικά, βέβαια, οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Παρασκευής (29/11) με το χαιρετισμό του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και ευρωβουλευτή, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ θ’ ακολουθήσει η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα κλείσει τις εργασίες του συνεδρίου το μεσημέρι της Κυριακής (1/12).

Για το συνέδριο της ΝΔ είχε μιλήσει αναλυτικά στο TheCaller.gr πριν από λίγες μέρες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τάσος Γαϊτάνης. Είχε αναφερθεί αναλυτικά στη στόχευση για άνοιγμα στην κοινωνία και για τις προσωπικότητες που θα συμμετάσχουν, ενώ είχε αποκαλύψει όλες τις καινοτομίες που θα ισχύσουν.

«Πράσινο» συνέδριο και αγώνας δρόμου 4 χιλιομέτρων

Πρώτα απ' όλα, θα είναι ένα «πράσινο» συνέδριο, καθώς θα γίνει η μικρότερη δυνατή χρήση χαρτιού και πλαστικού. Οι διαδικασίες θα είναι έτσι πλήρως ψηφιοποιημένες, καθώς οι σύνεδροι θα λάβουν τη διαπίστευση και το φάκελο με το υλικό του συνεδρίου με... μήνυμα στο κινητό τους! Θα κατεβάσουν, δηλαδή, μια ειδική εφαρμογή στα smartphones τους, η οποία θα είναι το «εισιτήριο» για το συνέδριο.

Άλλη μία καινοτομία είναι η διεξαγωγή νυχτερινού αγώνα δρόμου 4 χιλιομέτρων, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στη μάχη κατά της κακοποίησης των γυναικών. Στον ίδιο σκοπό παραπέμπει το πορτοκαλί χρώμα στο λογότυπο του συνεδρίου, το οποίο είναι το χρώμα που διάλεξε ο ΟΗΕ για να συμβολίσει τις δράσεις του κατά της κακοποίησης των γυναικών. Σημειώνεται ότι η ιδέα για τον αγώνα δρόμου ανήκει μεταξύ άλλων στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προτίθεται να τρέξει και ο ίδιος και να δώσει το παράδειγμα στα στελέχη και τους συνέδρους.

Send this to a friend