• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου
  • 06:31

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ενοχή του Ανδρέα Γεωργίου πρότεινε ο εισαγγελέας- «Σόου» στο δικαστήριο με πανηγύρια και φωνές «Ζήτω η Ελλάς»

Ενοχή του Ανδρέα Γεωργίου πρότεινε ο εισαγγελέας- «Σόου» στο δικαστήριο με πανηγύρια και φωνές «Ζήτω η Ελλάς»

Ένοχος ζήτησε να κηρυχθεί ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ´ εξακολούθηση, ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας.

«Υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να ακούει τις απόψεις τους. Παρέβη τον σεβασμό στο νόμο και στην ομάδα, στην συλλογικότητα», είπε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας.

Το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για το οποίο κατηγορείται ο Α. Γεωργίου αφορά  ακόμη στο γεγονός ότι διατήρησε  παράλληλα με τη θέση του στην ΕΛΣΤΑΤ και του μέλους στο ΔΝΤ.

«Η  γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται», είπε ο εισαγγελέας διερωτώμενος εάν ο κ. Γεωργίου θα είχε επιλέγει για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εάν είχε αποκαλύψει την παραμονή του και στο ΔΝΤ για διάστημα μερικών μηνών.

Η δικαστική αίθουσα ήταν κατάμεστη από δεκάδες πολίτες και μέλη αντιμνημονιακών οργανώσεων, τα οποία επευφημούσαν τον εισαγγελέα για την πρόταση ενοχής που υπέβαλε φωνάζοντας «αυτός είναι εισαγγελέας». Όταν, δε, ολοκληρώθηκε η εισαγγελική πρόταση-αγόρευση άρχισαν να χειροκροτούν φωνάζοντας «ζήτω η Ελλάς».

Η δίκη διεξάγεται γενικότερα σε φορτισμένο κλίμα, με το ακροατήριο να διακόπτει συνέχεια τη διαδικασία, και την πρόεδρο να ζητεί την κράτηση μιας γυναίκας εκ των παρευρισκόμενων.

Σημειώνεται, πως αν τυχόν ο κ. Γεωργίου κριθεί ένοχος, αναμένεται νέα σύγκρουση με τις Βρυξέλλες, που έχουν ουκ ολίγες φορές διατρανώσει την αντίθεσή τους και τη δυσαρέσκειά τους με τη συνεχή δίωξη του άλλοτε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Εξάλλου, μόλις την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε στη Βουλή ρύθμιση για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Το νομοσχέδιο (άρθρο 45) ορίζει ότι το ελληνικό δημόσιο αναλαμβάνει όλα τα τυχόν δικαστικά έξοδα και τη δικηγορική αμοιβή των εμπλεκόμενων νυν και πρώην προέδρων της ΕΛΣΤΑΤ.

Send this to a friend