Αθήνα

26 oC

βροχοπτώσεις μεγάλης έντασης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

(ΒΙΝΤΕΟ) Ατύχημα σοκ στον ποδηλατικό γύρο της Πολωνίας – Σε κώμα 23χρονος ποδηλάτης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επενδύσεις, ανάπτυξη και στο βάθος… πλεονάσματα – Το σχέδιο της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις και μειώσεις φόρων που θα τονώσουν την οικονομία

Φουλ τις μηχανές για επενδύσεις βάζει η κυβέρνηση, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να βάλει τις βάσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας που θα διευκολύνει τη συζήτηση και τα αιτήματα της Αθήνας για τη μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Δείτε επίσης

Έπεσε στο χορτάρι από τους πόνους ο Ανδρέας Σάμαρης- Τραυματίστηκε στον καρπό
Αμαζόνιος: Εκατοντάδες νέες δασικές πυρκαγιές- Διεθνής πίεση στον Μποσονάρου

Το μήνυμα αυτό κόμισε, άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι την Πέμπτη κι αναμένεται να το επαναλάβει την ερχόμενη εβδομάδα στην Άνγκελα Μέρκελ που θα συναντήσει στο Βερολίνο. Στην κυβέρνηση δηλώνουν, άλλωστε, πολύ ικανοποιημένοι από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο, θεωρώντας ότι είναι προπομπός κι άλλων θετικών εξελίξεων, τονίζοντας ιδιαίτερα τη στήριξη Μακρόν όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας, αλλά και σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την οικονομία και τις κινήσεις της κυβέρνησης για τη δημιουργία φιλοεπενδυτικού κλίματος, ιδιαίτερη σημασία έχουν τα επόμενα βήματα: ο αναπτυξιακός νόμος – ο οποίος θα απλοποιήσει σημαντικά τις διαδικασίες αδειοδότησης και θα καταστήσει την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό – και το φορολογικό νομοσχέδιο, με τις μειώσεις φόρων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Ειδικά για τις επιχειρήσεις, το σχέδιο προβλέπει τη μείωση του συντελεστή από 28% σε 24% για το 2020 και σε 20% για το 2021, όπως τόνισε άλλωστε στον Γάλλο πρόεδρο ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ξεκαθαρίζεται για μία ακόμη φορά πως το θέμα έχει μεν τεθεί τόσο με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, αλλά και στις διεθνείς επαφές του κ. Μητσοτάκη. Όμως, προτεραιότητα δίνεται από τον πρωθυπουργό στην παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης, ώστε να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας και να πειστούν οι εταίροι για τη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα.

Εντός της εβδομάδας, εξάλλου, θ’ αρχίσει και η εντατική προετοιμασία του κυβερνητικού επιτελείου για τη ΔΕΘ, με αιχμή και σ’ αυτή την περίπτωση τις μειώσεις που φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και μια σειρά από λελογισμένες μεν, αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις. Όπως αυτή για τη μονιμοποίηση της 13ης σύνταξης, αλλά με χαρακτηριστικά πραγματικής 13ης σύνταξης και όχι προεκλογικού επιδόματος, όπως δόθηκε το Μάιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μια πρώτη γεύση, άλλωστε, από τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης θα πάρουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος της εβδομάδας, όταν θα λάβουν στα χέρια τους τα εκκαθαριστικά του μειωμένου έως και κατά 30% ΕΝΦΙΑ

Θεοχάρης για κορονοϊό: «Μόλις 400 κρούσματα σε 1,3 εκατ. τουρίστες που επισκέφτηκαν την Ελλάδα τον Ιούλιο»
Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Βουλιμικός και αλαζόνας – Η κυβέρνηση είναι άδειο κουτί με φανταχτερό περιτύλιγμα
Χατζηδάκης: Με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων κάνουμε σε 4 χρόνια ό,τι δεν έγινε σε δεκαετίες
Πέτσας: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί στις χερσαίες πύλες εισόδου
ΣΥΡΙΖΑ: «Άρον-άρον η συμφωνία με την Αίγυπτο! Δημιουργεί επικίνδυνα προηγούμενα για τις εθνικές μας θέσεις»
Χρηστίδης: Κραυγαλέο σκάνδαλο η διαχείριση της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου