Αθήνα

16 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έλενα Κρεμλίδου: Αποκαλυπτικό ατύχημα on air – «Τι έγινε παραβγήκε; Σήμερα κερνάω τον… κόσμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιχείρηση Τσίπρα για την πορεία επιστροφής στην εξουσία

Μήνυμα επιστροφής στην εξουσία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ηγείται μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας επιχειρεί να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας ένα νέο μοντέλο περιοδειών ανά την Ελλάδα.

Οι προσυνεδριακές διαδικασίες δίνουν την αφορμή και προετοιμάζουν το έδαφος για την στρατηγική στόχευση που, όπως φαίνεται, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πετύχει λίγους μήνες μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας σε όλες τις ομιλίες του εφεξής φροντίζει να κρατήσει το νήμα της ολικής επαναφοράς “όταν έρθει η ώρα” διαβεβαιώνοντας τους πολίτες σε κάθε πόλη που περιοδεύει ότι το κόμμα του δεν προσπερνά τα λάθη του, αντιθέτως τα αναλύει και τα διορθώνει.

Σε αυτές τις περιοδείες, τις οποίες οργανώνει και προσαρμόζει η Κουμουνδούρου στην βάση των τοπικών χαρακτηριστικών και ιδιαιτεροτήτων ο κ. Τσίπρας, κυριαρχεί η προσπάθεια της απευθείας επικοινωνίας με τους πολίτες και της πλήρους αποδόμησης του μοντέλου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αμφισβητεί την δυναμική που απέκτησε το κυβερνών κόμμα από την πρόσφατη εκλογική νίκη, ούτε αφήνει να εννοηθεί ότι θα ζητήσει εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον “μήνα του μέλιτος”- “δεν θα κάνουμε αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης δημιουργώντας κλίμα μιας μακράς προεκλογικής περιόδου σε μια κρίσιμη συγκυρία”, λέει χαρακτηριστικά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με γνώση των περιοδειών που οργανώνει η Κουμουνδούρου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το ίδιο στέλεχος το μήνυμα που στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας με τους πολίτες είναι καθαρό και έχει σαφή “Οδικό Χάρτη”. Χαρακτηριστική είναι ως εκ τούτου η αναφορά του κ. Τσίπρα χθες το βράδυ στην Κοζάνη, όπου θέλησε να περιγράψει την πορεία του κόμματος, προαναγγέλλοντας τα επόμενα βήματα με στόχο την διεκδίκηση ξανά της διακυβέρνησης του τόπου: “Είμαστε εμείς εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας με τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες και να τους δώσουμε ένα μήνυμα: Σεβόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά θα δουλέψουμε σκληρά το επόμενο διάστημα για να δημιουργήσουμε μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία η οποία θα έχει σαν στόχο και να αποκαταστήσει τις μεγάλες πληγές στην οικονομία και να αποκαταστήσει τις κοινωνικές κατακτήσεις που σήμερα απειλούνται αλλά και να αποκαταστήσει τις μεγάλες πληγές στη δημοκρατία. Και θα έρθει εκείνη η ώρα, δεν θα έρθουμε με όρους εκδικητικότητας, αλλά θα έρθουμε με όρους συνέπειας, σοβαρότητας και ετοιμότητας να πάρουμε τα ηνία του τόπου ξανά στα χέρια μας για να προχωρήσουμε την Ελλάδα μπροστά, στην επόμενη δεκαετία, όπου χρειάζονται οι μεγάλες προοδευτικές και δημοκρατικές τομές για να οδηγήσουμε τη χώρα στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προόδου”.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες στην ανοιχτή συζήτηση ότι θα ακούσει κάθε ενδιαφέρουσα πρότασή τους και μετά θα αναχωρήσει για τους επόμενους “σταθμούς” των περιοδειών του ανά την Ελλάδα. “Θέλω να σας ακούσω. Εγώ, επειδή θα μείνω σήμερα εδώ, έχω πολύ χρόνο, δεν θα φύγω σήμερα από την Κοζάνη. Θέλω να σας ακούσω και να μου δώσετε τη δυνατότητα να ξαναπάρω στο τέλος το λόγο για να τοποθετηθώ, να σχολιάσω κάποιες από τις παρεμβάσεις σας ή στα ερωτήματά σας”, συμπλήρωσε και έδωσε την σκυτάλη στον πρώτο άνθρωπο της περιοχής, που θέλησε να λάβει το λόγο και να παρουσιάσει τις απόψεις του.

Ντόρα Μπακογιάννη: Γιατί δε συμφέρει την Ελλάδα μια οριστική ρήξη ΗΠΑ – Τουρκίας
Το ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντογάν, ο ρόλος Μπάιντεν και οι στόχοι της Αθήνας
Γεωργιάδης: Η Ελλάδα θα καταστραφεί αν υπάρξει τέταρτο κύμα της πανδημίας
Μήνυμα Γεννηματά στα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές: Καλείστε να αποδείξετε ότι η νέα γενιά μπορεί να ξεπερνά τις δυσκολίες
Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Έσπασε ο πάγος» – Σε θετικό κλίμα η συνάντηση
Χατζηδάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Εσείς είστε με τους εργατοπατέρες… Εμείς είμαστε με την κοινωνία!