Αθήνα

30 oC

ελαφρές νεφώσεις

Επική ατάκα Χαρδούβελη: Πιο εύκολα πας στον παράδεισο, παρά αθωώνεσαι επί ΣΥΡΙΖΑ!

Ύστερα από τη χθεσινή αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της αθωωτικής απόφασης δικαστηρίου για παράλειψη υποβολής «πόθεν έσχες», ο πρώην υπ. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θέλησε να εκφράσει την απορία του για το εάν ποτέ στο παρελθόν ο Άρειος Πάγος είχε ασχοληθεί με υπόθεση πλημμεληματικού χαρακτήρα

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον πολιτικό συντάκτη του σταθμού Γιώργο Κατσίγιαννη, ο κ.  Χαρδούβελης διατύπωσε την άποψη πως«πιο εύκολο είναι να πάει κανείς στον παράδεισο παρά να αθωωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ».

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση κατά της ομόφωνης πρόσφατης απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκε για την μη υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Όπως είναι γνωστό, ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν κατηγορούμενος για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε ότι πρέπει να παραμείνει ατιμώρητος.

Η υπόθεση αφορά τη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες την περίοδο 2011-2012, όταν δηλαδή ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού. Τώρα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η επίμαχη απόφαση στερείται πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσίας και ως εκ τούτου πρέπει να κριθεί εκ νέου από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για το εάν θα παραπεμφθεί ή όχι σε νέα δίκη ο κ. Χαρδούβελης.