
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αιφνιδιαστική απόφαση του αιγυπτιακού δικαστηρίου σχετικά με την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.
Σε δηλώσεις της στο OPEN, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη, ανέφερε: «Είναι προφανές ότι η αρχική αντίδραση του ΥΠΕΞ ήταν ανεπαρκής και με εξέπληξε το γεγονός ότι μια εκπρόσωπος του υπουργείου προχώρησε σε δήλωση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά την διπλωματική εικόνα της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητη η εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης σε υψηλό επίπεδο, όχι μόνο από διοικητικά στελέχη του ΥΠΕΞ».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος, δήλωσε: «Η προσπάθεια ανατροπής του καθεστώτος της Μονής Αγίας Αικατερίνης αποκαλύπτει την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται τα ευαίσθητα εκκλησιαστικά ζητήματα, καθώς και την έλλειψη αξιοπιστίας της». Σχόλια και ανακοινώσεις προήλθαν και από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις για τον ρόλο της ως “στρατηγικού συμμάχου” της αιγυπτιακής κυβέρνησης και να τοποθετηθεί για τις αυθαιρεσίες του αιγυπτιακού κράτους απέναντι στις θρησκευτικές ελευθερίες».
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, δήλωσε: «Η ΝΔ προσπαθεί να καλύψει επικοινωνιακά τα σοβαρά της λάθη, καθώς δεν στήριξε τους μοναχούς και τον Ηγούμενο, και τώρα επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα δήθεν θεσμικά». Ο Δημήτρης Νατσιός, πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας: «Το θέμα έχει αποκτήσει διεθνείς διαστάσεις και καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει». Η πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να συνεχιστεί.
Ροή Ειδήσεων
13/07/2025 | 22:50
Βαγγέλης Σιδέρης: Ο κωπηλάτης που έγινε βασιλιάς στην άμμο και θέλει να μείνει στον θρόνο του

13/07/2025 | 22:40
Σάμος : Συγκινητικές στιγμές στο μνημόσυνο για τους δύο ήρωες του πυροσβεστικού ελικοπτέρου

13/07/2025 | 22:10
Ανδρουλάκης από Λασίθι: Δεν μπορεί να κλαίμε πάνω από τα καμένα, και σε θέματα πρόληψης, η κυβέρνηση να μην κάνει όσα πρέπει
13/07/2025 | 21:50
Ειρήνη Μουρτζούκου: Δεν απάντησε σε ερωτήσεις αλλά με υπόμνημα «ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης, το οποίο της αναλογεί»

13/07/2025 | 21:30
Ελισάβετ Οικονόμου: Παντρεύτηκε μετά από 17 χρόνια σχέσης η συνεργάτιδα της Κατερίνας Καινούργιου
13/07/2025 | 08:25
Γκίλφοϊλ: Η Κίμπερλι μαθαίνει ελληνικά – Οι δεσμοί με την οικογένεια Τραμπ και οι Ελληνες φίλοι της
13/07/2025 | 08:20
Η ώρα της απολογίας για την Ειρήνη Μουρτζούκου – Συγκλονιστικές αποκαλύψεις προανήγγειλε ο δικηγόρος της

13/07/2025 | 08:02
Βίκυ Πρωτογεράκη για σεξουαλική παρενόχληση: «Είχα φάει μια ευθεία πρόταση, ήταν χυδαίος, κολλητός με τον καναλάρχη»
13/07/2025 | 08:13
Οικονομικοί προορισμοί για οικογενειακές διακοπές σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα: Στο επίκεντρο Πελοπόννησος, Χαλκιδική και νησιά χωρίς μαζικό τουρισμό
13/07/2025 | 08:10
Νετανιάχου: Το ιρανικό καθεστώς έχει «μεγάλο πρόβλημα» μετά τον πόλεμο με το Ισραήλ

13/07/2025 | 08:30
Χριστίνα Μαξούρη: «Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ακόμη ταπεινός εργάτης του τραγουδιού και της μουσικής»
13/07/2025 | 08:27
Κούρεμα φόρου στο εισόδημα – Αύξηση αφορολογήτου για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες

13/07/2025 | 00:46
Συναγερμός στο Κολωνάκι: Αυτοκίνητο «εισέβαλε» σε εστιατόριο – Τουλάχιστον πέντε τραυματίες
Σχετικά Άρθρα

Η Λιβύη αμφισβητεί την ελληνική ΑΟΖ νότια της Κρήτης – Ρηματική Διακοίνωση στον ΟΗΕ με επίκληση του Τουρκολιβυκού Μνημονίου
