• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 04:10

Αθήνα

5 oC

αίθριος καιρός

Επιστροφή στη φυλακή για Άκη Τσοχατζόπουλο, Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου-Επιδικάστηκε αποζημίωση υπέρ Δημοσίου

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η Βίκυ Σταμάτη, η Αρετή Τσοχατζοπούλου και άλλοι 6 κατηγορούμενοι θα επιστρέψουν -άλλοι για μερικές μέρες και άλλοι για περισσότερο χρόνο- στις φυλακές.

"Αφήστε με να είμαι με το παιδί μου έστω και με φύλαξη", είπε κλαίγοντας στο δικαστήριο, μετά τη λήξη της διαδικασίας, η Βίκυ Σταμάτη. "Είναι προκατειλλημένοι, αδιαφορούν, περιφρονούν τον κόσμο", φώναξε από το εδώλιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημιώση 1.570.000 ευρώ υπέρ του δημοσίου, το οποίο παραστάθηκε με ρητή επιφύλαξη, εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος (1 εκατομμύριο) επιδικάστηκε στον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Η αυλαία έπεσε με τη διαδικασία της δήμευσης περιουσιακών στοιχείων. Δεσμεύθηκε η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου ενώ αποδεσμεύθηκαν 3 ακίνητα της Αρετής Τσοχατζοπούλου, λογαριασμοί με λίγες χιλιάδες ευρώ (15.000) και τιμαλφή (βαφτιστικά σταυρουδάκια). Η κα Τσοχατζοπούλου είχε επιτρέψει ήδη 3 ακίονητα στο δημόσιο απο την αρχή της διαδικασίας. Επίσης αποδεσμεύθηκαν 3 ακίνητα και ένα οικόπεδο της Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου (πρώην σύζυγος Τσοχατζοπούλου) καθώς εξ αρχής είχε επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ.

Αύριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Χαλκίδας ενώ η κόρη του στις φυλακές Ελαιώνα. Πιθανόν εκεί θα οδηγηθεί και η Βίκυ Σταμάτη η οποία όμως θα προσπαθήσει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό επειδή είναι μητέρα ανήλικου παιδιού.

Send this to a friend