Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση «φωτιά» από τον Μωραΐτη – Σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην πατριδοκαπηλια της Δεξιάς

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο εγκαλεί για «τυχοδιωκτική στάση» αλλά και σε δυνάμεις της Δεξιάς που καπηλεύονται την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρα εξαπολύει σε δήλωση του το κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Θάνος Μωραΐτης. Υποστηρίζει ότι «είναι ντροπή για την αριστερά, είναι κρίμα για τον κόσμο της αριστεράς που θα κουβαλά στην πλάτη […]

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο εγκαλεί για «τυχοδιωκτική στάση» αλλά και σε δυνάμεις της Δεξιάς που καπηλεύονται την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρα εξαπολύει σε δήλωση του το κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Θάνος Μωραΐτης. Υποστηρίζει ότι «είναι ντροπή για την αριστερά, είναι κρίμα για τον κόσμο της αριστεράς που θα κουβαλά στην πλάτη του για τις επόμενες δεκαετίες μια εθνική τραγωδία. Με τις επιλογές του ο κ. Τσίπρας επέλεξε να υπηρετήσει το κόμμα του και όχι την χώρα».

O π. βουλευτής στη δήλωση του αναφέρεται στο επικείμενο δημοψήφισμα: «Λέμε ΟΧΙ σε μια αποτυχημένη κυβέρνηση που πρόδωσε τις ελπίδες των προοδευτικών πολιτών. Λέμε ΟΧΙ στην πατριδοκάπηλη ρητορική της Δεξιάς και στην συντηρητική Ευρώπη. Λέμε ΝΑΙ στην Ελλάδα που θα πρωταγωνιστεί στις προοδευτικές αλλαγές, σε μια Ευρώπη που παλεύουμε και θα πετύχουμε να αλλάξει στο πλευρό και άλλων ευρωπαϊκών, προοδευτικών δυνάμεων. Την Κυριακή ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

Διαβάστε όλη τη δήλωση του στελέχους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Θάνου Μωραΐτη για τις πολιτικές εξελίξεις και το δημοψήφισμα:

«Φίλες και φίλοι, με πολλές και πολλούς από εσάς συμπορευτήκαμε σε κοινούς πολιτικούς δρόμους και αγώνες όλα αυτά τα χρόνια.

Με κάποιους χώρισαν οι δρόμοι μας. Παραμένει όμως η κοινή μας αγωνία για τον τόπο και η ακλόνητη πίστη μας στην ανάγκη για μια προοδευτική κοινωνία, με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Η κυβερνητική έλευση του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε για πολλούς προοδευτικούς πολίτες μια ελπιδοφόρα προοπτική για τον τόπο.

Δυστυχώς όχι απλά οι ελπίδες διαψεύστηκαν αλλά μετά από 5 μήνες είναι ξεκάθαρο ότι οι προοδευτικοί πολίτες εξαπατήθηκαν.

Αυτό που ζήσαμε 5 μήνες ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Ήταν ο απόλυτος πολιτικός τυχοδιωκτισμός!

Ήταν και είναι μια αδιέξοδη, φοβική, συντηρητική και χωρίς απολύτως κανένα σχέδιο πολιτική.

Τα σημερινά αδιέξοδα  αποτελούν προσωπική ευθύνη του κ. Τσίπρα ο οποίος με τις επιλογές του οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε τυφλό Εθνικό Διχασμό με καταστροφικές συνέπειες για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Τα όσα μάλιστα συμβαίνουν και λέγονται αυτές τις ώρες συνιστούν καρικατούρα ψευτοεπαναστατικής  κύβερνησης.

Είναι ντροπή για την αριστερά, είναι κρίμα για τον κόσμο της αριστεράς που θα κουβαλά στην πλάτη του για τις επόμενες δεκαετίες μια εθνική τραγωδία.

Με τις επιλογές του ο κ. Τσίπρας επέλεξε να υπηρετήσει το κόμμα του και όχι την χώρα.

Δεν θα τον ακολουθήσουμε!

Είμαστε πλέον στο όριο της Ιστορίας. Με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ  η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι.

Με μια Ευρώπη που όντως έχει χάσει τον προσανατολισμό της .

Γιατί Ευρώπη για εμάς σημαίνει προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις υπέρ των πολιτών, υπέρ των πολλών. Δεν είναι αδιέξοδη λιτότητα χωρίς τέλος.

Ευρώπη για εμάς είναι η ολοκλήρωση της πολιτικής ενοποίησης. Δεν είναι λογιστική διεκπεραίωση προϋπολογισμών.

Και αυτές είναι μάχες που καλούμαστε να δώσουμε μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον.

Θα τις δώσουμε όμως μέσα στην Ευρώπη. Δεν επιλέγουμε την αυτοκτονική απομόνωση. Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον αλλά είναι παράλληλα και το δημοκρατικό, προοδευτικό μας καθήκον.

Και θα ήθελα σε αυτό το σημείο να απευθυνθώ σε όλους όσοι νιώθουν δικαίως ότι σε αυτή τη μάχη συντηρητικές δυνάμεις της πατριδοκάπηλης Δεξιάς προσπαθούν για μια ακόμη φορά να καπηλευτούν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Είμαστε απέναντί από αυτές τις συντηρητικές δυνάμεις. Θέλουμε, οραματιζόμαστε μια εντελώς διαφορετική  Ευρώπη από αυτούς.

Και πάνω απ’ όλα οραματιζόμαστε μια εντελώς διαφορετική Ελλάδα από αυτούς.

Το έχουμε αποδείξει. Η παράταξή μας έχει υπηρετήσει την Ευρώπη των πολιτών όσο κανείς άλλος. Έχει υπηρετήσει την Ελλάδα των προοδευτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων!

Γι΄ αυτό και δεν θα χαρίσουμε τίποτα και σε κανέναν.

Η παράταξη μας διαχρονικά υπηρέτησε όχι απλά την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας . Υπηρέτησε την προοδευτική ευρωπαϊκή προοπτική .

Γι΄αυτό και δεν εκβιαζόμαστε από τα ψευτοδιλήμματα του δημοψηφίσματος .

Λέμε ΟΧΙ σε μια αποτυχημένη κυβέρνηση που πρόδωσε τις ελπίδες των προοδευτικών πολιτών.

Λέμε ΟΧΙ στην πατριδοκάπηλη ρητορική της Δεξιάς και στην συντηρητική Ευρώπη.

Λέμε ΝΑΙ στην Ελλάδα που θα πρωταγωνιστεί στις προοδευτικές αλλαγές, σε μια Ευρώπη που παλεύουμε και θα πετύχουμε να αλλάξει στο πλευρό και άλλων ευρωπαϊκών, προοδευτικών δυνάμεων.

Την Κυριακή ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

Το παρασκήνιο της έντασης Δένδια-Τσαβούσογλου – Τα μηνύματα στην Άγκυρα
Συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου: Πως αντέδρασαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης
Εύσημα Μητσοτάκη σε Δένδια: Μπράβο για το πώς χειρίστηκες τη δύσκολη συζήτηση με Ερντογάν-Τσαβούσογλου
Μαρκόπουλος – Πλεύρης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για εκπομπή της ΕΡΤ «εξύμνησης κουκουλοφόρων»
Τσίπρας στο Σισμανόγλειο: Να σταματήσουν οι κυβερνητικές παλινωδίες – Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική
Ο Τσίπρας αποφεύγει τις λακκούβες κι επιλέγει τον “άλλο δρόμο”