• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 18:36

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση για πλειστηριασμούς, απεργίες και φορολογία

·Φώφη Γεννηματά: Δεν υποχωρούμε είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους μας θέλουμε ασφαλή έξοδο από το μνημόνιο και όχι μια επίπλαστη έξοδο

· Τι θα πει η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Κυριακή και Δευτέρα για Τσίπρα , κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

· Που θα επικεντρώσει την κριτική της και τι προτάσεις θα αντιτείνει

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Ταυτισμένη με την κοινωνία και σε πλήρη εναρμόνιση μαζί της είναι η Φώφη Γεννηματά που εμφανίζεται αποφασισμένη να κάνει ότι προβλέπεται  στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών της αρμοδιοτήτων για να αναδείξει πόσο άδικα και αχρείαστα είναι τα μέτρα που εμπεριέχονται στο μνημόνιο. Η ίδια θα ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση στην ομιλία της στη βουλή και θα αναφέρει ότι για το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να παραμείνουν στην εξουσία με όποιο κόστος και με κάθε τρόπο.

Στη ΔΗΣΥ και το Κίνημα Αλλαγής, είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι τα συγκεκριμένα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση τη Δευτέρα στη βουλή, μέσα από το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα αποτελούν τη «ληξιαρχική πράξη θανάτου»  σε πολλές χιλιάδες φορολογούμενους ενώ με τις διατάξεις των ηλεκτρονικών πλέον πλειστηριασμών  η θηλιά στους δανειολήπτες είναι τεράστια.

Οι υψηλοί τόνοι  της επικεφαλής του νέου φορέα θα ξεκινήσουν με  την επίθεση στην κυβέρνηση από την προηγούμενη ημέρα. Την Κυριακή , μία ημέρα πριν από την ομιλία της στη βουλή. Η κα. Γεννηματά θα αναδείξει με έντονο τρόπο την πολιτική της αντίθεση στην κυβέρνηση , κατά τη συνεδρίαση της Οργανωτικής επιτροπής Συνεδρίου.  Ενώπιον όλων των βουλευτών και ευρωβουλευτών και των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, ΔΗΣΥ και Ποτάμι, αλλά στελεχών και μελών συνολικά της Kεντροαριστεράς με παρόντες τους πολιτικούς αρχηγούς που συμμετέχουν στο «Κίνημα Αλλαγής»  θα επικρίνει  έντονα την κυβέρνηση καταρχάς για τα εθνικά θέματα και το παιχνίδι της κυβέρνησης με το όνομα στο θέμα των Σκοπίων.  Στη συνέχεια η ίδια θα αναφερθεί στο γενική εικόνα της χώρας, αλλά δεν θα μείνει μόνο εκεί, αλλά θα παρουσιάσει και τις θέσεις της σε ότι αφορά την διαφορετική πολιτική που έχει ανάγκη η χώρα για να ξεφύγει από το πλέγμα της φτωχοποίησης.

Ωστόσο μεγαλύτερη βαρύτητα, όπως αναφέρουν συνεργάτες της θα δώσει στην ομιλία της στη βουλή. Έχοντας απέναντί της τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, θα σταθεί σε εκείνες τις ενότητες του πολυνομοσχεδίου που αφορά τους περισσότερους πολίτες. Πλειστηριασμοί, αλλαγή του τρόπου προκήρυξης των απεργιακών κινητοποιήσεων , , περιορισμός επιδομάτων φορολογία,   θα είναι μερικά από τα κεφάλαια που έχει επιλέξει να σταθεί περισσότερο δίνοντας έμφαση στις συγκεκριμένες επιλογές των δανειστών που χωρίς καμία αντίδραση υιοθετεί και αποδέχεται η «αριστερή» μέσα σε εισαγωγικά κυβέρνηση.

Στο επιτελείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δεν θα μείνουν όμως μόνο στους κατεγγελτικούς τόνους . Θα παρουσιάσουν με τρόπο που να γίνεται σε όλους ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν αμφίσημες πολιτικές για την ίδια, ούτε φυσικά άλλες γνώμες στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Θα επιμείνει στην ανάγκη η χώρα να βγει πραγματικά από την κρίση από την οποία μαστίζεται τα τελευταία χρόνια, και όχι  όπως υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας  μια έξοδο που για την ίδια είναι έξοδος «μαϊμού» από το μνημόνιο.

Θα παρουσιάσει μέσα από τον προγραμματικό της λόγο, το πέρασμα στην έξοδο της χώρας από το μνημόνιο μέσα από ασφαλή διάδρομο επιμένοντας ότι χρειάζεται: πραγματική έξοδος από τα μνημόνια που ο κ. Τσίπρας υπέγραψε, φορολογικές προτάσεις με στόχο την ανάπτυξη της χώρας, μεταρρυθμίσεις ουσιαστικές και όχι εικονικές, και όλα αυτά με όρους κοινωνίας και όχι με βάσει τι ζητούν οι δανειστές. «Μόνο έτσι θα βγούμε πραγματικά από την κρίση και όχι όπως θέλει να μας παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, αναφέρουν συνεργάτες της επιμένει ότι θα πρέπει η συνολική προσπάθεια που γίνεται  να αποτελεί  το  στοίχημα για τη χώρα και για την παράταξη, και για αυτό το λόγο δεν πρόκειται να παραμερίσει από τους στόχους που θέτει έτσι ώστε οι πολίτες να αισθανθούν πραγματικά ότι η χώρα αλλάζει σελίδα μέσα από το πλαίσιο που χρειάζεται για την επόμενη ημέρα.

Send this to a friend